Artikel top billede

It-gidseltagere truer med at slette data på alverdens iPhones: Apple nægter at være hacket

It-giganten Apple er havnet i en noget usædvanlig gidselsituation, hvor en hackergruppe truer med at slette data på millioner af iPhones. Apple hævder, at ingen har hacket sig ind i selskabets systemer.

En hackergruppe ved navn Turkish Crime Family hævder at være i besiddelse af 559 millioner Apple-emailkonti, iCloud-konti og andre Apple-relaterede login-services.

Konkret truer gruppen Apple med, at hvis ikke it-giganten betaler en halv million kroner i en krypto-møntenhed som Bitcoins eller op mod 700.000 kroner i iTunes-gavekort, vil flere hundrede millioner iPhones blive visket rene og dermed få slettet alle filer som billeder, beskeder og andet indhold.

Hackergruppen har givet Apple en deadline. Hvis ikke Apple har hostet op med pengene inden 7. april, vil iPhone-brugere fra hele verden få slettet deres data på deres telefoner.

Hvem det konkret drejer sig om, fremgår angiveligt på en liste over mulige ofre, som er i it-gidselstagernes varetægt.

Det skriver Fortune.

Apple-folk trækker på skulderen

Sikkerhedsfolkene hos it-selskabet Apple trækker tilsyneladende bare på skuldrene over en af de største offentlige hackertrusler mod virksomheden nogensinde.

"Vi har ikke haft brud på nogen af vores systemer inklusiv iCloud og Apple ID. Den påståede liste med mail-adresser og passwords ser ud til at være fremskaffet fra en tidligere kompromitteret tredjeparts-service," forklarer en talsperson fra Apple om den nuværende situation.

Ved henvisning til en liste fra et tidligere hack menes en liste over de personer, der tidligere har været kompromitteret i det store LinkedIn-hack, som du kan læse mere om her: Skift dit LinkedIn-password nu: Hackeren 'Peace' sælger 117 millioner kontooplysninger

Senere har Apple fortalt til Fortune Magasine, at hvis it-kriminelle reelt har adgang til, hvad de påstår at have adgang til, er det ikke sket igennem nogen sikkerhedsbrud hos Apple.

Er det virkelig rigtigt?

Bedømt på Apples tilsyneladende rolige håndtering af sagen tyder meget på, at der er tale om et kæmpe-bluffnummer fra hackergruppens side.

Apple har samtidigt nægtet at fortælle, hvad selskabet gør konkret i denne sag for eventuelt at forhindre hundredmillionvis af iPhones i at få slettet alle data. Talspersonen fra Apple fortæller dog, at selskabet samarbejder med politiet om at komme til bunds i truslen.

Alle brugere opfordres samtidig til at have stærke passwords, ikke genbruge passwords på tværs af online-tjenester og slå to-faktor-autentifikation til, så du eksempelvis har et password i hovedet og får et tilsendt på din iPhone.

Rådet skal derfor lyde, at hvis du benytter det samme password på en af Apples tjeneste som hos Yahoo, LinkedIn eller en anden hacket online-service, kunne dette være et godt tidspunkt at få sig et nyt iPassword.

Du kan her hente inspiration til, hvordan du får et solidt password: Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook

Læs også:
Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad

USA forbyder bærbare computere og tablet-computere på en række rutefly
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere