Artikel top billede

It-gidseltagere truer med at slette data på alverdens iPhones: Apple nægter at være hacket

It-giganten Apple er havnet i en noget usædvanlig gidselsituation, hvor en hackergruppe truer med at slette data på millioner af iPhones. Apple hævder, at ingen har hacket sig ind i selskabets systemer.

En hackergruppe ved navn Turkish Crime Family hævder at være i besiddelse af 559 millioner Apple-emailkonti, iCloud-konti og andre Apple-relaterede login-services.

Konkret truer gruppen Apple med, at hvis ikke it-giganten betaler en halv million kroner i en krypto-møntenhed som Bitcoins eller op mod 700.000 kroner i iTunes-gavekort, vil flere hundrede millioner iPhones blive visket rene og dermed få slettet alle filer som billeder, beskeder og andet indhold.

Hackergruppen har givet Apple en deadline. Hvis ikke Apple har hostet op med pengene inden 7. april, vil iPhone-brugere fra hele verden få slettet deres data på deres telefoner.

Hvem det konkret drejer sig om, fremgår angiveligt på en liste over mulige ofre, som er i it-gidselstagernes varetægt.

Det skriver Fortune.

Apple-folk trækker på skulderen

Sikkerhedsfolkene hos it-selskabet Apple trækker tilsyneladende bare på skuldrene over en af de største offentlige hackertrusler mod virksomheden nogensinde.

"Vi har ikke haft brud på nogen af vores systemer inklusiv iCloud og Apple ID. Den påståede liste med mail-adresser og passwords ser ud til at være fremskaffet fra en tidligere kompromitteret tredjeparts-service," forklarer en talsperson fra Apple om den nuværende situation.

Ved henvisning til en liste fra et tidligere hack menes en liste over de personer, der tidligere har været kompromitteret i det store LinkedIn-hack, som du kan læse mere om her: Skift dit LinkedIn-password nu: Hackeren 'Peace' sælger 117 millioner kontooplysninger

Senere har Apple fortalt til Fortune Magasine, at hvis it-kriminelle reelt har adgang til, hvad de påstår at have adgang til, er det ikke sket igennem nogen sikkerhedsbrud hos Apple.

Er det virkelig rigtigt?

Bedømt på Apples tilsyneladende rolige håndtering af sagen tyder meget på, at der er tale om et kæmpe-bluffnummer fra hackergruppens side.

Apple har samtidigt nægtet at fortælle, hvad selskabet gør konkret i denne sag for eventuelt at forhindre hundredmillionvis af iPhones i at få slettet alle data. Talspersonen fra Apple fortæller dog, at selskabet samarbejder med politiet om at komme til bunds i truslen.

Alle brugere opfordres samtidig til at have stærke passwords, ikke genbruge passwords på tværs af online-tjenester og slå to-faktor-autentifikation til, så du eksempelvis har et password i hovedet og får et tilsendt på din iPhone.

Rådet skal derfor lyde, at hvis du benytter det samme password på en af Apples tjeneste som hos Yahoo, LinkedIn eller en anden hacket online-service, kunne dette være et godt tidspunkt at få sig et nyt iPassword.

Du kan her hente inspiration til, hvordan du får et solidt password: Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook

Læs også:
Apple rydder op i sit tablet-sortiment: Sænker prisen på denne iPad

USA forbyder bærbare computere og tablet-computere på en række rutefly
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere