Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?

Banedanmarks kommende signalsystem til tog, ‘Signalprogrammet,' er flere år forsinket. Er der ny it-skandale i milliardklassen på vej?

Banedanmarks kommende signalsystem, ‘Signalprogrammet,' står til at blive en ny kæmpeskandale i milliardklassen, fortæller Preben Mejer fra Innovation Lab til DR Østjylland.

Han peger her på, at programmet er for stort og for komplekst samt at ingen andre lande tidligere har implementeret det.

Banedanmark erkendte allerede i oktober i fjor, at systemet bliver et par år forsinket - blandt andet fordi udrulningen af det såkaldte CBTC-signalanlæg på S-banen i København gjorde det nødvendigt med flere test af de store signalanlæg.

Banedanmark forventer, at signalsystemerne er klar på S-banen i 2021 - et år senere end forventet.

På resten af skinnenettet vil systemerne være klar i 2023 - tre år senere end planlagt.

Banedanmark gik allerede i 2006 i gang med det it gigantiske it-projekt med at få skiftet sit signalsystem ud langs 3.200 kilometer jernbanestrækning inklusive S-banen.

Projektet er i samme skala som bygningen af Storebæltsbroen i 1990'erne, når det gælder størrelse og kompleksitet og på samme budgetniveau som udvidelsen af den københavnske Metro.

Det er Siemens, Thales-Strukton og Alstom, der leverer anlægget. De underskrev leveance-kontrakterne i 2012.

Få overblikket over Signalsystemet her:


Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år
BaneDanmark har erkendt, at der kommer et par års forsinkelser på sit store signaludskiftningsprojekt langs mere end 3.000 kilometer jernbanestrækning. Læs her, hvad problemerne bunder i, og hvordan BaneDanmark vil løse dem.


Ny big data-algoritme skal levere tog til tiden: Sådan fungerer systemet
Big data og ny algoritme gør det muligt at forudse effekten af et forsinket tog to timer ud i fremtiden. Her får du forklaringen.


It-projekt, der skal redde alle andre projekter, er selv forsinket
Et offentligt it-projekt til bedre økonomistyring er løbet ind i forsinkelser. Alligevel forsikrer kunden, BaneDanmark, om, at it-projektet fremover vil sikre store besparelser


Oldgammel GSM-teknologi skal give dig tog til tiden
Banedanmark er i fuld gang med at digitalisere signalsystemet til togdriften i Danmark. For at højne sikkerheden og hamre stabiliteten i top benyttes gammel teleteknologi - men det er helt velovervejet. Her er forklaringen.


Banedanmark får tæv for dyrt overforbrug af it-konsulenter
Konsulenter blev hyret uden konkret behovsafdækning, og uden der var indhentet alternative tilbud.


Dansk gigant-projekt udpeger system-leverandør
Leverandører udpeget til systemlevering i et af Danmarkshistoriens største offentlige it-projekter nogensinde.


BaneDanmark kaster milliarder efter omstridt it-firma
Leverandøren af Rejsekortet er udvalgt til også at levere dele af signalsystemet i et kæmpe offentligt it-projekt, der løber op i små 10 milliarder kroner.


Dansk it-projekt til 18 milliarder kører på skinner i år
I de næste 10 år skal BaneDanmark have udskiftet hele signalsystemet i det danske jernbanenet i et af danmarkshistoriens største it-projekter. Læs her, hvordan det kommer til at foregå.


Lægger loddetin og kolbe på hylden - nu er det tid til nyt system
Banedanmark træder ind i den digitale tidsalder.


Sådan er teknologien i et projekt til 18 milliarder
BaneDanmarks historiske it-projekt med udskiftningen af hele signalsystemet i det danske jernbanenet er propfyldt med it. Læs her, hvordan komponenterne spiller sammen.


Skandale-leverandører med i it-projekt til 18 millarder
I et af danmarkshistoriens største offentlige it-projekter er der stadig to leverandører med, som ellers er mest kendt fra avisernes skandale-historier.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere