Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?

Banedanmarks kommende signalsystem til tog, ‘Signalprogrammet,' er flere år forsinket. Er der ny it-skandale i milliardklassen på vej?

Banedanmarks kommende signalsystem, ‘Signalprogrammet,' står til at blive en ny kæmpeskandale i milliardklassen, fortæller Preben Mejer fra Innovation Lab til DR Østjylland.

Han peger her på, at programmet er for stort og for komplekst samt at ingen andre lande tidligere har implementeret det.

Banedanmark erkendte allerede i oktober i fjor, at systemet bliver et par år forsinket - blandt andet fordi udrulningen af det såkaldte CBTC-signalanlæg på S-banen i København gjorde det nødvendigt med flere test af de store signalanlæg.

Banedanmark forventer, at signalsystemerne er klar på S-banen i 2021 - et år senere end forventet.

På resten af skinnenettet vil systemerne være klar i 2023 - tre år senere end planlagt.

Banedanmark gik allerede i 2006 i gang med det it gigantiske it-projekt med at få skiftet sit signalsystem ud langs 3.200 kilometer jernbanestrækning inklusive S-banen.

Projektet er i samme skala som bygningen af Storebæltsbroen i 1990'erne, når det gælder størrelse og kompleksitet og på samme budgetniveau som udvidelsen af den københavnske Metro.

Det er Siemens, Thales-Strukton og Alstom, der leverer anlægget. De underskrev leveance-kontrakterne i 2012.
Få overblikket over Signalsystemet her:


Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år
BaneDanmark har erkendt, at der kommer et par års forsinkelser på sit store signaludskiftningsprojekt langs mere end 3.000 kilometer jernbanestrækning. Læs her, hvad problemerne bunder i, og hvordan BaneDanmark vil løse dem.
Ny big data-algoritme skal levere tog til tiden: Sådan fungerer systemet
Big data og ny algoritme gør det muligt at forudse effekten af et forsinket tog to timer ud i fremtiden. Her får du forklaringen.


It-projekt, der skal redde alle andre projekter, er selv forsinket
Et offentligt it-projekt til bedre økonomistyring er løbet ind i forsinkelser. Alligevel forsikrer kunden, BaneDanmark, om, at it-projektet fremover vil sikre store besparelserOldgammel GSM-teknologi skal give dig tog til tiden
Banedanmark er i fuld gang med at digitalisere signalsystemet til togdriften i Danmark. For at højne sikkerheden og hamre stabiliteten i top benyttes gammel teleteknologi - men det er helt velovervejet. Her er forklaringen.
Banedanmark får tæv for dyrt overforbrug af it-konsulenter
Konsulenter blev hyret uden konkret behovsafdækning, og uden der var indhentet alternative tilbud.

Dansk gigant-projekt udpeger system-leverandør
Leverandører udpeget til systemlevering i et af Danmarkshistoriens største offentlige it-projekter nogensinde.
BaneDanmark kaster milliarder efter omstridt it-firma
Leverandøren af Rejsekortet er udvalgt til også at levere dele af signalsystemet i et kæmpe offentligt it-projekt, der løber op i små 10 milliarder kroner.Dansk it-projekt til 18 milliarder kører på skinner i år
I de næste 10 år skal BaneDanmark have udskiftet hele signalsystemet i det danske jernbanenet i et af danmarkshistoriens største it-projekter. Læs her, hvordan det kommer til at foregå.Lægger loddetin og kolbe på hylden - nu er det tid til nyt system
Banedanmark træder ind i den digitale tidsalder.Sådan er teknologien i et projekt til 18 milliarder
BaneDanmarks historiske it-projekt med udskiftningen af hele signalsystemet i det danske jernbanenet er propfyldt med it. Læs her, hvordan komponenterne spiller sammen.Skandale-leverandører med i it-projekt til 18 millarder
I et af danmarkshistoriens største offentlige it-projekter er der stadig to leverandører med, som ellers er mest kendt fra avisernes skandale-historier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.