Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?

Banedanmarks kommende signalsystem til tog, ‘Signalprogrammet,' er flere år forsinket. Er der ny it-skandale i milliardklassen på vej?

Banedanmarks kommende signalsystem, ‘Signalprogrammet,' står til at blive en ny kæmpeskandale i milliardklassen, fortæller Preben Mejer fra Innovation Lab til DR Østjylland.

Han peger her på, at programmet er for stort og for komplekst samt at ingen andre lande tidligere har implementeret det.

Banedanmark erkendte allerede i oktober i fjor, at systemet bliver et par år forsinket - blandt andet fordi udrulningen af det såkaldte CBTC-signalanlæg på S-banen i København gjorde det nødvendigt med flere test af de store signalanlæg.

Banedanmark forventer, at signalsystemerne er klar på S-banen i 2021 - et år senere end forventet.

På resten af skinnenettet vil systemerne være klar i 2023 - tre år senere end planlagt.

Banedanmark gik allerede i 2006 i gang med det it gigantiske it-projekt med at få skiftet sit signalsystem ud langs 3.200 kilometer jernbanestrækning inklusive S-banen.

Projektet er i samme skala som bygningen af Storebæltsbroen i 1990'erne, når det gælder størrelse og kompleksitet og på samme budgetniveau som udvidelsen af den københavnske Metro.

Det er Siemens, Thales-Strukton og Alstom, der leverer anlægget. De underskrev leveance-kontrakterne i 2012.

Få overblikket over Signalsystemet her:


Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år
BaneDanmark har erkendt, at der kommer et par års forsinkelser på sit store signaludskiftningsprojekt langs mere end 3.000 kilometer jernbanestrækning. Læs her, hvad problemerne bunder i, og hvordan BaneDanmark vil løse dem.


Ny big data-algoritme skal levere tog til tiden: Sådan fungerer systemet
Big data og ny algoritme gør det muligt at forudse effekten af et forsinket tog to timer ud i fremtiden. Her får du forklaringen.


It-projekt, der skal redde alle andre projekter, er selv forsinket
Et offentligt it-projekt til bedre økonomistyring er løbet ind i forsinkelser. Alligevel forsikrer kunden, BaneDanmark, om, at it-projektet fremover vil sikre store besparelser


Oldgammel GSM-teknologi skal give dig tog til tiden
Banedanmark er i fuld gang med at digitalisere signalsystemet til togdriften i Danmark. For at højne sikkerheden og hamre stabiliteten i top benyttes gammel teleteknologi - men det er helt velovervejet. Her er forklaringen.


Banedanmark får tæv for dyrt overforbrug af it-konsulenter
Konsulenter blev hyret uden konkret behovsafdækning, og uden der var indhentet alternative tilbud.


Dansk gigant-projekt udpeger system-leverandør
Leverandører udpeget til systemlevering i et af Danmarkshistoriens største offentlige it-projekter nogensinde.


BaneDanmark kaster milliarder efter omstridt it-firma
Leverandøren af Rejsekortet er udvalgt til også at levere dele af signalsystemet i et kæmpe offentligt it-projekt, der løber op i små 10 milliarder kroner.


Dansk it-projekt til 18 milliarder kører på skinner i år
I de næste 10 år skal BaneDanmark have udskiftet hele signalsystemet i det danske jernbanenet i et af danmarkshistoriens største it-projekter. Læs her, hvordan det kommer til at foregå.


Lægger loddetin og kolbe på hylden - nu er det tid til nyt system
Banedanmark træder ind i den digitale tidsalder.


Sådan er teknologien i et projekt til 18 milliarder
BaneDanmarks historiske it-projekt med udskiftningen af hele signalsystemet i det danske jernbanenet er propfyldt med it. Læs her, hvordan komponenterne spiller sammen.


Skandale-leverandører med i it-projekt til 18 millarder
I et af danmarkshistoriens største offentlige it-projekter er der stadig to leverandører med, som ellers er mest kendt fra avisernes skandale-historier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere