Stor Windows 10-opdatering på vej: Creator Update klar om to uger

Microsoft er færdig med sin næste store opdatering til Windows 10 kaldet Creator Update. I begyndelsenaf april kan du opdatere din computer for at få de nye funktioner.

Fra 11. april udsender Microsoft den næste store opdatering til Windows 10 kaldet Creator Update.  

Opdateringen er designet til at inspirere til kreativ leg og fordybelse. Her kan du blandt andet skabe, dele og opleve en ny verden i 3D eller mixed reality samt finde nye funktioner og forbedringer til browseren Microsoft Edge. 

Samtidig får brugerne nye og forbedrede sikkerheds- og privatindstillinger.

Det skriver Microsoft i et nyt blogindlæg.

Opdateringen er gratis og bliver downloadet automatisk som alle andre Windows 10-opdateringer. Husk at tage en backup inden opdateringen for at undgå grimme overraskelser. 


3D-funktioner
Hovedfokus i opdateringen handler om 3D og mixed reality. Paint-programmet får en stor overhaling og bliver til et 3D-program, hvor du kan tegne og modellere i tre dimensioner.

Du kan også omdanne 2D-tegninger til 3D-tegninger ligesom du kan bruge dine 3D-tegninger i Microsofts andre programmer såsom Powerpoint. 


Den nye opdateringer bringer også forbedrede "mixed reality"-funktioner til Windows 10, hvor du med nye billigere VR-briller bruger bevægelsessensorer til at give apps mere liv. 

Det kræver dog, at du har et VR-headset, men i forbindelse med lanceringen af Creator Update har de fleste hardware-producenter som eksempelvis Dell, HP og Lenovo lanceret headset til en lavere pris en eksempelvis HTC Vive. 

Også Edge-browseren får nye funktioner som eksempelvis en bedre oversigt over gemte faner og bliver ifølge Microsoft bedre til at beskytte dig om malware og vira end Chrome. Bedre sikkerhed og mere privatliv
I den nye Creator update vil du få bedre oversigt over den indbyggede sikkerhed i Windwos Defencer sikkerhedscenter. Det er et oversigtbillede af seneste scanninger, netværkkontrol og firefall.

Til virksomheder kommer der også nye værktøjer, der burde gøre det lettere at monitorere og håndtere Windows 10-enheder. Læs mere hos Microsoft her

Du vil også få lettere ved at værne om din private data i Creator Update, omend du stadig ikke fuldstændig kan undgå at sende data tilbage til Microsoft.

Du kan læse om flere af de nye funktioner i Windows 10 Creator Update her: Stor-opdatering på vej til [b]Windows 10[/b] med nye smarte funktioner: Se dem her

Læs også: Besked til it-afdelingerne: Sådan tackler man Windows 10 og de mange opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.