Artikel top billede

Stor Windows 10-opdatering på vej: Creator Update klar om to uger

Microsoft er færdig med sin næste store opdatering til Windows 10 kaldet Creator Update. I begyndelsenaf april kan du opdatere din computer for at få de nye funktioner.

Fra 11. april udsender Microsoft den næste store opdatering til Windows 10 kaldet Creator Update.  

Opdateringen er designet til at inspirere til kreativ leg og fordybelse. Her kan du blandt andet skabe, dele og opleve en ny verden i 3D eller mixed reality samt finde nye funktioner og forbedringer til browseren Microsoft Edge. 

Samtidig får brugerne nye og forbedrede sikkerheds- og privatindstillinger.

Det skriver Microsoft i et nyt blogindlæg.

Opdateringen er gratis og bliver downloadet automatisk som alle andre Windows 10-opdateringer. Husk at tage en backup inden opdateringen for at undgå grimme overraskelser. 

3D-funktioner

Hovedfokus i opdateringen handler om 3D og mixed reality. Paint-programmet får en stor overhaling og bliver til et 3D-program, hvor du kan tegne og modellere i tre dimensioner.

Du kan også omdanne 2D-tegninger til 3D-tegninger ligesom du kan bruge dine 3D-tegninger i Microsofts andre programmer såsom Powerpoint. 

Den nye opdateringer bringer også forbedrede "mixed reality"-funktioner til Windows 10, hvor du med nye billigere VR-briller bruger bevægelsessensorer til at give apps mere liv. 

Det kræver dog, at du har et VR-headset, men i forbindelse med lanceringen af Creator Update har de fleste hardware-producenter som eksempelvis Dell, HP og Lenovo lanceret headset til en lavere pris en eksempelvis HTC Vive. 

Også Edge-browseren får nye funktioner som eksempelvis en bedre oversigt over gemte faner og bliver ifølge Microsoft bedre til at beskytte dig om malware og vira end Chrome.

Bedre sikkerhed og mere privatliv
I den nye Creator update vil du få bedre oversigt over den indbyggede sikkerhed i Windwos Defencer sikkerhedscenter. Det er et oversigtbillede af seneste scanninger, netværkkontrol og firefall.

Til virksomheder kommer der også nye værktøjer, der burde gøre det lettere at monitorere og håndtere Windows 10-enheder. Læs mere hos Microsoft her

Du vil også få lettere ved at værne om din private data i Creator Update, omend du stadig ikke fuldstændig kan undgå at sende data tilbage til Microsoft.

Du kan læse om flere af de nye funktioner i Windows 10 Creator Update her: Stor-opdatering på vej til [b]Windows 10[/b] med nye smarte funktioner: Se dem her

Læs også: Besked til it-afdelingerne: Sådan tackler man Windows 10 og de mange opdateringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere