Artikel top billede

Stor Windows 10-opdatering på vej: Creator Update klar om to uger

Microsoft er færdig med sin næste store opdatering til Windows 10 kaldet Creator Update. I begyndelsenaf april kan du opdatere din computer for at få de nye funktioner.

Fra 11. april udsender Microsoft den næste store opdatering til Windows 10 kaldet Creator Update.  

Opdateringen er designet til at inspirere til kreativ leg og fordybelse. Her kan du blandt andet skabe, dele og opleve en ny verden i 3D eller mixed reality samt finde nye funktioner og forbedringer til browseren Microsoft Edge. 

Samtidig får brugerne nye og forbedrede sikkerheds- og privatindstillinger.

Det skriver Microsoft i et nyt blogindlæg.

Opdateringen er gratis og bliver downloadet automatisk som alle andre Windows 10-opdateringer. Husk at tage en backup inden opdateringen for at undgå grimme overraskelser. 

3D-funktioner

Hovedfokus i opdateringen handler om 3D og mixed reality. Paint-programmet får en stor overhaling og bliver til et 3D-program, hvor du kan tegne og modellere i tre dimensioner.

Du kan også omdanne 2D-tegninger til 3D-tegninger ligesom du kan bruge dine 3D-tegninger i Microsofts andre programmer såsom Powerpoint. 

Den nye opdateringer bringer også forbedrede "mixed reality"-funktioner til Windows 10, hvor du med nye billigere VR-briller bruger bevægelsessensorer til at give apps mere liv. 

Det kræver dog, at du har et VR-headset, men i forbindelse med lanceringen af Creator Update har de fleste hardware-producenter som eksempelvis Dell, HP og Lenovo lanceret headset til en lavere pris en eksempelvis HTC Vive. 

Også Edge-browseren får nye funktioner som eksempelvis en bedre oversigt over gemte faner og bliver ifølge Microsoft bedre til at beskytte dig om malware og vira end Chrome.

Bedre sikkerhed og mere privatliv
I den nye Creator update vil du få bedre oversigt over den indbyggede sikkerhed i Windwos Defencer sikkerhedscenter. Det er et oversigtbillede af seneste scanninger, netværkkontrol og firefall.

Til virksomheder kommer der også nye værktøjer, der burde gøre det lettere at monitorere og håndtere Windows 10-enheder. Læs mere hos Microsoft her

Du vil også få lettere ved at værne om din private data i Creator Update, omend du stadig ikke fuldstændig kan undgå at sende data tilbage til Microsoft.

Du kan læse om flere af de nye funktioner i Windows 10 Creator Update her: Stor-opdatering på vej til [b]Windows 10[/b] med nye smarte funktioner: Se dem her

Læs også: Besked til it-afdelingerne: Sådan tackler man Windows 10 og de mange opdateringer
IT-JOB

Boyum IT Solutions A/S

Lead Software Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect

Unik System Design A/S

DevOps Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere