Artikel top billede

Morgen-brief: De vigtigste it-nyheder tirsdag morgen - VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering

VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering. Musikbranchen: Vi går glip af 100 milioner kroner. Danske Logpoint får kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner. Skat under stort tidspres med EFI-afløser: Gælden nærmer sig 100 milliarder kroner.

Velkommen til it-briefingen tirsdag morgen, hvor Computerworld giver dig overblikket over morgenens vigtigste it-nyheder.

VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering

Svenske Teknikkens Värld skriver efter en test, at en række af VW's dieselbiler har fået dårligere ydeevne, efter de har fået opgraderet deres software.

Opgraderingen fjernede de indstillinger, der gjorde, at bilernes udledning blev skjult, hvilket førte til den såkaldte dieselgate-skandale.

Nogle af bilerne har mistet helt op til 10 procent af deres ydeevne, skriver svenskerne. VW vil ikke kommentere oplysningerne, før selskabet selv har testet.

Musikbranchen: Vi går glip af 100 milioner kroner
Danskerne hører og streamer musik som aldrig før, men det er ikke noget, der på den måde smitter af på musiksselskaberne.

På trods af en samlet vækst i omsætningen med ni procent i Danmark mener Brancheorganisationen Ifpi, at markedet er præget af ulige vilkår.

Ifølge Ifpi er YouTube den største musiktjeneste i Danmark, men selskabet undslår sig med en EU-lov i hånden for at betale fuld pris til rettighedshaverne.

"Musiklivets indtægter fra YouTube svarer vel til, hvad et par pølsevogne omsætter for på Rådhuspladsen. Det skriger til himlen, når man tænker på, hvor populær tjenesten er. Derfor er der behov for, at politikerne gør lovgivningen mere tidssvarende. Formålet bør være at skabe fair konkurrence og afspejle den digitale virkelighed, vi lever i," lyder det fra Ifpi-formand Henrik Daldporh.

Danske Logpoint får kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner

Kapitalfonden Evolution Equity Partners skyder 70 millioner kroner ind i det danske it-sikkerhedsfirma Logpoint, skriver Børsen.

Selskabet har i dag omkring 300 kunder i primært Danmark. Direktør Jesper Zerlang siger til avisen, at de 70 millioner kroner skal bruges til at få forretningen til at vokse i Frankrig, Tyskland og England.

Logpoint betragter giganter som IBM, HP samt Splunk som sine hovedkonkurrenter. Ifølge Børsen har flere kapitalfonde været interesserede i at investere i selskabet.

Skat under stort tidspres med EFI-afløser: Gælden nærmer sig 100 milliarder kroner
Skatteministeriet er under stort pres for at få færdigtudviklet afløseren til det kuldsejlede EFI-projekt, som KMD stod bag. Systemet skal inddrive skattegæld fra danskerne, og uden det vokser gælden eksplosivt.

Version 2 beretter, at ministeriets programchef, Thomas Monefeldt, har fortalt, at danskernes skattegæld i januar rundede 100 milliarder kroner.

Det er Netcompany, der har vundet opgaven med at udvikle det nye system, som er baseret på Oracle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere