Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-brief: De vigtigste it-nyheder tirsdag morgen - VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering

VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering. Musikbranchen: Vi går glip af 100 milioner kroner. Danske Logpoint får kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner. Skat under stort tidspres med EFI-afløser: Gælden nærmer sig 100 milliarder kroner.

Velkommen til it-briefingen tirsdag morgen, hvor Computerworld giver dig overblikket over morgenens vigtigste it-nyheder.

VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering

Svenske Teknikkens Värld skriver efter en test, at en række af VW's dieselbiler har fået dårligere ydeevne, efter de har fået opgraderet deres software.

Opgraderingen fjernede de indstillinger, der gjorde, at bilernes udledning blev skjult, hvilket førte til den såkaldte dieselgate-skandale.

Nogle af bilerne har mistet helt op til 10 procent af deres ydeevne, skriver svenskerne. VW vil ikke kommentere oplysningerne, før selskabet selv har testet.

Musikbranchen: Vi går glip af 100 milioner kroner
Danskerne hører og streamer musik som aldrig før, men det er ikke noget, der på den måde smitter af på musiksselskaberne.

På trods af en samlet vækst i omsætningen med ni procent i Danmark mener Brancheorganisationen Ifpi, at markedet er præget af ulige vilkår.

Ifølge Ifpi er YouTube den største musiktjeneste i Danmark, men selskabet undslår sig med en EU-lov i hånden for at betale fuld pris til rettighedshaverne.

"Musiklivets indtægter fra YouTube svarer vel til, hvad et par pølsevogne omsætter for på Rådhuspladsen. Det skriger til himlen, når man tænker på, hvor populær tjenesten er. Derfor er der behov for, at politikerne gør lovgivningen mere tidssvarende. Formålet bør være at skabe fair konkurrence og afspejle den digitale virkelighed, vi lever i," lyder det fra Ifpi-formand Henrik Daldporh.

Danske Logpoint får kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner

Kapitalfonden Evolution Equity Partners skyder 70 millioner kroner ind i det danske it-sikkerhedsfirma Logpoint, skriver Børsen.

Selskabet har i dag omkring 300 kunder i primært Danmark. Direktør Jesper Zerlang siger til avisen, at de 70 millioner kroner skal bruges til at få forretningen til at vokse i Frankrig, Tyskland og England.

Logpoint betragter giganter som IBM, HP samt Splunk som sine hovedkonkurrenter. Ifølge Børsen har flere kapitalfonde været interesserede i at investere i selskabet.

Skat under stort tidspres med EFI-afløser: Gælden nærmer sig 100 milliarder kroner
Skatteministeriet er under stort pres for at få færdigtudviklet afløseren til det kuldsejlede EFI-projekt, som KMD stod bag. Systemet skal inddrive skattegæld fra danskerne, og uden det vokser gælden eksplosivt.

Version 2 beretter, at ministeriets programchef, Thomas Monefeldt, har fortalt, at danskernes skattegæld i januar rundede 100 milliarder kroner.

Det er Netcompany, der har vundet opgaven med at udvikle det nye system, som er baseret på Oracle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere