Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-brief: De vigtigste it-nyheder tirsdag morgen - VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering

VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering. Musikbranchen: Vi går glip af 100 milioner kroner. Danske Logpoint får kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner. Skat under stort tidspres med EFI-afløser: Gælden nærmer sig 100 milliarder kroner.

Velkommen til it-briefingen tirsdag morgen, hvor Computerworld giver dig overblikket over morgenens vigtigste it-nyheder.

VW-biler har mistet ydeevne efter software-opdatering

Svenske Teknikkens Värld skriver efter en test, at en række af VW's dieselbiler har fået dårligere ydeevne, efter de har fået opgraderet deres software.

Opgraderingen fjernede de indstillinger, der gjorde, at bilernes udledning blev skjult, hvilket førte til den såkaldte dieselgate-skandale.

Nogle af bilerne har mistet helt op til 10 procent af deres ydeevne, skriver svenskerne. VW vil ikke kommentere oplysningerne, før selskabet selv har testet.

Musikbranchen: Vi går glip af 100 milioner kroner
Danskerne hører og streamer musik som aldrig før, men det er ikke noget, der på den måde smitter af på musiksselskaberne.

På trods af en samlet vækst i omsætningen med ni procent i Danmark mener Brancheorganisationen Ifpi, at markedet er præget af ulige vilkår.

Ifølge Ifpi er YouTube den største musiktjeneste i Danmark, men selskabet undslår sig med en EU-lov i hånden for at betale fuld pris til rettighedshaverne.

"Musiklivets indtægter fra YouTube svarer vel til, hvad et par pølsevogne omsætter for på Rådhuspladsen. Det skriger til himlen, når man tænker på, hvor populær tjenesten er. Derfor er der behov for, at politikerne gør lovgivningen mere tidssvarende. Formålet bør være at skabe fair konkurrence og afspejle den digitale virkelighed, vi lever i," lyder det fra Ifpi-formand Henrik Daldporh.

Danske Logpoint får kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner

Kapitalfonden Evolution Equity Partners skyder 70 millioner kroner ind i det danske it-sikkerhedsfirma Logpoint, skriver Børsen.

Selskabet har i dag omkring 300 kunder i primært Danmark. Direktør Jesper Zerlang siger til avisen, at de 70 millioner kroner skal bruges til at få forretningen til at vokse i Frankrig, Tyskland og England.

Logpoint betragter giganter som IBM, HP samt Splunk som sine hovedkonkurrenter. Ifølge Børsen har flere kapitalfonde været interesserede i at investere i selskabet.

Skat under stort tidspres med EFI-afløser: Gælden nærmer sig 100 milliarder kroner
Skatteministeriet er under stort pres for at få færdigtudviklet afløseren til det kuldsejlede EFI-projekt, som KMD stod bag. Systemet skal inddrive skattegæld fra danskerne, og uden det vokser gælden eksplosivt.

Version 2 beretter, at ministeriets programchef, Thomas Monefeldt, har fortalt, at danskernes skattegæld i januar rundede 100 milliarder kroner.

Det er Netcompany, der har vundet opgaven med at udvikle det nye system, som er baseret på Oracle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere