Artikel top billede

Amazon i ny stor nordisk datacenter-satsning - men valget faldt ikke på Danmark

Den svenske hovedstad Stockholm bliver centrum for AWS' nye store nordiske cloudsatning.

Selvom Danmark er ved at positionere sig selv som en attraktiv datacenter-nation, så har den amerikanske cloudgigant Amazon Web Services (AWS) valgt at gøre Stockholm - og altså ikke Danmark - til centrum for en ny datacenter-satsning.

Det meddeler AWS i en pressemeddelelse.

Amazon har planer om at åbne i alt tre nye datacentre i udkanten af den svenske hovedstad, hvor centrene vil blive placeret i byerne Västerås, Eskilstuna og Katrineholm.

Godt nyt for danske kunder

Ifølge det svenske erhvervsmedie Dagens Industri: Digital er det Amazons ambition, at den nye datacentersatsning skal sikre mindre nedetid og højere maksimale hastigheder for virksomhedens nordiske cloud-kunder.

Dermed kan danske AWS-kunder også forvente fordele i form af blandt andet en lavere latency.

AWS begrunder ifølge Dagens Industri valget af vores naboland med, at den svenske hovedstad er kendt for et stærkt iværksætter-miljø, der gennem de seneste år har fostret adskillige fremadstormende virksomheder, der er bygget på AWS' infrastruktur.

Her i blandt spilvirksomheden Mojang, der står bag Minecraft og som for få år siden blev opkøbt af Microsoft, der paradoksalt nok er en konkurrent til AWS.

Den svenske streaming-gigant Spotify har ligeledes været AWS-kunde gennem mange år, men sidste år valgte Spotify dog at flytte sin forretning over på Googles cloud-tjeneste. 

Læs også: AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder

Bliver modtaget med begejstring

Det nye svenske datacenter bliver modtaget med stor begejstring i vores naboland, hvor Facebook allerede har et stort datacenter i den nordsvenske universitetsby Luleå.

"Det her er stort for Sverige, og det vil være med til at udvikle Sverige som et digital forgangsland. Når Amazon vælger at lægge så stor en investering her viser det, at vi er konkurrencedygtige på mange områder," lyder det fra den svenske erhvervsminister Mikael Damberg ifølge Dagens Industri: Digital.

Læs også: Amazon er blevet klogere: Derfor fungerer en hybrid-arkitektur med cloud og egne servere faktisk udmærket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere