Artikel top billede

Amazon i ny stor nordisk datacenter-satsning - men valget faldt ikke på Danmark

Den svenske hovedstad Stockholm bliver centrum for AWS' nye store nordiske cloudsatning.

Selvom Danmark er ved at positionere sig selv som en attraktiv datacenter-nation, så har den amerikanske cloudgigant Amazon Web Services (AWS) valgt at gøre Stockholm - og altså ikke Danmark - til centrum for en ny datacenter-satsning.

Det meddeler AWS i en pressemeddelelse.

Amazon har planer om at åbne i alt tre nye datacentre i udkanten af den svenske hovedstad, hvor centrene vil blive placeret i byerne Västerås, Eskilstuna og Katrineholm.

Godt nyt for danske kunder

Ifølge det svenske erhvervsmedie Dagens Industri: Digital er det Amazons ambition, at den nye datacentersatsning skal sikre mindre nedetid og højere maksimale hastigheder for virksomhedens nordiske cloud-kunder.

Dermed kan danske AWS-kunder også forvente fordele i form af blandt andet en lavere latency.

AWS begrunder ifølge Dagens Industri valget af vores naboland med, at den svenske hovedstad er kendt for et stærkt iværksætter-miljø, der gennem de seneste år har fostret adskillige fremadstormende virksomheder, der er bygget på AWS' infrastruktur.

Her i blandt spilvirksomheden Mojang, der står bag Minecraft og som for få år siden blev opkøbt af Microsoft, der paradoksalt nok er en konkurrent til AWS.

Den svenske streaming-gigant Spotify har ligeledes været AWS-kunde gennem mange år, men sidste år valgte Spotify dog at flytte sin forretning over på Googles cloud-tjeneste. 

Læs også: AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder

Bliver modtaget med begejstring

Det nye svenske datacenter bliver modtaget med stor begejstring i vores naboland, hvor Facebook allerede har et stort datacenter i den nordsvenske universitetsby Luleå.

"Det her er stort for Sverige, og det vil være med til at udvikle Sverige som et digital forgangsland. Når Amazon vælger at lægge så stor en investering her viser det, at vi er konkurrencedygtige på mange områder," lyder det fra den svenske erhvervsminister Mikael Damberg ifølge Dagens Industri: Digital.

Læs også: Amazon er blevet klogere: Derfor fungerer en hybrid-arkitektur med cloud og egne servere faktisk udmærket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere