Artikel top billede

Amazon i ny stor nordisk datacenter-satsning - men valget faldt ikke på Danmark

Den svenske hovedstad Stockholm bliver centrum for AWS' nye store nordiske cloudsatning.

Selvom Danmark er ved at positionere sig selv som en attraktiv datacenter-nation, så har den amerikanske cloudgigant Amazon Web Services (AWS) valgt at gøre Stockholm - og altså ikke Danmark - til centrum for en ny datacenter-satsning.

Det meddeler AWS i en pressemeddelelse.

Amazon har planer om at åbne i alt tre nye datacentre i udkanten af den svenske hovedstad, hvor centrene vil blive placeret i byerne Västerås, Eskilstuna og Katrineholm.

Godt nyt for danske kunder

Ifølge det svenske erhvervsmedie Dagens Industri: Digital er det Amazons ambition, at den nye datacentersatsning skal sikre mindre nedetid og højere maksimale hastigheder for virksomhedens nordiske cloud-kunder.

Dermed kan danske AWS-kunder også forvente fordele i form af blandt andet en lavere latency.

AWS begrunder ifølge Dagens Industri valget af vores naboland med, at den svenske hovedstad er kendt for et stærkt iværksætter-miljø, der gennem de seneste år har fostret adskillige fremadstormende virksomheder, der er bygget på AWS' infrastruktur.

Her i blandt spilvirksomheden Mojang, der står bag Minecraft og som for få år siden blev opkøbt af Microsoft, der paradoksalt nok er en konkurrent til AWS.

Den svenske streaming-gigant Spotify har ligeledes været AWS-kunde gennem mange år, men sidste år valgte Spotify dog at flytte sin forretning over på Googles cloud-tjeneste. 

Læs også: AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder

Bliver modtaget med begejstring

Det nye svenske datacenter bliver modtaget med stor begejstring i vores naboland, hvor Facebook allerede har et stort datacenter i den nordsvenske universitetsby Luleå.

"Det her er stort for Sverige, og det vil være med til at udvikle Sverige som et digital forgangsland. Når Amazon vælger at lægge så stor en investering her viser det, at vi er konkurrencedygtige på mange områder," lyder det fra den svenske erhvervsminister Mikael Damberg ifølge Dagens Industri: Digital.

Læs også: Amazon er blevet klogere: Derfor fungerer en hybrid-arkitektur med cloud og egne servere faktisk udmærket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.