Artikel top billede

Nyt Europol-samarbejde: Klar med gratis dekrypteringsværktøj mod ransomware

Et nyt værktøj kan anvendes til til dekryptering af filer, der er blevet ramt af en særligt snu type ransomware.

Ransomware er et stigende problem for virksomheder og organisationer, der får kidnappet følsomme data cirka hvert 40. sekund.

Men et nyt værktøj gør det nu muligt at neutralisere en særligt udspekuleret variant.

Ransomware-typen Bart blev opdaget i sommeren 2016 og vakte opmærksomhed, fordi den ikke har brug for en internetforbindelse for at kryptere offerets filer og slette systemets såkaldte restore points.

Siden har forskellige udgaver af Bart hærget, men nu har sikkerhedsfirmaet Bitdefender lanceret et gratis dekrypterings-værktøj, der kan befri filer fra alle versioner af den ondsindede software.

Værktøjet er blevet til i samarbejde med Europol og det rumænske politi, der i forbindelse med en efterforskning har fremskaffet de nøgler, Bitdefender skulle bruge for at gøre kål på Bart.

Det gratis dekrypteringsværktøj kan hentes hos portalen No More Ransom, der er et internationalt samarbejde mellem politimyndigheder og sikkerhedsfirmaer til bekæmpelse af malware.

Du kan læse mere om No More Ransom her: Svarer igen på bølge af ransomware-angreb: Ny webportal hjælper med dekrypteringen

Læs også: Ransomware as a service boomer: Så nemt kan menigmand angribe dig med ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere