Artikel top billede

Morgenbrief: Det hurtige it-overblik fredag morgen - Rigshospitalet sender patienter til Aabenraa på grund af langsommelige it-processer

Dansk computerspil vinder fire priser. Rigshospitalet sender patienter til Aabenraa på grund langsommelige it-processer. Der er digitale analfabeter i hver anden danske virksomhed. Danske regioner vil investere milliarder i it.

Velkommen til denne fredag morgen, hvor du her har det hurtige overblik over morgenens it-nyheder.

Dansk computerspil vinder fire priser

Det danske computerspil Inside, der er udviklet af spilstudiet Playdeads, vandt torsdag aften fire Bafta-priser i London, meddeler Det Danske Filminstitutut.

Bafta er en af spilbranchens fornemste priser, og Inside var faktisk nomineret i yderligere tre kategorier, men vandt altså ‘kun' prisen i fire kategorier, nemlig ‘best game design,' ‘artistic achievement,' ‘narrative' og ‘original property.'

Rigshospitalet sender patienter til Aabenraa på grund af langsommelige it-processer

Rigshospitalet sender københavnske kvinder til Aabenraa for at blive undersøgt for brystkræft.

Ifølge Politiken skyldes det, at hospitalet har problemer med at overholde de krævede tidsfrister - blandt andet på grund af it-systemet Sundhedsplatformen.

Ikke mindst overlægerne har kritiseret Sundhedsplatformen for at være en tidsrøver, da de skal bruge mere tid på at indtaste og registrere end tidligere. Det betyder, at de ikke kan bruge så meget tid på patienterne.

Sygehusene i Region Hovedstaden står desuden til at miste et stort millionebeløb i bonus, da de er langt bagefter den krævede mængde behandlinger.

Digitale analfabeter i hver anden danske virksomhed

Næsten hver anden danske virksomhed mangler helt basalte it-kompetencer, viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut, EVA.

Ifølge Ugebrevet A4 betyder det, at næsten hver anden virksomhed har medarbejdere, der ikke kan løse helt grundlæggende it-opgaver som for eksempel at skrive email eller logge deres arbejde i et it-system.

Længst tilbage er de ufaglærte, men også den faglærte gruppe har problemer.

Danske regioner vil investere milliarder i it

Danske regioner foreslår i et oplæg, at der investeres milliarder af kroner i en række nye teknologier til sygehusene.

De nye teknologier skal anvendes til automatiseringer af opgaver og skal derfor være inden for områder som kunstig intelligens og avanceret dataanalyse.

Regionerne peger på, at det kræver ‘store strategiske satsninger med massive investeringer,' hvis sygehusene skal kunne udnytte de nye teknologier.

Danske Regioner mener, at der er behov for fire milliarder kroner, men har ikke pengene selv og ønsker derfor, at regeringen træder til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere