Artikel top billede

Samsungs indtjening steget med gigantiske 48 procent på et år

Samsung har en gang for alle lagt krisen bag sig efter det kaotiske forløb med den brandfarlige topmodel, Galaxy Note 7.

Samsung ser ud til for alvor at have lagt det kaotiske og kostbare forløb med den brandfarlige toptelefon Galaxy Note 7 bag sig.

Selskabet var i fjor siden tvunget til at tilbagekalde tre millioner telefoner af den dengang længe ventede topmodel, efter det umiddelbart efter lanceringen blev opdaget, at telefonens batteri var brandfarligt.

Det kan du læse mere om her: Samsung-fabrik sat i brand af kasserede Galaxy Note 7-batterier

Venter enorm vækst

Note 7-skandalen kostede Samsung dyrt på både nøgletal og omdømme. Selskabet trak Note 7 helt tilbage fra butikkerne i oktoberne og har ikke siden haft en high-end model på hylderne.

Det ændrer sig nu med lanceringen af Galaxy S8. 

Den prøvekørte Computerworld fornylig. Det kan du læse mere om her: Prøvekørt: Samsungs nye Galaxy S8 sætter nye standarder for smartphone-kategorien i 2017

Men allerede nu ser det hele ud til at have rettet sig igen.

I hvert fald forecaster Samsung stigning i selskabets driftsresultat for dets første kvartal på hele 48 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til samlet 61,3 milliarder kroner.

Omsætningen vil være nogenlunde på samme niveau som for et år siden.

En stor del af fremgangen skyldes vækst i Samsungs komponent-forretning, der producerer skærme og hukommelses-chip. Den så vi allerede i det foregående kvartal.

Det kan du læse mere om her: Samsung skovler penge ind trods kæmpekrise med brandfarlig Note 7

Ifølge analysehuset IDC er der lagt i kakkelovnen til yderligere prangende væksttal fra Samsung i de kommende kvartaler.

"Vi må gå ud fra, at Note 7-katastrofen var et enkeltstående tilfælde. Samsungs telefonsalg har potentialet til at supplere selskabets allerede boomende salg af komponenter i de kommende kvartaler," lyder det fra IDC.

Samsung har tidligere meddelt, at selskabets fokus i 2017 vil ligge på netop komponent-forretningen.

Dog er der også kurrer på tråden, i det det mægtige selskabs næstformand, Lee Jae-Yong, der reelt regnes for chefen for Samsung Group, blev anholdt i februar.

Han er sigtet for omfattende korruption og bestikkelse af blandt andre Sydkoreas tidligere præsident, Park Geun-hye.

Lee Jae-Yong er søn af Samsungs bestyrelsesformand, Lee Kun-hee.

Læs også: De bedste smartphones lige nu: Disse top-telefoner skal Samsungs splinternye S8-telefon slås med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere