Artikel top billede

Dine kommende pc'er og smartphones bliver dyrere: Derfor må forvente solide prisstigninger i år

Både pc'er og smartphones står til at blive dyrere i år. Smartphone-priserne ventes at stige med 4,3 procent.

Det gennemsnitlige pris-niveau for pc'er og smartphone står til at tage et ordentligt hop opad i det kommende år, efter det i årevis ellers har været kutymen, at forbrugerne får mere og mere for de samme penge.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, som vurderer, at pc-priserne vil stige 1,4 procent, mens mobiltelefon-priserne vil stige 4,3 procent.

Dyrere dele

Prisstigningerne skyldes ifølge Gartner hovedsageligt, at underleverandørerne har skruet op for priserne på de delkomponenter, som telefonernes samles af.

Samtidig ser det ud til, at forbrugernes fokus på pris er slut. I dag går den gennemsnitlige forbruger nemlig ikke så meget op i altid at købe den billigste telefon, lyder det fra Gartner.

Istedet vælger forbrugerne i dag mere en telefon, der passer til deres livsstil, som det hedder.

Også Lenovo har fornylig peget på, at det generelle prisniveau på pc'er står til at stige.

Lenovo-chef Gianfranco Lanci har således sagt, at leverandører af komponenter som DRAM, SSD, batterier og LCD-skærme har svært ved at følge med efterspørgslen, og det får i sagens natur priserne til at stige.

Det kan du læse mere om her: Lenovo-topchef: Pc-priserne kommer til at stige i den kommende tid

Gartner meddeler da også, at priserne på ikke mindst NAND-flash er blevet fordoblet alene siden sommer.
Unge er ligeglade
Ifølge analysehuset vil også priserne på smartphones stige. Det skyldes blandt andet, at to af verdens store producenter, Samsung og Apple, er på vej med nye topmodeller.

Gartner forventer, at der i 2017 vil blive solgt i alt 1,9 milliarder smartphones mod 1,89 milliarder i 2016 samt 426 millioner pc'er og tablet-computer.

Læs også:

Kina opruster: Effekten af ny chip-fabrik til 210 milliarder kroner vil kunne mærkes i hele verden

Superkraftige 3D NAND vil snart afløse de traditionelle flash-SSD'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere