Artikel top billede

Ny app fra Forbrugerrådet advarer dig, når der er phishing-mails i omløb

Phishingmails og ransomware-angreb er et stigende problem for både virksomheder og menigmand, men nu kan en app måske være med til at forebygge de mange angreb

Omkring hver syvende dansker har oplevet af blive snydt på nettet, viser en ny rapport fra Forbrugerrådet Tænk, hvilket svarer til cirka 600.000 skuffede danskere.

Og tendensen er stigende.

I perioden fra 2011 til 2016 er antallet af anmeldelser om databedrageri steget fra 647 tilfælde i 2011 til 22.339 i 2016.

Der er dermed sket en mangedobling af danskernes anmeldelser af digitalt bedrageri på bare fem år. 

Som et modsvar mod den stigende tendens har Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden udviklet en app, der skal hjælpe forbrugere til at blive klædt bedre på mod de it-kriminelle.

Appen hedder Mit Digitale Selvforsvar og findes gratis til både iOS og Android.

Advarer mod phishing-kampagner

App'en 'Mit digitale selvforsvar' skal ruste forbrugerne til at passe på deres personlige oplysninger, hjælpe dem med at gennemskue fup på nettet og undgå it-kriminalitet.

Måske den vigtigste funktion i appen er et løbende advarselsfeed fra eksempelvis Nets, der advarer mod phishingmails i omløb. Andre samarbejdspartnere er blandt andet NC2, Danske Bank, Nordea, Forbrugerombudsmanden og E-mærket.

"App'en er unik, fordi den både advarer om aktuelle trusler med live-advarsler, tilbyder redskaber, råd og vejledning til sikker færden på nettet og endelig hjælper dem, der uheldigvis er blevet ofre for it-kriminalitet," siger Henrik Dam, formand for Kriminalpræventive Råd, som finansierer udviklingen af app'en.

I appen finder du også en god mængde viden til at undgå at havne i phishing-suppedasen samt viden til, hvad du skal gøre, hvis du frygter at have åbnet en ondsindet fil eller din computer bliver ramt af ransomware. 

Imens nogle af rådene og informationerne virker banale, er det måske en god ide at dele appen med virksomhedens ansatte, som måske ikke forstår vigtigheden ved it-sikkerhed. 

Læs også: Ransomware as a service boomer: Så nemt kan menigmand angribe dig med ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere