Artikel top billede

Ny app fra Forbrugerrådet advarer dig, når der er phishing-mails i omløb

Phishingmails og ransomware-angreb er et stigende problem for både virksomheder og menigmand, men nu kan en app måske være med til at forebygge de mange angreb

Omkring hver syvende dansker har oplevet af blive snydt på nettet, viser en ny rapport fra Forbrugerrådet Tænk, hvilket svarer til cirka 600.000 skuffede danskere.

Og tendensen er stigende.

I perioden fra 2011 til 2016 er antallet af anmeldelser om databedrageri steget fra 647 tilfælde i 2011 til 22.339 i 2016.

Der er dermed sket en mangedobling af danskernes anmeldelser af digitalt bedrageri på bare fem år. 

Som et modsvar mod den stigende tendens har Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden udviklet en app, der skal hjælpe forbrugere til at blive klædt bedre på mod de it-kriminelle.

Appen hedder Mit Digitale Selvforsvar og findes gratis til både iOS og Android.

Advarer mod phishing-kampagner

App'en 'Mit digitale selvforsvar' skal ruste forbrugerne til at passe på deres personlige oplysninger, hjælpe dem med at gennemskue fup på nettet og undgå it-kriminalitet.

Måske den vigtigste funktion i appen er et løbende advarselsfeed fra eksempelvis Nets, der advarer mod phishingmails i omløb. Andre samarbejdspartnere er blandt andet NC2, Danske Bank, Nordea, Forbrugerombudsmanden og E-mærket.

"App'en er unik, fordi den både advarer om aktuelle trusler med live-advarsler, tilbyder redskaber, råd og vejledning til sikker færden på nettet og endelig hjælper dem, der uheldigvis er blevet ofre for it-kriminalitet," siger Henrik Dam, formand for Kriminalpræventive Råd, som finansierer udviklingen af app'en.

I appen finder du også en god mængde viden til at undgå at havne i phishing-suppedasen samt viden til, hvad du skal gøre, hvis du frygter at have åbnet en ondsindet fil eller din computer bliver ramt af ransomware. 

Imens nogle af rådene og informationerne virker banale, er det måske en god ide at dele appen med virksomhedens ansatte, som måske ikke forstår vigtigheden ved it-sikkerhed. 

Læs også: Ransomware as a service boomer: Så nemt kan menigmand angribe dig med ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere