Artikel top billede

Danske Endomondo fyrer hver tredje medarbejder

Danske Endomondo fyrer hver tredje medarbejder. "Ikke noget odiøst i denne runde," siger direktør.

Den danske løbe-app Endomondo fyrer hver tredje af virksomhedens 45 ansatte i en fyringsrunde.

Det skriver finans.dk.

Endomondo har gennem de seneste år opnået stor popularitet hos millioner af brugere med sin løbe-app til smartphones, og i 2015 blev virksomheden solgt til den amerikanske producent af sportstøj Under Armour for 575 millioner danske kroner.

Læs også: Danske Endomondo solgt for halv milliard kroner

Før salget til Under Amour havde Endomondo kun en enkelt gang leveret sorte tal på bundlinjen, men til gengæld kunne virksomheden tilbyde de nye ejere knap 25 millioner løbeglade brugere.

Fyringer skyldes centraliseringer

Til finans.dk siger Morten Keldebæk, der er general manager i virksomheden, at det netop er indlemmelsen i Under Armour-koncernen, der nu er årsagen til, at det er nødvendigt for Endomondo at afskedige i alt 14 medarbejdere. 

"Siden vi blev købt for to år siden, har Under Armour alignet organisationen. Det betyder, at man kan spare nogle penge ved at centralisere funktioner som marketing, HR og finans, så vi ikke laver det samme i København, Amsterdam og Baltimore. Der er ikke noget odiøst i denne runde - man er nødt til at høste de effektiviseringsmuligheder, der er," siger han til Finans.

Læs også: Million-salg til amerikansk tøj-firma kan have været sidste udkald for Endomondo

Modtager af stor dansk it-pris

Endomondo har gennem de seneste år været hyldet som en af Danmarks store iværksætter-succeser, og i 2016 modtog den ene af virksomhedens stiftere, Mette Lykke, IT-Prisen, som brancheforeningen IT-Branchen uddeler i samarbejde med Computerworld.

Begrundelsen var dengang, at Endomondo-stifterne på visionær vis havde forudsagt den indflydelse, som onlinefællesskaber og GPS-udstyrede telefoner kan skabe.

Endomondo blev stiftet i 2007 af Mette Lykke i samarbejde med Christian Birk og Jakob Nordenhof Jønck.

Stifter: Mange havde kastet håndklædet i ringen
I et interview med Computerworld har Mette Lykke fortalte om stiftelsen af virksomheden:

"Vi hang i i de første år, for det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at der er mange, der ville have kastet håndklædet tidligere

"Vi er jo tre stiftere, og vi gik uden løn de første 18 måneder. Det var ikke noget, vi havde regnet med - hvilket nok var godt nok, for så er det ikke sikkert, at vi havde gjort det. Men sådan blev det."

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Populær dansk løbe-app dropper Silicon Valley: Derfor foretrækker vi København
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Find dit drømmejob her: Disse 10 .Net-stillinger er ledige netop nu

Vi har fundet 10 spændende .net-stillinger hos blandt andet GLS, Formpipe og Dansk Industri, som du søge nu. Få overblik over alle stillingerne her.

Vi har fundet 10 ledige devops-stillinger til dig: Søg dem her
Her er 10 spændende stillinger som it-arkitekt, der kan søges netop nu
Er du en Java-haj? Så har vi fundet otte spændende stillinger, som du kan søge nu
Her er 10 it-job, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu