Artikel top billede

Morgen-brief: Overblik over morgenens it-nyheder: Patienter har fået forkert medicin efter fejl i Sundhedsplatformen

ATP vil ikke ændre i krav i nyt udbud trods KMD-kollaps. 50 patienter har fået forkert medicin efter fejl i Sundhedsplatformen. Telmore-direktør: Plenti forsøger at kopiere vores koncept. Systematic vinder stort udbud i København

Velkommen til denne morgen-briefing, hvor du får et hurtigt overblik over it-nyhederne onsdag morgen.

ATP vil ikke ændre i krav i nyt udbud trods KMD-kollaps

ATP er på jagt efter en ny it-leverandør, der skal træde istedet for KMD, som i marts under stor bevågenhed og efter en del ballade blev fyret som leverandør af systemet Sociale Pension.

Siden har der været en del diskussioner om, hvem der har hovedansvaret for forsinkelserne. Men ATP vil ifølge IT Watch ikke ændre meget i de nye udbudskrav. Problemerne skyldes nemlig ikke udbudsmaterialet, mener ATP.

50 patienter har fået forkert medicin efter fejl i Sundhedsplatformen

50 patienter har på grund af en fejl i Region Hovedstadens nye it-system, Sundhedsplatformen, fået udskrevet medicin i forkerte doser eller længere perioder.

Ifølge Politiken er fejlen blevet rettet.

Fejlen opstod i begyndelsen af marts, da systemet blev opdateret. Det betød, at det i visse tilfælde havde svært ved at skelne mellem eksempelvis én eller to tabletter, hvis en læge indskrev ønsket medicin i mængder, som for eksempel 500mg.

"Det er da irriterende, at det er sket, for det har givet os en frygtelig masse arbejde med at rydde op, og det har belastet vores klinikere på hospitalerne, der skulle have fat i hver enkelt journal og gennemgå dem," siger koncerndirektør Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til avisen.

Telmore-direktør: Plenti forsøger at kopiere vores koncept
Telmore-direktør Jens Grønlund Nielsen langer i Børsen ud efter teleselskabet Plenti, som han mener ‘i høj grad' har kopieret Telmores underholdningsløsning, Telmore Play.

Via løsningen kan kunderne få adgang til eksterne tilbud og forskellige platforme.

Jens Grønlund Nielsen mener dog, at Telmores underholdningspakke er ‘signifikant stærkere end Plentis.'

Hos Plenti mener direktør Peter Mægbæk, at Telmore har stået stillet i flere år. "Jeg har været i stand til at få mange flere kunder og få større succes på markedet," siger han.

Systematic vinder stort udbud i København

Aarhusianske Systematic skal levere et nyt omsorgssystem til 13 storkøbenhavnske kommuner samt elektronisk borgerjournal til otte kommuner.

Det er resultatet af, at Systematic har vundet et stort fælles udbud på systemer til den såkaldte Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening foran de to øvrige bydere i opløbsfasen, KMD og EG.

Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening består af ni kommuner i området, nemlig Albertslund, Dragør, Ishøj, Glostrup, Hvidovre, Rødovre, Solrød og Vallensbæk. Hertil kommer yderligere fire kommuner, der i dette tilfælde er hoppet med på vognen, nemlig Allerød, Frederikssund, Stevns og Tårnby.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere