Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Morgen-brief: Overblik over morgenens it-nyheder: Patienter har fået forkert medicin efter fejl i Sundhedsplatformen

ATP vil ikke ændre i krav i nyt udbud trods KMD-kollaps. 50 patienter har fået forkert medicin efter fejl i Sundhedsplatformen. Telmore-direktør: Plenti forsøger at kopiere vores koncept. Systematic vinder stort udbud i København

Velkommen til denne morgen-briefing, hvor du får et hurtigt overblik over it-nyhederne onsdag morgen.

ATP vil ikke ændre i krav i nyt udbud trods KMD-kollaps

ATP er på jagt efter en ny it-leverandør, der skal træde istedet for KMD, som i marts under stor bevågenhed og efter en del ballade blev fyret som leverandør af systemet Sociale Pension.

Siden har der været en del diskussioner om, hvem der har hovedansvaret for forsinkelserne. Men ATP vil ifølge IT Watch ikke ændre meget i de nye udbudskrav. Problemerne skyldes nemlig ikke udbudsmaterialet, mener ATP.

50 patienter har fået forkert medicin efter fejl i Sundhedsplatformen

50 patienter har på grund af en fejl i Region Hovedstadens nye it-system, Sundhedsplatformen, fået udskrevet medicin i forkerte doser eller længere perioder.

Ifølge Politiken er fejlen blevet rettet.

Fejlen opstod i begyndelsen af marts, da systemet blev opdateret. Det betød, at det i visse tilfælde havde svært ved at skelne mellem eksempelvis én eller to tabletter, hvis en læge indskrev ønsket medicin i mængder, som for eksempel 500mg.

"Det er da irriterende, at det er sket, for det har givet os en frygtelig masse arbejde med at rydde op, og det har belastet vores klinikere på hospitalerne, der skulle have fat i hver enkelt journal og gennemgå dem," siger koncerndirektør Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til avisen.

Telmore-direktør: Plenti forsøger at kopiere vores koncept
Telmore-direktør Jens Grønlund Nielsen langer i Børsen ud efter teleselskabet Plenti, som han mener ‘i høj grad' har kopieret Telmores underholdningsløsning, Telmore Play.

Via løsningen kan kunderne få adgang til eksterne tilbud og forskellige platforme.

Jens Grønlund Nielsen mener dog, at Telmores underholdningspakke er ‘signifikant stærkere end Plentis.'

Hos Plenti mener direktør Peter Mægbæk, at Telmore har stået stillet i flere år. "Jeg har været i stand til at få mange flere kunder og få større succes på markedet," siger han.

Systematic vinder stort udbud i København

Aarhusianske Systematic skal levere et nyt omsorgssystem til 13 storkøbenhavnske kommuner samt elektronisk borgerjournal til otte kommuner.

Det er resultatet af, at Systematic har vundet et stort fælles udbud på systemer til den såkaldte Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening foran de to øvrige bydere i opløbsfasen, KMD og EG.

Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening består af ni kommuner i området, nemlig Albertslund, Dragør, Ishøj, Glostrup, Hvidovre, Rødovre, Solrød og Vallensbæk. Hertil kommer yderligere fire kommuner, der i dette tilfælde er hoppet med på vognen, nemlig Allerød, Frederikssund, Stevns og Tårnby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere