Billedet af invitationen, som de amerikanske medier har modtaget.

Microsoft inviterer til stort event: Er det mon en ny billigere Surface Book og ny Windows-version?

Microsoft forventes at løfte sløret for sit nye Windows Cloud og ny hardware ved et event.

Microsoft har udsendt invitationer til et event i New York den 2. maj.

Invitationen har hashtagget #MicrosoftEdu - Edu som i Education - og vil formodentligt handle om produkter til undervisningssektoren.

Et marked hvor Microsoft i øjeblikket for alvor trues af Google og de billige og velfungerende Chromebooks.

Kilder tæt på Microsoft fortæller mediet The Verge, at vi ikke skal forvente en ny Surface Phone (beklager, Windows Phone-fans) eller en ny Surface Pro 5.

Vi kan dog godt forvente ny hardware fra lanceringen, ligesom der måske er en chance for, at vi kommer til at se mere til Microsofts kommende Scorpion-konsol, Xbox Ones efterfølger.

Windows 10 Cloud
Nogle af de produkter som Microsoft forventes at fremvise ved eventet er Windows Cloud og en pendant til Googles Chromebooks.

Ifølge IDC's nyeste tal er pc-salget på fremgang, men kun på grund af de Chrome OS-styrede Chromebooks hovedsageligt solgt i den amerikanske undervisningssektor.

Det kan du læse mere om her: Vild uenighed om pc-salget: Er salget i vækst eller (stadig) på vej ned med høj fart?

Derfor forventes det også - hvilket bakkes op af anonyme kilder til mediet ZDNet - at Microsoft vil annoncere Windows 10 Cloud, en skrabet version af Windows 10, som kun vil kunne afvikle Windows 10-apps - også kaldet Universal Windows App (UWP).

Der tænkes også i, om Microsoft i samme omgang lancerer en ny og relativ billig Surface-tablet eller en mere traditionel Surface-bærbar.

Microsoft har tidligere forsøgt sig med et styresystem, som kun vil kunne afvikle apps og ikke de klassiske .net/win32-programmer med sit Windows RT-system i forbindelse med Windows 8.

Windows RT blev aldrig en succes, så det bliver spændende at se, hvis og hvordan Microsoft vil forsøge med sådan et styresystem igen.

Du kan læse mere om Windows 10 Cloud her: Tidlig version af hemmelig "Windows Cloud" lækket: Sådan kommer systemet (måske) til at se ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.