Artikel top billede

Billedet af invitationen, som de amerikanske medier har modtaget.

Microsoft inviterer til stort event: Er det mon en ny billigere Surface Book og ny Windows-version?

Microsoft forventes at løfte sløret for sit nye Windows Cloud og ny hardware ved et event.

Microsoft har udsendt invitationer til et event i New York den 2. maj.

Invitationen har hashtagget #MicrosoftEdu - Edu som i Education - og vil formodentligt handle om produkter til undervisningssektoren.

Et marked hvor Microsoft i øjeblikket for alvor trues af Google og de billige og velfungerende Chromebooks.

Kilder tæt på Microsoft fortæller mediet The Verge, at vi ikke skal forvente en ny Surface Phone (beklager, Windows Phone-fans) eller en ny Surface Pro 5.

Vi kan dog godt forvente ny hardware fra lanceringen, ligesom der måske er en chance for, at vi kommer til at se mere til Microsofts kommende Scorpion-konsol, Xbox Ones efterfølger.

Windows 10 Cloud

Nogle af de produkter som Microsoft forventes at fremvise ved eventet er Windows Cloud og en pendant til Googles Chromebooks.

Ifølge IDC's nyeste tal er pc-salget på fremgang, men kun på grund af de Chrome OS-styrede Chromebooks hovedsageligt solgt i den amerikanske undervisningssektor.

Det kan du læse mere om her: Vild uenighed om pc-salget: Er salget i vækst eller (stadig) på vej ned med høj fart?

Derfor forventes det også - hvilket bakkes op af anonyme kilder til mediet ZDNet - at Microsoft vil annoncere Windows 10 Cloud, en skrabet version af Windows 10, som kun vil kunne afvikle Windows 10-apps - også kaldet Universal Windows App (UWP).

Der tænkes også i, om Microsoft i samme omgang lancerer en ny og relativ billig Surface-tablet eller en mere traditionel Surface-bærbar.

Microsoft har tidligere forsøgt sig med et styresystem, som kun vil kunne afvikle apps og ikke de klassiske .net/win32-programmer med sit Windows RT-system i forbindelse med Windows 8.

Windows RT blev aldrig en succes, så det bliver spændende at se, hvis og hvordan Microsoft vil forsøge med sådan et styresystem igen.

Du kan læse mere om Windows 10 Cloud her: Tidlig version af hemmelig "Windows Cloud" lækket: Sådan kommer systemet (måske) til at se ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere