Artikel top billede

Billedet af invitationen, som de amerikanske medier har modtaget.

Microsoft inviterer til stort event: Er det mon en ny billigere Surface Book og ny Windows-version?

Microsoft forventes at løfte sløret for sit nye Windows Cloud og ny hardware ved et event.

Microsoft har udsendt invitationer til et event i New York den 2. maj.

Invitationen har hashtagget #MicrosoftEdu - Edu som i Education - og vil formodentligt handle om produkter til undervisningssektoren.

Et marked hvor Microsoft i øjeblikket for alvor trues af Google og de billige og velfungerende Chromebooks.

Kilder tæt på Microsoft fortæller mediet The Verge, at vi ikke skal forvente en ny Surface Phone (beklager, Windows Phone-fans) eller en ny Surface Pro 5.

Vi kan dog godt forvente ny hardware fra lanceringen, ligesom der måske er en chance for, at vi kommer til at se mere til Microsofts kommende Scorpion-konsol, Xbox Ones efterfølger.

Windows 10 Cloud

Nogle af de produkter som Microsoft forventes at fremvise ved eventet er Windows Cloud og en pendant til Googles Chromebooks.

Ifølge IDC's nyeste tal er pc-salget på fremgang, men kun på grund af de Chrome OS-styrede Chromebooks hovedsageligt solgt i den amerikanske undervisningssektor.

Det kan du læse mere om her: Vild uenighed om pc-salget: Er salget i vækst eller (stadig) på vej ned med høj fart?

Derfor forventes det også - hvilket bakkes op af anonyme kilder til mediet ZDNet - at Microsoft vil annoncere Windows 10 Cloud, en skrabet version af Windows 10, som kun vil kunne afvikle Windows 10-apps - også kaldet Universal Windows App (UWP).

Der tænkes også i, om Microsoft i samme omgang lancerer en ny og relativ billig Surface-tablet eller en mere traditionel Surface-bærbar.

Microsoft har tidligere forsøgt sig med et styresystem, som kun vil kunne afvikle apps og ikke de klassiske .net/win32-programmer med sit Windows RT-system i forbindelse med Windows 8.

Windows RT blev aldrig en succes, så det bliver spændende at se, hvis og hvordan Microsoft vil forsøge med sådan et styresystem igen.

Du kan læse mere om Windows 10 Cloud her: Tidlig version af hemmelig "Windows Cloud" lækket: Sådan kommer systemet (måske) til at se ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere