Artikel top billede

Apple på vej med iCar? Får lov til at teste selvkørende biler på landevejen

En ny tilladelse sparker igen gang i rygtebålet om Apples planer om selvkørende biler

I påsken blev der tilført nyt brændstof til rygterne om Apples planer om selvkørende biler.

Det californiske motorkontor, DMV, tilføjede Apple til sin liste over selskaber, der må teste selvkørende biler på landevejene sammen med de almindelige, menneskestyrede af slagsen.

Det er et af de første håndgribelige beviser på, at Apple rent faktisk har hænderne nede i automatisering og de selvkørende biler ud over rygter og jobopslag.

Tilladelsen giver Apple lov til at teste selvkørende biler i form af tre Lexus RX40h SUV'er med seks kørere i de californiske omgivelser, hvor også Uber, Google og Faraway tester selvkørende biler.

Læs også: Test af Panamera: Porsches egen software banker Apple og Google af banen

Selvkørende software - ikke biler

Rygter om Apples selvkørende planer har floreret siden 2015. Blandt andet har det på et tidspunkt lydt, at Apple havde næsten tusind ingeniører ansat i sit bilprojekt, og at selskabet i den forbindelse har kapret tidligere Tesla-ansatte til sin stab.

I første omgang lød rygterne da også på, at Apple var på vej med en hel bil, der skulle kunne fragte dig rundt, imens du læser din morgenavis.

I løbet af efteråret 2016 skar Apple dog drastisk ned på ambitionerne ifølge Bloomberg, og droppede planerne om at udvikle en selvkørende bil.

I stedet fokuserer Apple nu på - igen ifølge rygterne - at udvikle software til selvkørende biler, som da kan sælges i partnerskaber med eksisterende bilproducenter.

Apple er dog langt fra det eneste selskab med planer om selvkørende biler. De fleste større producenter har selv øje på de føreløse biler, ligesom både Google og Uber også tester på livet løs.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere