Artikel top billede

Apple på vej med iCar? Får lov til at teste selvkørende biler på landevejen

En ny tilladelse sparker igen gang i rygtebålet om Apples planer om selvkørende biler

I påsken blev der tilført nyt brændstof til rygterne om Apples planer om selvkørende biler.

Det californiske motorkontor, DMV, tilføjede Apple til sin liste over selskaber, der må teste selvkørende biler på landevejene sammen med de almindelige, menneskestyrede af slagsen.

Det er et af de første håndgribelige beviser på, at Apple rent faktisk har hænderne nede i automatisering og de selvkørende biler ud over rygter og jobopslag.

Tilladelsen giver Apple lov til at teste selvkørende biler i form af tre Lexus RX40h SUV'er med seks kørere i de californiske omgivelser, hvor også Uber, Google og Faraway tester selvkørende biler.

Læs også: Test af Panamera: Porsches egen software banker Apple og Google af banen

Selvkørende software - ikke biler

Rygter om Apples selvkørende planer har floreret siden 2015. Blandt andet har det på et tidspunkt lydt, at Apple havde næsten tusind ingeniører ansat i sit bilprojekt, og at selskabet i den forbindelse har kapret tidligere Tesla-ansatte til sin stab.

I første omgang lød rygterne da også på, at Apple var på vej med en hel bil, der skulle kunne fragte dig rundt, imens du læser din morgenavis.

I løbet af efteråret 2016 skar Apple dog drastisk ned på ambitionerne ifølge Bloomberg, og droppede planerne om at udvikle en selvkørende bil.

I stedet fokuserer Apple nu på - igen ifølge rygterne - at udvikle software til selvkørende biler, som da kan sælges i partnerskaber med eksisterende bilproducenter.

Apple er dog langt fra det eneste selskab med planer om selvkørende biler. De fleste større producenter har selv øje på de føreløse biler, ligesom både Google og Uber også tester på livet løs.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere