Artikel top billede

Apple på vej med iCar? Får lov til at teste selvkørende biler på landevejen

En ny tilladelse sparker igen gang i rygtebålet om Apples planer om selvkørende biler

I påsken blev der tilført nyt brændstof til rygterne om Apples planer om selvkørende biler.

Det californiske motorkontor, DMV, tilføjede Apple til sin liste over selskaber, der må teste selvkørende biler på landevejene sammen med de almindelige, menneskestyrede af slagsen.

Det er et af de første håndgribelige beviser på, at Apple rent faktisk har hænderne nede i automatisering og de selvkørende biler ud over rygter og jobopslag.

Tilladelsen giver Apple lov til at teste selvkørende biler i form af tre Lexus RX40h SUV'er med seks kørere i de californiske omgivelser, hvor også Uber, Google og Faraway tester selvkørende biler.

Læs også: Test af Panamera: Porsches egen software banker Apple og Google af banen

Selvkørende software - ikke biler

Rygter om Apples selvkørende planer har floreret siden 2015. Blandt andet har det på et tidspunkt lydt, at Apple havde næsten tusind ingeniører ansat i sit bilprojekt, og at selskabet i den forbindelse har kapret tidligere Tesla-ansatte til sin stab.

I første omgang lød rygterne da også på, at Apple var på vej med en hel bil, der skulle kunne fragte dig rundt, imens du læser din morgenavis.

I løbet af efteråret 2016 skar Apple dog drastisk ned på ambitionerne ifølge Bloomberg, og droppede planerne om at udvikle en selvkørende bil.

I stedet fokuserer Apple nu på - igen ifølge rygterne - at udvikle software til selvkørende biler, som da kan sælges i partnerskaber med eksisterende bilproducenter.

Apple er dog langt fra det eneste selskab med planer om selvkørende biler. De fleste større producenter har selv øje på de føreløse biler, ligesom både Google og Uber også tester på livet løs.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Embedded Software Support Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital