Artikel top billede

Øget fokus på at gennemgå kontrakter løbende presser priserne ned. Det viser en ny rapport fra Zangenberg Group.

Danske outsourcing-priser styrtdykker - yderligere prisfald kan ventes i de kommende år

Prisen på en gennemsnitlig outsourcingaftale er det seneste år faldet voldsomt. Det kan tilskrives vakse kunder, der jævnligt regulerer deres aftaler. Det kommer kun til at gå en vej de kommende år.

Kunderne får mere og mere for pengene. Dygtige kontraktansvarlige hos landets virksomheder og i det offentlige er med til at mose prisen på en gennemsnitlig outsourcingaftale i bund.

Det konkluderer en ny rapport fra Zangenberg Group. 

"Vi kan se, at kunderne er blevet bedre og bedre til på den ene side, at få forhandlet en ordentlig aftale hjem til at begynde med, og på den anden side at få lavet nogle aftaler med forskellige former for prisreguleringsmekanismer," siger Henrik Zangenberg, der er stifter og direktør hos Zangenberg Group.

Voldsomt fald

I følge rapporten har kundernes fokus på, at få afstemt deres kontrakter med de løbende priser på markedet fået prisen på en gennemsnitlig outsourcingaftale til at falde med 10 procent i løbet af 2016.

Det sker i et marked der ellers er opadgående.

Det seneste år er markedet steget med 2,5 procent og it-servicemarkedet udgør i dag en værdi på mere 44 milliarder kroner. 

"Man er begyndt at have nogle processer, hvor man med et fast interval går sine kontrakter igennem og finder ud af, om priserne er rigtige. Det er ligesom at ansætte parkeringsvagter. De mennesker tjener deres løn hjem rigtig mange gange," forklarer Henrik Zangenberg. 

Han har de seneste fem år bemærket en ændring i den måde både offentlige og private virksomheder går til arbejdet med deres kontrakter på. 

"Der har bredt sig en klar erkendelse blandt kunderne om, at det her er et område, som man er nødt til at være opmærksom på, fordi der er mange penge i det." siger han og fortsætter: "De store kunder både de offentlige og de private har et meget skarp fokus på det her."

Flere penge at spare

Hvis kunderne fortsætter med at være opmærksomme og have fokus på området, så vil der fremadrettet være endnu flere penge at spare. Priserne på markedet kommer nemlig kun til at bevæge sig i en retning, forventer man hos Zangenberg Group. 

"Der er kun udsigt til, at priserne fortsætter med at falde de næste fem år, for der er en lang række objektive faktorer, der gør, at vi må forvente, at det fortsætter med at falde. Det ved leverandørerne godt." siger Henrik Zangenberg.

Hvis den prognose holder stik, så vil vi fremadrettet se, at markedet kommer til at holde den nuværende kurs, hvor markedet samlet set vokser mens priserne falder. En undersøgelse viser nemlig, at de danske virksomheder har tænkt sig at skrue op for mængden af outsourcing.  

Det kan du læse mere om her: Dansk outsourcing-bølge på vej: Derfor vil virksomhederne outsource i stor stil

Læs også:

Masser af virksomheder rykker nu i skyen: Her er fire vigtige cloud-tendenser

Stor opgørelse over kunders tilfredshed med outsourcing-kontrakter: Sådan klarer din leverandør sig

Her er den næste bølge outsourcing: Inderne vil helt ind i kernen af din forretning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere