Artikel top billede

Sådan sikrer nets en million borgeres kortoplysninger i ny betalings-løsning

Mere end en million mennesker i Norden har valgt at opbevare deres kortoplysninger hos Nets for at gøre e-handel nemmere.

"I princippet kunne vi gøre det sådan, at brugeren slet ikke behøver at indtaste noget, og det ville stadigvæk være sikkert."

Jonas Hagernäs er chef for e-handels-produkter hos Nets, og han uddyber sikkerheden i den nye tjeneste "husk mig", der lader brugerne gennemføre betalinger på nettet blot ved at indtaste de tre sikkerheds-cifre på bagsiden af deres betalingskort.

Se videoen: Computerworld prøvekører Dankort på mobilen

"Vi har valgt, at kræve kontrolcifrene oplyst alligevel, så vi ved, at brugeren har det fysiske kort."

Mere end en million mennesker i de nordiske lande har valgt at tilmelde sig, og dermed har de i praksis givet tilladelse til, at deres betalingskort gemmes på Nets' servere.

Det er et stort ansvar at opbevare adgangen til så mange menneskers økonomi, men ifølge Jonas Hagernäs har det ikke været nødvendigt at øge it-sikkerheden.

"Vi havde allerede et tilstrækkeligt sikkert setup på grund af de ting, vi har lavet i årevis. Man skal have et PCI DSS-godkendt miljø for at håndtere betalinger med betalingskort, og det har vi gjort længe," siger han til Computerworld

PCI DSS refererer til industri-standarden Payment Card Industry Data Security Standard, der stiller strenge krav om blandt andet kryptering og intern bruger-identifikation hos virksomheder, der håndterer kortoplysninger.

Butikken opbevarer ingen kort-data

Hovedformålet med den nye tjeneste fra Nets er at gøre det lettere at betale i net-butikker.

Når man første gang har registreret sit kort, skal man efterfølgende blot indtaste de tre sikkerheds-cifre bag på kortet for at gennemføre en betaling. Konto- og registreringsnummer hører fortiden til sammen med udløbsdatoen.

Men ifølge Jonas Hagernäs skal man ikke frygte for sine kort-data, hvis en net-butik bliver hacket. Der er nemlig ikke noget at stjæle. 

Når brugeren har registreret sit kort laver Nets-systemet et såkaldt "device tag", der kan genkende enheden, kortet er registreret fra, på en række parametre, som Jonas Hagernäs dog afviser at uddybe med henvisning til sikkerheden.

Næste gang brugeren så tilgår en net-butik fra den pågældende enhed, præsenteres kortoplysningerne fra Nets i enheden, og butikken lagrer således ikke data lokalt.

"De ligger kun hos os," siger Jonas Hagernäs og understreger, at tjenesten ikke eksponerer følsomme kortdata.

Hele kortnummeret vises således ikke i klartekst, men i stedet kan brugeren genkende kortet på de sidte fire cifre.

Læs også: Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært
IT-JOB

Forsia Forsikring A/S

BI Specialist

Azets Insight A/S

QA Test Analyst

Unique Human Capital

Teamleder – IT Support
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere