Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Sådan sikrer nets en million borgeres kortoplysninger i ny betalings-løsning

Mere end en million mennesker i Norden har valgt at opbevare deres kortoplysninger hos Nets for at gøre e-handel nemmere.

"I princippet kunne vi gøre det sådan, at brugeren slet ikke behøver at indtaste noget, og det ville stadigvæk være sikkert."

Jonas Hagernäs er chef for e-handels-produkter hos Nets, og han uddyber sikkerheden i den nye tjeneste "husk mig", der lader brugerne gennemføre betalinger på nettet blot ved at indtaste de tre sikkerheds-cifre på bagsiden af deres betalingskort.

Se videoen: Computerworld prøvekører Dankort på mobilen

"Vi har valgt, at kræve kontrolcifrene oplyst alligevel, så vi ved, at brugeren har det fysiske kort."

Mere end en million mennesker i de nordiske lande har valgt at tilmelde sig, og dermed har de i praksis givet tilladelse til, at deres betalingskort gemmes på Nets' servere.

Det er et stort ansvar at opbevare adgangen til så mange menneskers økonomi, men ifølge Jonas Hagernäs har det ikke været nødvendigt at øge it-sikkerheden.

"Vi havde allerede et tilstrækkeligt sikkert setup på grund af de ting, vi har lavet i årevis. Man skal have et PCI DSS-godkendt miljø for at håndtere betalinger med betalingskort, og det har vi gjort længe," siger han til Computerworld

PCI DSS refererer til industri-standarden Payment Card Industry Data Security Standard, der stiller strenge krav om blandt andet kryptering og intern bruger-identifikation hos virksomheder, der håndterer kortoplysninger.

Butikken opbevarer ingen kort-data

Hovedformålet med den nye tjeneste fra Nets er at gøre det lettere at betale i net-butikker.

Når man første gang har registreret sit kort, skal man efterfølgende blot indtaste de tre sikkerheds-cifre bag på kortet for at gennemføre en betaling. Konto- og registreringsnummer hører fortiden til sammen med udløbsdatoen.

Men ifølge Jonas Hagernäs skal man ikke frygte for sine kort-data, hvis en net-butik bliver hacket. Der er nemlig ikke noget at stjæle. 

Når brugeren har registreret sit kort laver Nets-systemet et såkaldt "device tag", der kan genkende enheden, kortet er registreret fra, på en række parametre, som Jonas Hagernäs dog afviser at uddybe med henvisning til sikkerheden.

Næste gang brugeren så tilgår en net-butik fra den pågældende enhed, præsenteres kortoplysningerne fra Nets i enheden, og butikken lagrer således ikke data lokalt.

"De ligger kun hos os," siger Jonas Hagernäs og understreger, at tjenesten ikke eksponerer følsomme kortdata.

Hele kortnummeret vises således ikke i klartekst, men i stedet kan brugeren genkende kortet på de sidte fire cifre.

Læs også: Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere