Artikel top billede

Brug din smartphone som Dankort: Nets præsenterer mobiltelefon-dankort torsdag

Nets vil torsdag løfte sløret for selskabets splinternye smartphone-løsning, der gør, at du fremover vil kunne bruge din smartphone som dankort i butikker.

Nets løfter torsdag sløret for en ny løsning, som vil gøre det muligt at anvende smartphonen som dankort, som man kan betale med i butikker.

Ifølge en meddelelse fra Nets bliver der i første omgang tale om en betaversion af en Dankort-app til iOS - en såkaldt wallet, hvori Dankorts detaljer registreres.

I denne wallet vil iPhone-brugere kunne lægge en version af deres Dankort, hvorefter de vil kunne anvende deres iPhone som Dankort.

Betalingen finder sted ved at holde smartphonen hen over betalingsterminalen på samme måde, som vi kender det med betaling med kontaktløs Dankort.

I krig med MobilePay

Nets erkender, at løsningen endnu ikke er helt færdigudviklet, og selskabet inviterer ‘særligt interesserede' med ind i det videre udviklingsarbejde under foraet ‘Dankort Idea Lab.'

Selskabet har haft travlt med udviklingsarbejdet, efter et muligt samarbejde mellem Danske Banks MobilePay og Dankort-folkene gik i vasken for nogle måneder siden.

De to selskaber slås på livet løs om at sætte sig på det spirende marked for mobilbetalinger, og der er på flere måder tale om et reelt våbenkapløb.

Det kan du læse mere om her: Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

I første omgang har Nets sikret sig, at den nye løsning kan anvendes i mange af de danske supermarkeder, nemlig alle butikker under Coop og Dansk Supermarked.

Det er kun en måned siden, at Dansk Erhverv kritiserede Nets for lægge forhindringer i vejen for MobilPay i kampen om brugernes gunst.

Dansk Erhverv mener, at det skader den fri konkurrence, at Nets betalingsterminaler i butikkerne kun kan tage imod betalinger fra fysiske kort samt det mobile Dankort.

Det kan du læse mere om her: Kritik: Nets blokerer bevidst for MobilePay i butikkerne

Læs også:

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært

Snart kan der hæves penge i pengeautomaten med en smartphone

MobilePay blæser til krig mod Nets: Åbner for abonnementsaftaler i appen

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen

MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere