Artikel top billede

Brug din smartphone som Dankort: Nets præsenterer mobiltelefon-dankort torsdag

Nets vil torsdag løfte sløret for selskabets splinternye smartphone-løsning, der gør, at du fremover vil kunne bruge din smartphone som dankort i butikker.

Nets løfter torsdag sløret for en ny løsning, som vil gøre det muligt at anvende smartphonen som dankort, som man kan betale med i butikker.

Ifølge en meddelelse fra Nets bliver der i første omgang tale om en betaversion af en Dankort-app til iOS - en såkaldt wallet, hvori Dankorts detaljer registreres.

I denne wallet vil iPhone-brugere kunne lægge en version af deres Dankort, hvorefter de vil kunne anvende deres iPhone som Dankort.

Betalingen finder sted ved at holde smartphonen hen over betalingsterminalen på samme måde, som vi kender det med betaling med kontaktløs Dankort.

I krig med MobilePay

Nets erkender, at løsningen endnu ikke er helt færdigudviklet, og selskabet inviterer ‘særligt interesserede' med ind i det videre udviklingsarbejde under foraet ‘Dankort Idea Lab.'

Selskabet har haft travlt med udviklingsarbejdet, efter et muligt samarbejde mellem Danske Banks MobilePay og Dankort-folkene gik i vasken for nogle måneder siden.

De to selskaber slås på livet løs om at sætte sig på det spirende marked for mobilbetalinger, og der er på flere måder tale om et reelt våbenkapløb.

Det kan du læse mere om her: Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

I første omgang har Nets sikret sig, at den nye løsning kan anvendes i mange af de danske supermarkeder, nemlig alle butikker under Coop og Dansk Supermarked.

Det er kun en måned siden, at Dansk Erhverv kritiserede Nets for lægge forhindringer i vejen for MobilPay i kampen om brugernes gunst.

Dansk Erhverv mener, at det skader den fri konkurrence, at Nets betalingsterminaler i butikkerne kun kan tage imod betalinger fra fysiske kort samt det mobile Dankort.

Det kan du læse mere om her: Kritik: Nets blokerer bevidst for MobilePay i butikkerne

Læs også:

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært

Snart kan der hæves penge i pengeautomaten med en smartphone

MobilePay blæser til krig mod Nets: Åbner for abonnementsaftaler i appen

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen

MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere