Artikel top billede

Ateas indtjening i Danmark faldet med 15,3 procent - selv om omsætningen buldrer i vejret

Ateas indtjening er faldet med hele 15,3 procent, selvom omsætningen tordner i vejret. "Ikke tilfredsstillende," lyder det fra direktør Morten Felding.

Ateas forretning er vokset markant, viser selskabets kvartalsregnskab.

Ateas omsætning for første kvartal er steget med 19 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det meddeler Atea i en pressemeddelelse.

I alt har Atea omsat for 1,66 milliarder kroner i kvartalet.

Til gengæld er selskabets driftsresultat - EBITDA - faldet med 15,3 procent fra 57,5 millioner kroner til 48,7 millioner kroner.

Administrerende direktør Morten Felding meddeler, at det ikke er tilfredsstillende, at bundlinien er faldet, når omsætningen er steget ‘så markant.'

Årsagen er en ‘strategisk indsats,' der har skullet skabe vækst på softwareområdet.

"Derudover havde ikke forudset et så stort pres på priserne, som vi har oplevet i årets første måneder. Vi må erkende, at vi har været lidt for optimistiske på omkostningerne i forhold til den dækningsgrad, det har været muligt at opnå," lyder det fra Morten Felding.

Ifølge Atea er der omsætningsfremgang på alle forretsningerområder:

Serviceforretningen er steget med 7,7 procent, salget af hardware er steget med hele 17,7 procent og software er buldret frem med hele 41,5 procent.

Atea landede også i 2016 et flot resultat. Over hele 2016 steg omsætningen med 6,2 procent i forhold til 2015.

Dengang pegede Morten Felding over for Computerworld på, at selskabet havde brugt året på at genskabe tilliden over for medarbejdere, partnere og kunder efter en periode præget af en store bestikkelsessag.

Her er Atea stadig sigtet for medvirken til bestikkelse.

Du kan læse mere om årsregnskabet her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab.

Samme budskab lyder nu fra Morten Felding:

Vi er selvfølgelig meget glade for den solide vækst i omsætning. Det betyder helt grundlæggende, at vores kunder har tillid til os og er glade for at handle med Atea, og dermed har vores strategi for de seneste år om at være det naturlige valg båret frugt," siger han. 

Du kan se hele Ateas kvartalsregnskab her: Atea Financial Reports.

Læs mere på cw.dk om et øjeblik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.