Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ateas indtjening i Danmark faldet med 15,3 procent - selv om omsætningen buldrer i vejret

Ateas indtjening er faldet med hele 15,3 procent, selvom omsætningen tordner i vejret. "Ikke tilfredsstillende," lyder det fra direktør Morten Felding.

Ateas forretning er vokset markant, viser selskabets kvartalsregnskab.

Ateas omsætning for første kvartal er steget med 19 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det meddeler Atea i en pressemeddelelse.

I alt har Atea omsat for 1,66 milliarder kroner i kvartalet.

Til gengæld er selskabets driftsresultat - EBITDA - faldet med 15,3 procent fra 57,5 millioner kroner til 48,7 millioner kroner.

Administrerende direktør Morten Felding meddeler, at det ikke er tilfredsstillende, at bundlinien er faldet, når omsætningen er steget ‘så markant.'

Årsagen er en ‘strategisk indsats,' der har skullet skabe vækst på softwareområdet.

"Derudover havde ikke forudset et så stort pres på priserne, som vi har oplevet i årets første måneder. Vi må erkende, at vi har været lidt for optimistiske på omkostningerne i forhold til den dækningsgrad, det har været muligt at opnå," lyder det fra Morten Felding.

Ifølge Atea er der omsætningsfremgang på alle forretsningerområder:

Serviceforretningen er steget med 7,7 procent, salget af hardware er steget med hele 17,7 procent og software er buldret frem med hele 41,5 procent.

Atea landede også i 2016 et flot resultat. Over hele 2016 steg omsætningen med 6,2 procent i forhold til 2015.

Dengang pegede Morten Felding over for Computerworld på, at selskabet havde brugt året på at genskabe tilliden over for medarbejdere, partnere og kunder efter en periode præget af en store bestikkelsessag.

Her er Atea stadig sigtet for medvirken til bestikkelse.

Du kan læse mere om årsregnskabet her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab.

Samme budskab lyder nu fra Morten Felding:

Vi er selvfølgelig meget glade for den solide vækst i omsætning. Det betyder helt grundlæggende, at vores kunder har tillid til os og er glade for at handle med Atea, og dermed har vores strategi for de seneste år om at være det naturlige valg båret frugt," siger han. 

Du kan se hele Ateas kvartalsregnskab her: Atea Financial Reports.

Læs mere på cw.dk om et øjeblik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere