Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ateas indtjening i Danmark faldet med 15,3 procent - selv om omsætningen buldrer i vejret

Ateas indtjening er faldet med hele 15,3 procent, selvom omsætningen tordner i vejret. "Ikke tilfredsstillende," lyder det fra direktør Morten Felding.

Ateas forretning er vokset markant, viser selskabets kvartalsregnskab.

Ateas omsætning for første kvartal er steget med 19 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det meddeler Atea i en pressemeddelelse.

I alt har Atea omsat for 1,66 milliarder kroner i kvartalet.

Til gengæld er selskabets driftsresultat - EBITDA - faldet med 15,3 procent fra 57,5 millioner kroner til 48,7 millioner kroner.

Administrerende direktør Morten Felding meddeler, at det ikke er tilfredsstillende, at bundlinien er faldet, når omsætningen er steget ‘så markant.'

Årsagen er en ‘strategisk indsats,' der har skullet skabe vækst på softwareområdet.

"Derudover havde ikke forudset et så stort pres på priserne, som vi har oplevet i årets første måneder. Vi må erkende, at vi har været lidt for optimistiske på omkostningerne i forhold til den dækningsgrad, det har været muligt at opnå," lyder det fra Morten Felding.

Ifølge Atea er der omsætningsfremgang på alle forretsningerområder:

Serviceforretningen er steget med 7,7 procent, salget af hardware er steget med hele 17,7 procent og software er buldret frem med hele 41,5 procent.

Atea landede også i 2016 et flot resultat. Over hele 2016 steg omsætningen med 6,2 procent i forhold til 2015.

Dengang pegede Morten Felding over for Computerworld på, at selskabet havde brugt året på at genskabe tilliden over for medarbejdere, partnere og kunder efter en periode præget af en store bestikkelsessag.

Her er Atea stadig sigtet for medvirken til bestikkelse.

Du kan læse mere om årsregnskabet her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab.

Samme budskab lyder nu fra Morten Felding:

Vi er selvfølgelig meget glade for den solide vækst i omsætning. Det betyder helt grundlæggende, at vores kunder har tillid til os og er glade for at handle med Atea, og dermed har vores strategi for de seneste år om at være det naturlige valg båret frugt," siger han. 

Du kan se hele Ateas kvartalsregnskab her: Atea Financial Reports.

Læs mere på cw.dk om et øjeblik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere