Artikel top billede

Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab

Trods anklager om bestikkelse af offentligt ansatte kom Atea igennem 2016 med et stigende overskud. Grunden er en grundig oprydning internt efter bestikkelsesanklagerne, mener topchef Morten Felding.

Den danske afdeling af Atea kommer ud af 2016 med en omsætningsvækst på 6,2 procent i forhold til året forinden.

Det svarer til en omsætning på 6,7 milliarder kroner og et driftsresultat før skat på 318 millioner kroner.

Et driftsresultat, der er 4,4 procent bedre end sidste år.

Væksten er resultatet af en grundig intern oprydning, mener Morten Felding der er administrerende direktør for Atea i Danmark. 

"Vi er sådan set godt tilfredse. Vi har haft et år, hvor vi har fokuseret på, at vores medarbejdere, partnere og kunder er trygge og har tillid til os. Det er klart, at den igangværende sag har en effekt, og det har vi bearbejdet. Det er uden tvivl det, der har smittet af på det gode regnskab," siger Morten Felding til Computerworld.

Den store sag, som Morten Felding nævner, er den igangværende bestikkelsessag, hvor Atea og tidligere Atea-ansatte sigtes for at have bestukket offentligt ansatte.

"Hvis vi ikke havde fået trygheden og tilliden til os tilbage hos vores kunder, havde vi i hvert fald ikke solgt, som vi har," siger Morten Felding.

Eksamen i offentligt ansatte

Alene i fjerde kvartal omsatte Atea for over 2,1 milliarder kroner, hvilket også er Ateas bedste kvartalsregnskab nogensinde.

Det var i samme kvartal, at de mange sager mod offentligt ansatte begyndte.

I alt er seks offentligt ansatte dømt for at have modtaget bestikkelse i form af høje rabatter eller hardware fra daværende ansatte hos Atea.

Læs også: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet

"Det er jo en sag, der både fylder meget hos os og hos vores kunder. Det er ikke rart, når Atea står på forsiden af avisen eller Computerworld sammen med ord som "bestikkelse". Der var ansatte, som ikke kendte til reglerne og kontrolsystemer, som ikke tog dem i det. Det har vi taget ansvar for og ryddet op i," siger Morten Felding.

Blandt andet er der ifølge Morten Felding blevet indført ekstra træning af alle ansatte, så de ved, hvad man må og ikke må i forhold til både private og offentligt ansatte.

Derudover har Atea indført en eksamen, som alle ansatte skal bestå omkring complience.


Salg af software eksploderer

En af regnskabets højdespringere er salget af software. Her oplevede Atea en stigning i salg på 27 procent.

"Det var et strategisk tiltag besluttet i starten af 2016. Vi skulle vinde en række store aftaler på software hos regioner og kommuner, og vi har vundet dem alle," siger Morten Felding.

"Det er hovedsageligt Microsoft-software, som vi har vundet udbuddet på, men vi tror på, at det giver os muligheden for at sælge og tilbyde andre ydelser og tjenester til kunden på længere sigt. Derfor var det vigtigt at vinde netop de udbud," siger Morten Felding.

Også den samlede Atea-koncern går frem. Atea med hovedsæde i Norge havde en omsætning på over 26,1 millarder kroner, hvilket er en stigning på 11,8 procent i forhold til 2015. Koncernens driftsresultat før skat rammer knap 945 millioner kroner.

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere