Artikel top billede

Se billedet: Her ramte entreprenør et fiberkabel fra TDC - skabte store it-problemerne hos bankerne og Nets

Der var store it-problemer hos en lang række danske banker og Nets det meste af onsdagen. Det var et ødelagt fiberkabel hos TDC, da satte det hele i gang. Se billedet her.

Danske Bank, Nykredit, Spar Nord Bank og Nordea var blot nogle af de danske banker, der store dele af onsdagen kæmpede med it-problemer.

Flere af bankerne pegede i løbet af dagen på, at problemerne lå hos Nets, men Nets kunne oplyse, at it-bøvlet udsprang af et netværksproblem hos en stor dansk teleudbyder.

Læs mere her: Store problemer hos danske netbanker netop nu: Brugerne kan hverken betale eller overføre penge

Det var TDC, der var tale om, bekræfter TDC nu over for Computerworld.

"Vi havde onsdag et brud på et fiberkabel, hvor en entreprenør havde ramt et af vores kabler i forbindelse med et byggeri på Frederiksberg. Kablet blev repareret i nat," oplyser kommunikationsrådgiver i TDC, Povl Damstedt Rasmussen til Computerworld.

"Lige nu undersøger vi de nærmere detaljer omkring bruddet. Vi kan derfor ikke sige mere på nuværende tidspunkt."

Her gik det galt

TDC kan dog godt fremvise et billedet af selve 'gerningsstedet' på Frederiksberg, hvor man kan se, hvordan arbejdet med spunsvæggene har forårsaget kabelbruddet.

Da kabelbruddet hos TDC var en realitet, begyndte problemerne at tikke ind hos både Nets og de fleste af de danske banker.

Bankernes netbank-løsninger var dagen igennem nødt til at melde om problemer med både betalinger og pengeoverførsler, ligesom også Nets meldte ud, at en række af selskabets tjenester ikke fungerede.

Blandt andet var der problemer med at benytte balingskort, hvor der er såkaldt saldo-tjek i forbindelse med betalingen.

Læs mere om problemerne her:

Store problemer hos danske netbanker netop nu: Brugerne kan hverken betale eller overføre penge

Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere