Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Se billedet: Her ramte entreprenør et fiberkabel fra TDC - skabte store it-problemerne hos bankerne og Nets

Der var store it-problemer hos en lang række danske banker og Nets det meste af onsdagen. Det var et ødelagt fiberkabel hos TDC, da satte det hele i gang. Se billedet her.

Danske Bank, Nykredit, Spar Nord Bank og Nordea var blot nogle af de danske banker, der store dele af onsdagen kæmpede med it-problemer.

Flere af bankerne pegede i løbet af dagen på, at problemerne lå hos Nets, men Nets kunne oplyse, at it-bøvlet udsprang af et netværksproblem hos en stor dansk teleudbyder.

Læs mere her: Store problemer hos danske netbanker netop nu: Brugerne kan hverken betale eller overføre penge

Det var TDC, der var tale om, bekræfter TDC nu over for Computerworld.

"Vi havde onsdag et brud på et fiberkabel, hvor en entreprenør havde ramt et af vores kabler i forbindelse med et byggeri på Frederiksberg. Kablet blev repareret i nat," oplyser kommunikationsrådgiver i TDC, Povl Damstedt Rasmussen til Computerworld.

"Lige nu undersøger vi de nærmere detaljer omkring bruddet. Vi kan derfor ikke sige mere på nuværende tidspunkt."

Her gik det galt

TDC kan dog godt fremvise et billedet af selve 'gerningsstedet' på Frederiksberg, hvor man kan se, hvordan arbejdet med spunsvæggene har forårsaget kabelbruddet.

Da kabelbruddet hos TDC var en realitet, begyndte problemerne at tikke ind hos både Nets og de fleste af de danske banker.

Bankernes netbank-løsninger var dagen igennem nødt til at melde om problemer med både betalinger og pengeoverførsler, ligesom også Nets meldte ud, at en række af selskabets tjenester ikke fungerede.

Blandt andet var der problemer med at benytte balingskort, hvor der er såkaldt saldo-tjek i forbindelse med betalingen.

Læs mere om problemerne her:

Store problemer hos danske netbanker netop nu: Brugerne kan hverken betale eller overføre penge

Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere