Artikel top billede

Dansk kommune oversvømmes af ransomware - men har fundet en simpel løsning på problemet

Danske kommuner er mål for hyppige ransomware, der vil kryptere filer i de offentlige systemer. Flere steder sker det næsten dagligt.

"Jeg har ikke de præcise tal på det, men jeg vil tro, det nærmest er dagligt."

Henrik Brix er it- og digitaliseringschef i Favrskov Kommune, og han fortæller om en hverdag, hvor kommunen er under mere eller mindre konstant angreb fra hackere, der forsøger at inficere offentlige systemer med Ransomware.

"Vores spamfilter frasorterer mellem 75 og 95 procent af alle de mails, vi får, og en god portion af dem er angreb," siger Henrik Brix, der også er formand for de kommunale it-chefer, og tilføjer, at det forholdsmæssigt er sjældent, at hackerne har held med at få ransomware indenfor:

"Det er sket fire eller fem gange i løbet af det seneste år, at vores medarbejdere er kommet til at klikke på et link med ransomware."

Irriterende tidsspilde

Computerworld kunne for nylig fortælle, at Aarhus Kommune hyppigt er blevet inficeret med ransomware i de senere år, og tusindvis af brugere er blevet låst ude af offentlige systemer på blandt andet skoler, behandlingstilbud og bosteder.

Det kan du læse mere om her: Aarhus Kommune ramt af bølge af ransomware-angreb: Er blevet inficeret 10 gange på under to år

Aarhus Kommune har afvist at udtale sig om, hvordan man konkret håndterer ransomware-angreb, men ifølge Henrik Brix har kommunerne rustet sig tilstrækkeligt til den konstante trussel.

Ifølge ham har man i Favrskov aldrig oplevet, at hackere har fået fat i vigtige filer, der ikke kunne skaffes igen.

"Det er dødirriterende, og det er gevaldigt spild af tid. Men vi har backup af alle data, så udover irritationen har det ikke de helt store konsekvenser for os," siger han til Computerworld og tilføjer, at problemet håndteres ved at tage den ramte computer ud af drift, slette de ramte filer og gendanne fra backup.

"Som regel er medarbejderen i gang igen efter en time, og det værste, der kan ske, er, at vedkommende mister noget af den dags arbejde."

Læs også:

Ransomware as a service boomer: Så nemt kan menigmand angribe dig med ransomware

Alvorlig afsløring: Halvdelen af alle ransomware-ofre ender med at betale løsepenge

Ny bølge af ransomware-angreb netop nu: Sådan spotter du mails med 'Locky'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.