Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Flügger og Datacon i kæmpeslagsmål om fejlslagent ERP-system: Har omsider fundet synsmænd

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon ser efter et års ballade omsider ud til at have fundet en måde til at få løst deres strid om et stort ERP-system, der ikke har fungeret.

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon er efter et års søgen omsider blevet enige om at udpege sagkyndige, der skal udføre syn og skøn i parternes langvarige strid om en it-levering.

Ifølge Børsen er parterne blevet enige om at udnævne to enkeltmands-virksomheder, der i fællesskab skal løse opgaven med gennemgå det ERP-system, der er sagens stridspunkt.

Herefter skal sagen en tur for Retten i Glostrup.

"Hele pointen er, at de [de to synsmænd, red] skal prøve at gøre det letforståeligt for dommeren, så dommerne ikke selv skal tage stilling til, om systemet fungerer, og hvor meget det vil koste at udbredre det," siger Torben Schwaner Delholm, advokat i Flügger, til Børsen.

Flügger mener, at systemet fra Datacon i alt har kostet selskabet op mod 100 millioner kroner i tab indtjening og omkostninger.

I en periode var der så store problemer med at håndtere ordrer, at chefer i selskabet var nødt til at køre ud med varer i deres private biler.

Flügger har krævet 50 millioner kroner i erstatning fra Datacon, som til gengæld har rejst et modkrav.

Datacon-direktør Jan Misser sagde i sommer til Computerworld, at han mener, at Flügger bærer et stort medansvar for alle problemer.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af probelmer, men det er ikke på grund af systemet. Det er på grund af Flügger."

Flügger har tidligere peget på det fejlslagne system som årsagen til, at koncernens resultat faldt med hele 29 procent i tredje kvartal i fjor.

Det kan du læse mere om her: Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere