Artikel top billede

Flügger og Datacon i kæmpeslagsmål om fejlslagent ERP-system: Har omsider fundet synsmænd

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon ser efter et års ballade omsider ud til at have fundet en måde til at få løst deres strid om et stort ERP-system, der ikke har fungeret.

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon er efter et års søgen omsider blevet enige om at udpege sagkyndige, der skal udføre syn og skøn i parternes langvarige strid om en it-levering.

Ifølge Børsen er parterne blevet enige om at udnævne to enkeltmands-virksomheder, der i fællesskab skal løse opgaven med gennemgå det ERP-system, der er sagens stridspunkt.

Herefter skal sagen en tur for Retten i Glostrup.

"Hele pointen er, at de [de to synsmænd, red] skal prøve at gøre det letforståeligt for dommeren, så dommerne ikke selv skal tage stilling til, om systemet fungerer, og hvor meget det vil koste at udbredre det," siger Torben Schwaner Delholm, advokat i Flügger, til Børsen.

Flügger mener, at systemet fra Datacon i alt har kostet selskabet op mod 100 millioner kroner i tab indtjening og omkostninger.

I en periode var der så store problemer med at håndtere ordrer, at chefer i selskabet var nødt til at køre ud med varer i deres private biler.

Flügger har krævet 50 millioner kroner i erstatning fra Datacon, som til gengæld har rejst et modkrav.

Datacon-direktør Jan Misser sagde i sommer til Computerworld, at han mener, at Flügger bærer et stort medansvar for alle problemer.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af probelmer, men det er ikke på grund af systemet. Det er på grund af Flügger."

Flügger har tidligere peget på det fejlslagne system som årsagen til, at koncernens resultat faldt med hele 29 procent i tredje kvartal i fjor.

Det kan du læse mere om her: Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.