Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Flügger og Datacon i kæmpeslagsmål om fejlslagent ERP-system: Har omsider fundet synsmænd

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon ser efter et års ballade omsider ud til at have fundet en måde til at få løst deres strid om et stort ERP-system, der ikke har fungeret.

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon er efter et års søgen omsider blevet enige om at udpege sagkyndige, der skal udføre syn og skøn i parternes langvarige strid om en it-levering.

Ifølge Børsen er parterne blevet enige om at udnævne to enkeltmands-virksomheder, der i fællesskab skal løse opgaven med gennemgå det ERP-system, der er sagens stridspunkt.

Herefter skal sagen en tur for Retten i Glostrup.

"Hele pointen er, at de [de to synsmænd, red] skal prøve at gøre det letforståeligt for dommeren, så dommerne ikke selv skal tage stilling til, om systemet fungerer, og hvor meget det vil koste at udbredre det," siger Torben Schwaner Delholm, advokat i Flügger, til Børsen.

Flügger mener, at systemet fra Datacon i alt har kostet selskabet op mod 100 millioner kroner i tab indtjening og omkostninger.

I en periode var der så store problemer med at håndtere ordrer, at chefer i selskabet var nødt til at køre ud med varer i deres private biler.

Flügger har krævet 50 millioner kroner i erstatning fra Datacon, som til gengæld har rejst et modkrav.

Datacon-direktør Jan Misser sagde i sommer til Computerworld, at han mener, at Flügger bærer et stort medansvar for alle problemer.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af probelmer, men det er ikke på grund af systemet. Det er på grund af Flügger."

Flügger har tidligere peget på det fejlslagne system som årsagen til, at koncernens resultat faldt med hele 29 procent i tredje kvartal i fjor.

Det kan du læse mere om her: Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere