Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Flügger og Datacon i kæmpeslagsmål om fejlslagent ERP-system: Har omsider fundet synsmænd

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon ser efter et års ballade omsider ud til at have fundet en måde til at få løst deres strid om et stort ERP-system, der ikke har fungeret.

Malerfirmaet Flügger og it-selskabet Datacon er efter et års søgen omsider blevet enige om at udpege sagkyndige, der skal udføre syn og skøn i parternes langvarige strid om en it-levering.

Ifølge Børsen er parterne blevet enige om at udnævne to enkeltmands-virksomheder, der i fællesskab skal løse opgaven med gennemgå det ERP-system, der er sagens stridspunkt.

Herefter skal sagen en tur for Retten i Glostrup.

"Hele pointen er, at de [de to synsmænd, red] skal prøve at gøre det letforståeligt for dommeren, så dommerne ikke selv skal tage stilling til, om systemet fungerer, og hvor meget det vil koste at udbredre det," siger Torben Schwaner Delholm, advokat i Flügger, til Børsen.

Flügger mener, at systemet fra Datacon i alt har kostet selskabet op mod 100 millioner kroner i tab indtjening og omkostninger.

I en periode var der så store problemer med at håndtere ordrer, at chefer i selskabet var nødt til at køre ud med varer i deres private biler.

Flügger har krævet 50 millioner kroner i erstatning fra Datacon, som til gengæld har rejst et modkrav.

Datacon-direktør Jan Misser sagde i sommer til Computerworld, at han mener, at Flügger bærer et stort medansvar for alle problemer.

Det kan du læse mere om her: Datacon skal møde Flügger i retten: "Der har været masser af probelmer, men det er ikke på grund af systemet. Det er på grund af Flügger."

Flügger har tidligere peget på det fejlslagne system som årsagen til, at koncernens resultat faldt med hele 29 procent i tredje kvartal i fjor.

Det kan du læse mere om her: Flüggers resultat faldet med 29 procent på grund af problemfyldt it-projekt - nu venter retsopgør mod Datacon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere