Facebook skovler penge ind og nærmer sig to milliarder brugere - men sådan bliver det ikke ved

Næsten hver fjerde menneske på jorden er på Facebook, og det laver man gode penge på, viser Facebooks seneste kvartalregnskab, som dog også spår kommende mørkere tider

Facebook har hævet sin omsætning i årets første tre måneder til 8 milliarder dollars - 54 millarder danske kroner - en stigning på knap 50 procent i forhold til samme kvartal sidste år

Det skriver Facebook i sit seneste kvartalsregnskab.

Den høje omsætning betød, at verdens mest benyttede sociale medie opnår et overskud på over 20 milliarder danske kroner, hvilket er 76 procent højere end overskuddet fra samme periode sidste år.

Det er særligt på mobilfronten, at Facebook oplever gyldne tider. 85 procent af al Facebooks annonceomsætning kommer nu fra mobiltelefoner. 

Omsætningen på 8,03 milliarder dollars var højere end de forventede 7,84 millarder dollars, hvilket efterfølgende fik Facebook-aktien til at stige til sit højeste nogensinde.

Kvartalsregnskabet afslører også, at Facebook i dag har 1,94 millarder månedlige aktive brugere. Vi skal ikke længere tilbage end 2012, hvor facebook sidst ramte en milepæl ved en milliard aktive brugere på en måned.

Det er en stigning på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Kan snart ikke vise flere reklamer
Alt er dog ikke fest og glade dage hos Facebook. Facebooks finansdirektør, David Wehner, forklarede journalister og investorer ved en telefonkonference, at Facebooks omsætningsvækst forventes at falde markant hen over 2017.

Facebook er ved at have ramt maksniveauet for, hvor mange reklamer selskabet kan vise sine brugere, før de bliver utilfredse. I samme omgang forklarede David Wehner også, at selskabets omkostninger ville stige markant i den nærmeste fremtid.

Det fik Facebook-aktien til at dale med 2,4 procent kort tid efter, at aktien havde været på sit højeste niveau nogensinde, 153,60 dollars per aktie.

Idag sidder Facebook med 22,6 procent af den globale omsætning for visning af reklamer, hvor kun Google overgår det sociale medie med en andel på 35,1 procent, ifølge Reuters.  

Mark Zuckerberg fortalte desuden ved telefonkonferencen, at selskabet ansætter 3.000 flere kontrollører af anmeldt indhold på Facebook. Det sker efter, at flere videoer af mord eller selvmord har floreret på det sociale medie i længere perioder, før Facebook fik blokeret videoen.

Læs også: Facebook-strategi afsløret af lækage: Målretter reklamer til skrøbelige unge med dårligt selvværd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.