Artikel top billede

Facebook skovler penge ind og nærmer sig to milliarder brugere - men sådan bliver det ikke ved

Næsten hver fjerde menneske på jorden er på Facebook, og det laver man gode penge på, viser Facebooks seneste kvartalregnskab, som dog også spår kommende mørkere tider

Facebook har hævet sin omsætning i årets første tre måneder til 8 milliarder dollars - 54 millarder danske kroner - en stigning på knap 50 procent i forhold til samme kvartal sidste år

Det skriver Facebook i sit seneste kvartalsregnskab.

Den høje omsætning betød, at verdens mest benyttede sociale medie opnår et overskud på over 20 milliarder danske kroner, hvilket er 76 procent højere end overskuddet fra samme periode sidste år.

Det er særligt på mobilfronten, at Facebook oplever gyldne tider. 85 procent af al Facebooks annonceomsætning kommer nu fra mobiltelefoner. 

Omsætningen på 8,03 milliarder dollars var højere end de forventede 7,84 millarder dollars, hvilket efterfølgende fik Facebook-aktien til at stige til sit højeste nogensinde.

Kvartalsregnskabet afslører også, at Facebook i dag har 1,94 millarder månedlige aktive brugere. Vi skal ikke længere tilbage end 2012, hvor facebook sidst ramte en milepæl ved en milliard aktive brugere på en måned.

Det er en stigning på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Kan snart ikke vise flere reklamer

Alt er dog ikke fest og glade dage hos Facebook. Facebooks finansdirektør, David Wehner, forklarede journalister og investorer ved en telefonkonference, at Facebooks omsætningsvækst forventes at falde markant hen over 2017.

Facebook er ved at have ramt maksniveauet for, hvor mange reklamer selskabet kan vise sine brugere, før de bliver utilfredse. I samme omgang forklarede David Wehner også, at selskabets omkostninger ville stige markant i den nærmeste fremtid.

Det fik Facebook-aktien til at dale med 2,4 procent kort tid efter, at aktien havde været på sit højeste niveau nogensinde, 153,60 dollars per aktie.

Idag sidder Facebook med 22,6 procent af den globale omsætning for visning af reklamer, hvor kun Google overgår det sociale medie med en andel på 35,1 procent, ifølge Reuters.  

Mark Zuckerberg fortalte desuden ved telefonkonferencen, at selskabet ansætter 3.000 flere kontrollører af anmeldt indhold på Facebook. Det sker efter, at flere videoer af mord eller selvmord har floreret på det sociale medie i længere perioder, før Facebook fik blokeret videoen.

Læs også: Facebook-strategi afsløret af lækage: Målretter reklamer til skrøbelige unge med dårligt selvværd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere