Artikel top billede

Facebook skovler penge ind og nærmer sig to milliarder brugere - men sådan bliver det ikke ved

Næsten hver fjerde menneske på jorden er på Facebook, og det laver man gode penge på, viser Facebooks seneste kvartalregnskab, som dog også spår kommende mørkere tider

Facebook har hævet sin omsætning i årets første tre måneder til 8 milliarder dollars - 54 millarder danske kroner - en stigning på knap 50 procent i forhold til samme kvartal sidste år

Det skriver Facebook i sit seneste kvartalsregnskab.

Den høje omsætning betød, at verdens mest benyttede sociale medie opnår et overskud på over 20 milliarder danske kroner, hvilket er 76 procent højere end overskuddet fra samme periode sidste år.

Det er særligt på mobilfronten, at Facebook oplever gyldne tider. 85 procent af al Facebooks annonceomsætning kommer nu fra mobiltelefoner. 

Omsætningen på 8,03 milliarder dollars var højere end de forventede 7,84 millarder dollars, hvilket efterfølgende fik Facebook-aktien til at stige til sit højeste nogensinde.

Kvartalsregnskabet afslører også, at Facebook i dag har 1,94 millarder månedlige aktive brugere. Vi skal ikke længere tilbage end 2012, hvor facebook sidst ramte en milepæl ved en milliard aktive brugere på en måned.

Det er en stigning på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Kan snart ikke vise flere reklamer

Alt er dog ikke fest og glade dage hos Facebook. Facebooks finansdirektør, David Wehner, forklarede journalister og investorer ved en telefonkonference, at Facebooks omsætningsvækst forventes at falde markant hen over 2017.

Facebook er ved at have ramt maksniveauet for, hvor mange reklamer selskabet kan vise sine brugere, før de bliver utilfredse. I samme omgang forklarede David Wehner også, at selskabets omkostninger ville stige markant i den nærmeste fremtid.

Det fik Facebook-aktien til at dale med 2,4 procent kort tid efter, at aktien havde været på sit højeste niveau nogensinde, 153,60 dollars per aktie.

Idag sidder Facebook med 22,6 procent af den globale omsætning for visning af reklamer, hvor kun Google overgår det sociale medie med en andel på 35,1 procent, ifølge Reuters.  

Mark Zuckerberg fortalte desuden ved telefonkonferencen, at selskabet ansætter 3.000 flere kontrollører af anmeldt indhold på Facebook. Det sker efter, at flere videoer af mord eller selvmord har floreret på det sociale medie i længere perioder, før Facebook fik blokeret videoen.

Læs også: Facebook-strategi afsløret af lækage: Målretter reklamer til skrøbelige unge med dårligt selvværd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere