Artikel top billede

Det er blandt andet her på Apples nye datacenter i Viborg, at der kommer til at blive brugt enorme mængder elektricitet.

Nye datacentre fra Facebook og Apple sætter dansk energiproduktion under pres

Med etableringen af nye datacentre fra henholdsvis Apple og Facebook på dansk grund bliver der behov for at fyre op i kulkedlerne. Det vurderer Energistyrelsen i en ny rapport.

Fem millioner megawatt-timer.

Så meget ekstra energi kommer det danske erhvervsliv samlet set til at bruge, når Apple og Facebooks nye datacentre tages i brug. Det svarer til en stigning på omkring 25 procent.

Et forøget forbrug i den størrelsesorden er en så stor belasting på det danske elforbrug, at det vil øge forbruget af fossile brændstoffer. Det skriver Børsen

"Datacentrene, der forventes etableret, er af en størrelse, så det de har væsentlig betydning for Danmarks samlede elforbrug," siger Mikkel Sørensen, der er kontorchef Energistyrelsen til avisen.

I følge Børsen er energiminister Lars Christian Lilleholt (V) trukket i arbejdstøjet.

Han bekræfter, at de nye datacentre vil øge nationens elforbrug og CO2-udledning, men forsikrer om, at man i en energiaftale til efteråret vil gøre op for dette ved at fortsætte udbygningen af vedvarende energi.

Læs også:

Så langt er Apple nået med kæmpedata-center ved Viborg: Tag med på besøg
Apple har søgt datacenter-chef i mere end et år: Nøglepost til Apples store datacenter ved Viborg fortsat ledig

Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere