Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Det er blandt andet her på Apples nye datacenter i Viborg, at der kommer til at blive brugt enorme mængder elektricitet.

Nye datacentre fra Facebook og Apple sætter dansk energiproduktion under pres

Med etableringen af nye datacentre fra henholdsvis Apple og Facebook på dansk grund bliver der behov for at fyre op i kulkedlerne. Det vurderer Energistyrelsen i en ny rapport.

Fem millioner megawatt-timer.

Så meget ekstra energi kommer det danske erhvervsliv samlet set til at bruge, når Apple og Facebooks nye datacentre tages i brug. Det svarer til en stigning på omkring 25 procent.

Et forøget forbrug i den størrelsesorden er en så stor belasting på det danske elforbrug, at det vil øge forbruget af fossile brændstoffer. Det skriver Børsen

"Datacentrene, der forventes etableret, er af en størrelse, så det de har væsentlig betydning for Danmarks samlede elforbrug," siger Mikkel Sørensen, der er kontorchef Energistyrelsen til avisen.

I følge Børsen er energiminister Lars Christian Lilleholt (V) trukket i arbejdstøjet.

Han bekræfter, at de nye datacentre vil øge nationens elforbrug og CO2-udledning, men forsikrer om, at man i en energiaftale til efteråret vil gøre op for dette ved at fortsætte udbygningen af vedvarende energi.

Læs også:

Så langt er Apple nået med kæmpedata-center ved Viborg: Tag med på besøg
Apple har søgt datacenter-chef i mere end et år: Nøglepost til Apples store datacenter ved Viborg fortsat ledig

Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere