Minister: Digitaliseringen vil skabe flere arbejdspladser i Danmark end den vil fjerne

Digitaliseringen, der skyller ind over landet, vil skabe danske flere arbejdspladser end vi mister. Det mener erhvervs - og vækstminister Brian Mikkelsen (K). Senere i dag modtager han 33 anbefalinger fra det Digitale Vækstpanel.

Hvis det danske samfund omfavner den digitale omstilling vil det i sidste ende skabe flere arbejdspladser, end samfundet mister. Det mener erhvervs - og vækstminister Brian Mikkelsen (K).

"Jeg tror på, at digitalisering betyder, at vi får flere arbejdspladser i Danmark," siger han.

"Vi mister nogen ved, at der sker en masse ændringer i måden, vi producerer på. Men hvis vi bliver dygtigere og bedre på det digitale område, så beholder vi arbejdspladserne i Danmark, og vi sørger for, at der kommer flere," siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

Samme holdning har Dansk Industri Digital, hvis direktør, Adam Lebech, tidligere har luftet sin vurdering i disse spalter.

Det kan du læse mere om her: Ingen grund til panik, sortsyn eller borgerløn: Digitaliseringen vil skabe masser af nye danske job

Sammen med regeringen modtager ministeren i dag 33 anbefaligner fra det Digitale Vækstpanel, der blev nedsat sidste år.

Det kan du læse mere om her: Danmarks nye regering: It og den store digitale omstilling bliver et gennemgående tema i arbejdet - her er it-planerne

Panelet har koncernchef i Danfoss, Niels B. Christiansen i spidsen.

Anbefalingerne er et bud på, hvordan Danmark kan lægge sig helt fremme i feltet, når det kommer til digitalisering.

Panelet mener nemlig, at det går for langsomt med den digitale udvikling i Danmark.

Niels B. Christiansen mener, at vi med en proaktiv tilgang til digitalisering kan skabe lige så mange job, som vi mister.

Blandt andet vil vækstpanelet anbefale, at der formuleres en såkaldt teknologipagt samt at der indføres et særligt it-fag i skolen.

Læs også:

Derfor vil robotter og computere ikke føre til massearbejdsløshed - men til gode tider

Sådan undgår du at miste dit job til et it-system eller en robot

Topmøde i Davos: Hvad gør vi med 'Industri 4.0'? Menneskeheden har ikke været igennem noget så omfattende før

Vi har desperat brug for et par milliarder kroner, hvis vi for alvor skal blive konkurrencedygtige - lad os nu tage fat

Eksperterne siger at dit job vil forsvinde fra jordens overflade - men deres spådomme kan være helt i skovenBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.