Artikel top billede

Minister: Digitaliseringen vil skabe flere arbejdspladser i Danmark end den vil fjerne

Digitaliseringen, der skyller ind over landet, vil skabe danske flere arbejdspladser end vi mister. Det mener erhvervs - og vækstminister Brian Mikkelsen (K). Senere i dag modtager han 33 anbefalinger fra det Digitale Vækstpanel.

Hvis det danske samfund omfavner den digitale omstilling vil det i sidste ende skabe flere arbejdspladser, end samfundet mister. Det mener erhvervs - og vækstminister Brian Mikkelsen (K).

"Jeg tror på, at digitalisering betyder, at vi får flere arbejdspladser i Danmark," siger han.

"Vi mister nogen ved, at der sker en masse ændringer i måden, vi producerer på. Men hvis vi bliver dygtigere og bedre på det digitale område, så beholder vi arbejdspladserne i Danmark, og vi sørger for, at der kommer flere," siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

Samme holdning har Dansk Industri Digital, hvis direktør, Adam Lebech, tidligere har luftet sin vurdering i disse spalter.

Det kan du læse mere om her: Ingen grund til panik, sortsyn eller borgerløn: Digitaliseringen vil skabe masser af nye danske job

Sammen med regeringen modtager ministeren i dag 33 anbefaligner fra det Digitale Vækstpanel, der blev nedsat sidste år.

Det kan du læse mere om her: Danmarks nye regering: It og den store digitale omstilling bliver et gennemgående tema i arbejdet - her er it-planerne

Panelet har koncernchef i Danfoss, Niels B. Christiansen i spidsen.

Anbefalingerne er et bud på, hvordan Danmark kan lægge sig helt fremme i feltet, når det kommer til digitalisering.

Panelet mener nemlig, at det går for langsomt med den digitale udvikling i Danmark.

Niels B. Christiansen mener, at vi med en proaktiv tilgang til digitalisering kan skabe lige så mange job, som vi mister.

Blandt andet vil vækstpanelet anbefale, at der formuleres en såkaldt teknologipagt samt at der indføres et særligt it-fag i skolen.

Læs også:

Derfor vil robotter og computere ikke føre til massearbejdsløshed - men til gode tider

Sådan undgår du at miste dit job til et it-system eller en robot

Topmøde i Davos: Hvad gør vi med 'Industri 4.0'? Menneskeheden har ikke været igennem noget så omfattende før

Vi har desperat brug for et par milliarder kroner, hvis vi for alvor skal blive konkurrencedygtige - lad os nu tage fat

Eksperterne siger at dit job vil forsvinde fra jordens overflade - men deres spådomme kan være helt i skoven
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere