Artikel top billede

Japansk spilgigant trækker sig helt ud ad IO Interactive - vinker farvel til 300 millioner kroner

Det japanske firma Square Enix skiller sig nu af med det dansk-stiftede spilfirma IO Interactive.

Den japanske ejer af det dansk-stiftede spilfirma IO Interactive skiller sig nu af med firmaet, som det opkøbte i 2009.

Det oplyser den japanske spiludvikler Square Enix i en børsmeddelelse.

Danske IO Interactive opnåede i sidste årti stor succes med spilserien Hitman, der indtil videre består af seks spil og som desuden er blevet filmatiseret.

Men Square Enix oplyser, at selskabet i fremtiden vil fokusere sine ressourcer på en række andre spil-studier.

"For at maksimere den fremadrettede kundetilfredshed og markedspotentiale, vil vi fokusere vores ressourcer og energi på kerne-forretninger og -studier. Derfor må virksomheden desværre meddelse, at den har besluttet sig for at trække sig fra IO Interactive," lyder det fra den japanske spiludvikler i børsmeddelelsen.

Tab på 300 millioner 

I meddelelsen til børsen oplyser Square Enix desuden, at beslutningen om at skille sig af med IO Interactive betyder, at virksomheden forventer et ekstraordinært tab på 4.898 millioner yen eller lige knap 300 millioner danske kroner.

I 2004 blev virksomheden solgt til den britiske spilproducent Eidos for 256 millioner danske kroner, og i 2009 blev IO Interactive overtaget af japanske Square Enix.

IO Interactive er stiftet af danskerne David Guldbrandsen, Kristian Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen, Martin Pollas, Rasmus Kjær og Janos Flösser.

Computerworld kunne onsdag fortælle, at sidstnævnte er blevet seniorpartner i den nyetablerede venturekapitalfond Promentum Equity Partners, der skal investere i danske tech-iværksættere.

Det kan du læse mere om her: Kendte danske stjerne-iværksættere i spidsen for ny investeringsfond - står klar med store summer til danske it-startups
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere