Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Japansk spilgigant trækker sig helt ud ad IO Interactive - vinker farvel til 300 millioner kroner

Det japanske firma Square Enix skiller sig nu af med det dansk-stiftede spilfirma IO Interactive.

Den japanske ejer af det dansk-stiftede spilfirma IO Interactive skiller sig nu af med firmaet, som det opkøbte i 2009.

Det oplyser den japanske spiludvikler Square Enix i en børsmeddelelse.

Danske IO Interactive opnåede i sidste årti stor succes med spilserien Hitman, der indtil videre består af seks spil og som desuden er blevet filmatiseret.

Men Square Enix oplyser, at selskabet i fremtiden vil fokusere sine ressourcer på en række andre spil-studier.

"For at maksimere den fremadrettede kundetilfredshed og markedspotentiale, vil vi fokusere vores ressourcer og energi på kerne-forretninger og -studier. Derfor må virksomheden desværre meddelse, at den har besluttet sig for at trække sig fra IO Interactive," lyder det fra den japanske spiludvikler i børsmeddelelsen.

Tab på 300 millioner 

I meddelelsen til børsen oplyser Square Enix desuden, at beslutningen om at skille sig af med IO Interactive betyder, at virksomheden forventer et ekstraordinært tab på 4.898 millioner yen eller lige knap 300 millioner danske kroner.

I 2004 blev virksomheden solgt til den britiske spilproducent Eidos for 256 millioner danske kroner, og i 2009 blev IO Interactive overtaget af japanske Square Enix.

IO Interactive er stiftet af danskerne David Guldbrandsen, Kristian Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen, Martin Pollas, Rasmus Kjær og Janos Flösser.

Computerworld kunne onsdag fortælle, at sidstnævnte er blevet seniorpartner i den nyetablerede venturekapitalfond Promentum Equity Partners, der skal investere i danske tech-iværksættere.

Det kan du læse mere om her: Kendte danske stjerne-iværksættere i spidsen for ny investeringsfond - står klar med store summer til danske it-startups
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.