Artikel top billede

Boom i avanceret streaming-hardware: Nu kommer 4K-enhederne buldrende

Streaming-hardware, der understøtter 4K og UltraHD, er for alvor på vej ind i dagligstuerne sammen med nye streaming-tjenester, der leverer indhold i tårnhøj opløsning.

Forbrugere verden over har over de senere år for alvor fået smag for streaming som et interessant alternativ til traditionelt tv.

Antallet af streaming-tjenester er skudt i vejret, og det samme er opløsningen, som indholdet leveres i.

Det smitter også af på den hardware, der sikrer, at streaming-indholdet kan afvikles i dagligstuen.

I en ny markedsanalyse skriver ABI Research, at der i 2022 vil blive sendt 56 millioner streaming-adaptere på markedet, og at alle de enheder, der kommer ud på markedet i Nordamerika og i Europa, vil være 4K-enheder.

Vi har tidligere testet Googles nyeste Chromecast, der kan streame indhold i 4K-opløsning. Læs om det her.

Så mange enheder understøtter 4K i 2017

Udviklingen mod 4K er allerede i gang nu, hvor de dyreste løsninger understøtter denne opløsning.

I 2017 er 24 procent af de streaming-enheder, der sendes på markedet i Europa, i stand til at afvikle 4K-indhold, og i Nordamerika er det hele 35 procent, der kan det.

Når udbredelsen af 4K-fjernsyn samtidig får fart på, vil markedet for indhold i de tårnhøje opløsninger også boome.

Blandt andet fordi den ekstra høje opløsning repræsenterer nye indtægtsmuligheder for indholdproducenterne, der eksempelvis kan kræve en ekstra høj pris for at udleje en film i 4K.

Alt dette vil sætte yderligere fart på markedet for 4K-hardware, skriver ABI Research.

Læs også:

Hvor hulen finder jeg den perfekte streaming-løsning til den ultimative sportssommer?

Streaming-udgifterne griber om sig: Ender det med at blive for dyrt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.