Artikel top billede

Så er det slået fast: Microsoft fortsætter med at supportere din Windows Phone trods fiasko på markedet

Microsoft svigter ikke Windows Phone-brugerne, slår selskabet fast. Heller ikke selvom Windows på smartphones ligger i ruiner rent markeds-mæssigt.

I den seneste kvartalsopgørelse fra Gartner over det globale smartphone-salg, lå Windows-platformen på en markedsandel på blot 0,3 procent.

Microsoft har da også - efter katastrofale salgstal og et regulært flop på markedet - valgt at stoppe salget af Lumia-smartphones.

Læs mere om det her

Softwaregiganten svigter dog ikke smartphone-kunderne (de få, der er) af den grund, for der vil blive ved med at komme opdateringer til Windows til smartphones.

Det slår Microsoft-chefen Joe Belfiore fast i et nyt interview til Business Insider.

"Vi vil fortsætte med at supportere Windows Phone," lyder det fra Joe Belfiore.

Microsoft anerkender, at forbrugerne i dag anvender en række forskellige typer enheder med forskellige operativsystemer, men selskabets ambition er fortsat, at Windows skal kunne fungere på tværs af alle enheder.

"Windows er en platform, der driver opvelelsen på en lang række enheder. Vi lever i en meget mangfoldig verden," siger Joe Belfiore til Business Insider.

I det sidste kvartal af 2016 lå Windows som nævnt på en global markedsandel på blot 0,3 procent ifølge Gartner.

I samme kvartal var Androids markedsandel på 81,7 procent, mens iOS var platformen på 17,9 procent af de smartphones, der blev sendt på markedet.

Læs også:

Syv år efter lanceringen af Windows Phone er det slut med Lumia: Hvad nu, Microsoft?

Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere