Artikel top billede

Så er det slået fast: Microsoft fortsætter med at supportere din Windows Phone trods fiasko på markedet

Microsoft svigter ikke Windows Phone-brugerne, slår selskabet fast. Heller ikke selvom Windows på smartphones ligger i ruiner rent markeds-mæssigt.

I den seneste kvartalsopgørelse fra Gartner over det globale smartphone-salg, lå Windows-platformen på en markedsandel på blot 0,3 procent.

Microsoft har da også - efter katastrofale salgstal og et regulært flop på markedet - valgt at stoppe salget af Lumia-smartphones.

Læs mere om det her

Softwaregiganten svigter dog ikke smartphone-kunderne (de få, der er) af den grund, for der vil blive ved med at komme opdateringer til Windows til smartphones.

Det slår Microsoft-chefen Joe Belfiore fast i et nyt interview til Business Insider.

"Vi vil fortsætte med at supportere Windows Phone," lyder det fra Joe Belfiore.

Microsoft anerkender, at forbrugerne i dag anvender en række forskellige typer enheder med forskellige operativsystemer, men selskabets ambition er fortsat, at Windows skal kunne fungere på tværs af alle enheder.

"Windows er en platform, der driver opvelelsen på en lang række enheder. Vi lever i en meget mangfoldig verden," siger Joe Belfiore til Business Insider.

I det sidste kvartal af 2016 lå Windows som nævnt på en global markedsandel på blot 0,3 procent ifølge Gartner.

I samme kvartal var Androids markedsandel på 81,7 procent, mens iOS var platformen på 17,9 procent af de smartphones, der blev sendt på markedet.

Læs også:

Syv år efter lanceringen af Windows Phone er det slut med Lumia: Hvad nu, Microsoft?

Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere