Artikel top billede

Nyt inddrivelsessystem til Skat vil koste mere end 1,1 milliard kroner

Staten forsøger sig nu med at udvikle et inddrivelsessystem til at erstatte det sløjfede EFI-system

Efter EFI-systemet blev sløjfet tilbage i 2015 er Skatteministeriet og Skat nu i færd med at få udviklet et nyt inddrivelsessystem.

Det oplyser skatteministeriet til Radio 24Syv.

Prisen på det nye system til at inddrive skatter vil koste i omegnen af 1,1 milliarder kroner, hvilket allerede blev bestemt af Finansudvalget år i august i fjor

Tilbage i marts 2017 blev der ansat 93 medarbejdere i Skatteministeriets implementeringscenter for Inddrivelse (ICI) til netop at bistå tilblivelsen af det nye system.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) lover, at det nye system ikke bliver EFI om igen.

"Hvis man sætter sig lidt ind i systemet, så er det en bekymring, jeg ikke har. Modsat EFI, som man byggede fra bunden af, er det her en hyldevare af it-systemer, man har købt ind og sætter sammen og specialdesigner," forklarer Karsten Lauritzen til Ritzau

I skyggen af EFI

Udviklingen af det kommende system vil foregå i tre faser eller udgivelser.

Første udgivelse sættes i drift allerede i næste uge med anden udgivelse/release forventes udgivet i andet kvartal 2017 og den sidste udgivelse i starten af 2018.

Den første version af det nye indrivelsessystem vil blive udviklet af NetCompany, hvilket Computerworld allerede skrev om i 2016: Netcompany scorer stor Skat-kontrakt: Sådan undgår vi at bygge en ny EFI-skandale

Skats tidligere inddrivelsessystem, EFI, var mildest talt en skandale og blev trods advarsler om fejl og mangler taget i brug af Skat.

Det kan du læse mere om her: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

EFI-systemet skulle have stået klar i 2007, men endte med først at blive taget i brug 2013 - med en lang række fejl.

EFI-systemet endte med at koste den danske stat 1,2 milliarder kroner, før det blev skrottet.

Skat har desuden stævnet leverandøren KMD for EFI-skandalen med krav om tilbagebetaling af gigantiske 692 millioner kroner.

Læs også: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere