Artikel top billede

Nyt inddrivelsessystem til Skat vil koste mere end 1,1 milliard kroner

Staten forsøger sig nu med at udvikle et inddrivelsessystem til at erstatte det sløjfede EFI-system

Efter EFI-systemet blev sløjfet tilbage i 2015 er Skatteministeriet og Skat nu i færd med at få udviklet et nyt inddrivelsessystem.

Det oplyser skatteministeriet til Radio 24Syv.

Prisen på det nye system til at inddrive skatter vil koste i omegnen af 1,1 milliarder kroner, hvilket allerede blev bestemt af Finansudvalget år i august i fjor

Tilbage i marts 2017 blev der ansat 93 medarbejdere i Skatteministeriets implementeringscenter for Inddrivelse (ICI) til netop at bistå tilblivelsen af det nye system.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) lover, at det nye system ikke bliver EFI om igen.

"Hvis man sætter sig lidt ind i systemet, så er det en bekymring, jeg ikke har. Modsat EFI, som man byggede fra bunden af, er det her en hyldevare af it-systemer, man har købt ind og sætter sammen og specialdesigner," forklarer Karsten Lauritzen til Ritzau

I skyggen af EFI

Udviklingen af det kommende system vil foregå i tre faser eller udgivelser.

Første udgivelse sættes i drift allerede i næste uge med anden udgivelse/release forventes udgivet i andet kvartal 2017 og den sidste udgivelse i starten af 2018.

Den første version af det nye indrivelsessystem vil blive udviklet af NetCompany, hvilket Computerworld allerede skrev om i 2016: Netcompany scorer stor Skat-kontrakt: Sådan undgår vi at bygge en ny EFI-skandale

Skats tidligere inddrivelsessystem, EFI, var mildest talt en skandale og blev trods advarsler om fejl og mangler taget i brug af Skat.

Det kan du læse mere om her: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

EFI-systemet skulle have stået klar i 2007, men endte med først at blive taget i brug 2013 - med en lang række fejl.

EFI-systemet endte med at koste den danske stat 1,2 milliarder kroner, før det blev skrottet.

Skat har desuden stævnet leverandøren KMD for EFI-skandalen med krav om tilbagebetaling af gigantiske 692 millioner kroner.

Læs også: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere