Artikel top billede

Nu findes der over to milliarder aktive Android-enheder i verden - her vil Google hente den næste milliard

I forbindelse med Googles udviklerkonference, I/O, løftede Google sløret for antallet af Android-ejere.

Der findes over to milliarder månedligt aktive Android-enheder på verdensplan, hvilket blot sætter Android i en endnu mere sikker førerposition som det mest benyttede styresystem til mobiltelefoner i verden.

Sådan lyder meldingen fra Google i forbindelse med den store udviklerkonference, I/O, der afvikles i disse dage i San Francisco.

Google løftede også sløret for andre brugertal under selskabets keynote.

Blandet har Google Maps, YouTube, Chrome, Gmail, Google (søgning) og Google Play hver over en milliard aktive brugere.

I alt blev der downloadet 82 milliarder apps i løbet af 2016 fra Googles Play Store, og der bliver set over en milliard timers video på YouTube hver eneste dag.

Google Drive har også mere end 800 millioner brugere og Googles Fotos-tjeneste har ramt en milepæl ved 500 millioner månedlige brugere.

Til sammenligning er det seneste tal fra Apple godt en milliard iOS-enheder på verdensplan (et tal fra 2016).

Læs også: Android er slet ikke til at stoppe: Nu kører 9 ud af 10 nye smartphones Android

På vej mod tre milliarder


To milliarder er dog ikke nok for Google.

Ved I/O-keynoten annoncerede Google Android Go, en platform/versionering af Android til de absolut billigste smartphones rettet mod tredjeverdenslande, hvor gamle Nokia-telefoner stadig er de mest populære.

Systemet er optimeret til at forbrænde mindre hukommelse (helt ned til 512 MB RAM), og apps vil blive optimeret til at benytte så lidt båndbredde som muligt.

Der kommer desuden en dedikeret butik til Android Go-optimerede apps.

Google har tidligere forsøgt sig med en skrabet version af Android til svagere og billigere smartphones.

I 2014 annoncerede Google Android One rettet til markeder som Indien og Brasilien, gigantiske markeder med potentielle købere, der ikke har råd til at købe de dyre toptelefoner.

Læs også: Så er det slået fast: Microsoft fortsætter med at supportere din Windows Phone trods fiasko på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere