Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Partnere afbryder partnerskab efter 25 år / Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet / Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år. Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet. Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering. TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år

Ejerne af de to små Herlev-baserede it-selskaber CapMon og KonsensIT, Henrik Blaabjerg og Karsten Højer, har efter 25 års partnerskab valgt at gå hver til sit.

Årsagen er ‘forskellige visioner for udviklingen' af de to selskaber, meddeler de,

Konkret har overdrager Henrik Blaabjerg alle sine anparter til Karsten Højer, der bliver administrerende direktør fremover.

"Vi er kommet til et punkt, hvor vi ikke længere har de samme visioner for selskabernes fremtid og vækst. Derfor er denne løsning den bedste for selskaberne. At vi stadig har udmærkede relationer ses af det faktum, at Henrik Blaaberg forsætter som konsulent i CapMon," skriver de to ex-partnere.

Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet

Det er bekymrende, at regeringens nye Disruptionrådet kun tænker på arbejdsmarkedet, skriver professor Nicolai Foss i et debatindlæg i Børsen.

"Det burde være fuldstændig centralt for et disruptionråd at tale skattepolitik, regulering, familievirksomheder og ejerskifte, konkurrecepolitik og meget andet. Det ser ikke ud til at interessere forfatterne til kommissoriet for Disruptionrådet . Det er faktisk bekymrende," skriver han.

Han peger iøvrigt på, at Disruptionrådet efter hans mening er et såkaldt ‘oxymoron' - altså noget selvmodsigende - da disruption i sin essens ikke har noget at gøre med offentligt nedsatte råd.

Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Den aarhusianske it-virksomhed Mobaro har blot to år på bagen, men får nu ikke desto mindre en kapitalindsprøjtning på 20 millioner kroner fra Vækstpartner Kapital, der har hovedsæde i Ry.

Vækstpartner Kapital har i forvejen kun to investeringer, nemlig i TriVision og Evershelter.

Ifølge Børsen skal pengene bruges på et ekspansionsforsøg i USA og Storbritannien, ligesom Mobaro vil forsøge at etablere sig i Tyskland.

Selskabet udvikler og sælger software-løsninger til forlystelsesparker.

TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar

Koncerndirektør i TDC, Jens Aaløse, tager plads i formandsstolen i it-selskabet Omnicars bestyrelse 

Selskabet står bag en it-løsning til bil-forhandlere, der kan effektivisere deres workflows ganske betragteligt.

Jens Aaløse meddeler i en udsendt meddelelse, at han ikke er i tvivl om, at OmniCar vil blive et eksempel på den måde, hvorpå teknologi kan blive en game-changer i de forskellige brancher.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere