Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Partnere afbryder partnerskab efter 25 år / Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet / Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år. Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet. Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering. TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år

Ejerne af de to små Herlev-baserede it-selskaber CapMon og KonsensIT, Henrik Blaabjerg og Karsten Højer, har efter 25 års partnerskab valgt at gå hver til sit.

Årsagen er ‘forskellige visioner for udviklingen' af de to selskaber, meddeler de,

Konkret har overdrager Henrik Blaabjerg alle sine anparter til Karsten Højer, der bliver administrerende direktør fremover.

"Vi er kommet til et punkt, hvor vi ikke længere har de samme visioner for selskabernes fremtid og vækst. Derfor er denne løsning den bedste for selskaberne. At vi stadig har udmærkede relationer ses af det faktum, at Henrik Blaaberg forsætter som konsulent i CapMon," skriver de to ex-partnere.

Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet

Det er bekymrende, at regeringens nye Disruptionrådet kun tænker på arbejdsmarkedet, skriver professor Nicolai Foss i et debatindlæg i Børsen.

"Det burde være fuldstændig centralt for et disruptionråd at tale skattepolitik, regulering, familievirksomheder og ejerskifte, konkurrecepolitik og meget andet. Det ser ikke ud til at interessere forfatterne til kommissoriet for Disruptionrådet . Det er faktisk bekymrende," skriver han.

Han peger iøvrigt på, at Disruptionrådet efter hans mening er et såkaldt ‘oxymoron' - altså noget selvmodsigende - da disruption i sin essens ikke har noget at gøre med offentligt nedsatte råd.

Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Den aarhusianske it-virksomhed Mobaro har blot to år på bagen, men får nu ikke desto mindre en kapitalindsprøjtning på 20 millioner kroner fra Vækstpartner Kapital, der har hovedsæde i Ry.

Vækstpartner Kapital har i forvejen kun to investeringer, nemlig i TriVision og Evershelter.

Ifølge Børsen skal pengene bruges på et ekspansionsforsøg i USA og Storbritannien, ligesom Mobaro vil forsøge at etablere sig i Tyskland.

Selskabet udvikler og sælger software-løsninger til forlystelsesparker.

TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar

Koncerndirektør i TDC, Jens Aaløse, tager plads i formandsstolen i it-selskabet Omnicars bestyrelse 

Selskabet står bag en it-løsning til bil-forhandlere, der kan effektivisere deres workflows ganske betragteligt.

Jens Aaløse meddeler i en udsendt meddelelse, at han ikke er i tvivl om, at OmniCar vil blive et eksempel på den måde, hvorpå teknologi kan blive en game-changer i de forskellige brancher.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere