Artikel top billede

Morgen-briefing: Partnere afbryder partnerskab efter 25 år / Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet / Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år. Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet. Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering. TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år

Ejerne af de to små Herlev-baserede it-selskaber CapMon og KonsensIT, Henrik Blaabjerg og Karsten Højer, har efter 25 års partnerskab valgt at gå hver til sit.

Årsagen er ‘forskellige visioner for udviklingen' af de to selskaber, meddeler de,

Konkret har overdrager Henrik Blaabjerg alle sine anparter til Karsten Højer, der bliver administrerende direktør fremover.

"Vi er kommet til et punkt, hvor vi ikke længere har de samme visioner for selskabernes fremtid og vækst. Derfor er denne løsning den bedste for selskaberne. At vi stadig har udmærkede relationer ses af det faktum, at Henrik Blaaberg forsætter som konsulent i CapMon," skriver de to ex-partnere.

Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet

Det er bekymrende, at regeringens nye Disruptionrådet kun tænker på arbejdsmarkedet, skriver professor Nicolai Foss i et debatindlæg i Børsen.

"Det burde være fuldstændig centralt for et disruptionråd at tale skattepolitik, regulering, familievirksomheder og ejerskifte, konkurrecepolitik og meget andet. Det ser ikke ud til at interessere forfatterne til kommissoriet for Disruptionrådet . Det er faktisk bekymrende," skriver han.

Han peger iøvrigt på, at Disruptionrådet efter hans mening er et såkaldt ‘oxymoron' - altså noget selvmodsigende - da disruption i sin essens ikke har noget at gøre med offentligt nedsatte råd.

Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Den aarhusianske it-virksomhed Mobaro har blot to år på bagen, men får nu ikke desto mindre en kapitalindsprøjtning på 20 millioner kroner fra Vækstpartner Kapital, der har hovedsæde i Ry.

Vækstpartner Kapital har i forvejen kun to investeringer, nemlig i TriVision og Evershelter.

Ifølge Børsen skal pengene bruges på et ekspansionsforsøg i USA og Storbritannien, ligesom Mobaro vil forsøge at etablere sig i Tyskland.

Selskabet udvikler og sælger software-løsninger til forlystelsesparker.

TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar

Koncerndirektør i TDC, Jens Aaløse, tager plads i formandsstolen i it-selskabet Omnicars bestyrelse 

Selskabet står bag en it-løsning til bil-forhandlere, der kan effektivisere deres workflows ganske betragteligt.

Jens Aaløse meddeler i en udsendt meddelelse, at han ikke er i tvivl om, at OmniCar vil blive et eksempel på den måde, hvorpå teknologi kan blive en game-changer i de forskellige brancher.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.