Artikel top billede

560 millioner hackede login-oplysninger lækket i offentlig database

Hackerangreb på blandt andet LinkedIn og Dropbox har betydet, at millioner af kunder har fået stjålet oplysninger. Nu har en ukendt person indsamlet og offentliggjort dem i en database.

560 millioner stjålne login-oplysninger til populære internettjenester er blevet samlet og offentliggjort på internettet i en ny database.

Databasen tæller blandt andet brugernavne og kodeord til et stort antal LinkedIn-konti, der sandsynligvis stammer fra et stort angreb på det sociale medie tilbage i 2012.

Samme år blev også fildelingstjenesten Dropbox hacket, og den nye database indeholder da også komplette login-oplysninger til et stort antal konti netop der.

Det er den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der gør opmærksom på den frit tilgængelige Mongo-database, der også indeholder brugeroplysninger fra blandt andet Tumblr, Last.fm og Adobe.

Tjek om du er ramt

Troy Hunt er kendt for at drive hjemmesiden Have I Been Pwned?, hvor man kan indtaste sin email eller sit brugernavn til en given tjeneste og se, om man er blevet hacket.

Hun har netop opdateret hjemmesiden til også at indeholde oplysningerne fra den nye database, og han opfordrer alle til at tjekke, om de er blevet ramt.

Du kan finde Have I Been Pwned her.

Læs også: Skift dit LinkedIn-password nu: Hackeren 'Peace' sælger 117 millioner kontooplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere