Artikel top billede

Ballade i Region Hovedstaden: It-konsulentregning løb op i det firedobbelte

To it-konsulenter, der har bistået Region Hovedstaden i arbejdet med Sundhedsplatformen, kom til at koste regionen det firedobbelte af den først aftalte pris. Det skriver Version2.

I landets største region, der huser tæt ved hver tredje dansker, er en konsulentregning stukket af.

Det drejer sig om regningen for to it-konsulenter fra firmaet Oleto, der har bistået Region Hovedstaden iat udarbejde en business case til Sundhedsplatformen. Det skriver Version2

Læs mere om problemer med Sundhedsplatformen her: Nyt it-system kan koste københavns hospitaler 430 millioner kroner i år i tabt bonus

Fast pris ophævet

Selv m der var indgået en aftale om en fast pris for opgaven på knap en halv million kroner, så er den endelige pris blevet tæt på fire gange så høj. . 

"Jeg kan ikke se, hvor meget mere end business case (version 2.1) som Oleto har lavet for den samlede pris af 1,9 millioner kroner, men jeg håber da for Region Hovedstaden, at det er meget mere. Business casen kan ikke have taget så lang tid at lave, for det er jo bare en række simple, grænsende til det naive hvis-så beregninge," siger professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet Jes Søgaard til Version2.

Kompleks opgave

Hos Region Hovedstaden mener man, at der har været tale om en meget kompleks opgave, som konsulenterne fra Oleto har hjulpet med at løse.

Ledelsen i Region Hovedstaden udtaler, at det på grund af opgavens størrelse og kompleksitet ikke er mærkeligt, at man vælger at inddrage konsulenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere