Artikel top billede

Ballade i Region Hovedstaden: It-konsulentregning løb op i det firedobbelte

To it-konsulenter, der har bistået Region Hovedstaden i arbejdet med Sundhedsplatformen, kom til at koste regionen det firedobbelte af den først aftalte pris. Det skriver Version2.

I landets største region, der huser tæt ved hver tredje dansker, er en konsulentregning stukket af.

Det drejer sig om regningen for to it-konsulenter fra firmaet Oleto, der har bistået Region Hovedstaden iat udarbejde en business case til Sundhedsplatformen. Det skriver Version2

Læs mere om problemer med Sundhedsplatformen her: Nyt it-system kan koste københavns hospitaler 430 millioner kroner i år i tabt bonus

Fast pris ophævet

Selv m der var indgået en aftale om en fast pris for opgaven på knap en halv million kroner, så er den endelige pris blevet tæt på fire gange så høj. . 

"Jeg kan ikke se, hvor meget mere end business case (version 2.1) som Oleto har lavet for den samlede pris af 1,9 millioner kroner, men jeg håber da for Region Hovedstaden, at det er meget mere. Business casen kan ikke have taget så lang tid at lave, for det er jo bare en række simple, grænsende til det naive hvis-så beregninge," siger professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet Jes Søgaard til Version2.

Kompleks opgave

Hos Region Hovedstaden mener man, at der har været tale om en meget kompleks opgave, som konsulenterne fra Oleto har hjulpet med at løse.

Ledelsen i Region Hovedstaden udtaler, at det på grund af opgavens størrelse og kompleksitet ikke er mærkeligt, at man vælger at inddrage konsulenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere