Artikel top billede

Ballade i Region Hovedstaden: It-konsulentregning løb op i det firedobbelte

To it-konsulenter, der har bistået Region Hovedstaden i arbejdet med Sundhedsplatformen, kom til at koste regionen det firedobbelte af den først aftalte pris. Det skriver Version2.

I landets største region, der huser tæt ved hver tredje dansker, er en konsulentregning stukket af.

Det drejer sig om regningen for to it-konsulenter fra firmaet Oleto, der har bistået Region Hovedstaden iat udarbejde en business case til Sundhedsplatformen. Det skriver Version2

Læs mere om problemer med Sundhedsplatformen her: Nyt it-system kan koste københavns hospitaler 430 millioner kroner i år i tabt bonus

Fast pris ophævet

Selv m der var indgået en aftale om en fast pris for opgaven på knap en halv million kroner, så er den endelige pris blevet tæt på fire gange så høj. . 

"Jeg kan ikke se, hvor meget mere end business case (version 2.1) som Oleto har lavet for den samlede pris af 1,9 millioner kroner, men jeg håber da for Region Hovedstaden, at det er meget mere. Business casen kan ikke have taget så lang tid at lave, for det er jo bare en række simple, grænsende til det naive hvis-så beregninge," siger professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet Jes Søgaard til Version2.

Kompleks opgave

Hos Region Hovedstaden mener man, at der har været tale om en meget kompleks opgave, som konsulenterne fra Oleto har hjulpet med at løse.

Ledelsen i Region Hovedstaden udtaler, at det på grund af opgavens størrelse og kompleksitet ikke er mærkeligt, at man vælger at inddrage konsulenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere