Artikel top billede

Fire teknologier er ved at forandre it-sikkerhedsmarkedet ‘dramatisk'

It-sikkerhedsmarkedet er for tiden ved at forandre sig ‘dramatisk' på grund af fire tendenser, der udvikler sig med stor hast.

Fire software-tendenser er i færd med at forandre it-sikkerhedsmarkedet dramatisk og i så stort omfang, at der reelt er tale om en disruption.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der peger på, at transformationen på området går meget stærkt.

Motoren under udviklingen er ikke mindst, at erhvervslivet i meget stor udstrækning nu flytter deres it-brug over i cloud'en. Det skaber grobund for helt nye produkter, men også et nyt fokus for de it-sikkerhedsansvarlige.

"[Nye] teknologi-modeller ændrer den måde hvorpå risiko- og sikkerhedsfunktioner kan skabe værdi i en organisation," lyder det fra Gartner.

Samtidig er it-sikkerhed et område præget af stærkt stigende kompleksitet: Organisationernes drift, indtjening og konkurrenceevne bliver mere og mere afhængig af data og it, it-systemerne bliver mere og mere indbyrdes afhængige, mens brugernes adfærd bliver mere og mere fragmenteret og ud spredt ud på mange forskellige devices.

Og samtidig er hacker-miljøet blevet professionaliseret i stort omfang i de senere år.

De fire overordnede software-tendenser, der forandrer sikkerhedsområdet grundlæggende i denne tid, er ifølge Gartner:

Avancerede analyseværktøjer

De it-sikkerhedsansvarlige i virksomhederne søger ofte løsninger med indbyggede predictive analyseværktøjer, som kan forudsige mulige hændelser og automatisk formulere eventuelle modtræk.

Ifølge Gartner er det område under hastig udvikling, hvor de nye teknologier tæller blandt andet kunstig intelligens, machine learning og heuristiske metoder.

Integration af andre produkter

It-verdenen er for tiden præget af, at de store gamle leverandører bliver udfordret af et væld af små, innovative iværksætter-virksonheder, som udvikler nyskabende produkter.

Det gælder også på it-sikkerhedsområdet, hvor der findes et helt vækstlag præget af en ny og innovativ tilgang til sikkerhed.

Disse virksomheder er imidlertid små, og derfor ser Gartner et marked, der i meget stort omfang vil blive præget af integration, konsolidering og sammenlægning af virksomheder og produkter.

"I mange tilfælde vil modne leverandører opkøbe hurtigt-voksende virksomheder i deres jagt på fortsat vækst," lyder det fra Gartner.

Ligeledes vil vi se, at produkter bliver lagt sammen på kryds og tværs.

Meget mere cloud-baseret sikkerhed

For de it-ansvarlige i virksomheder og organisationer er fleksibilitet vigtig: De ønsker muligheden for at kunne ændre kurs lynhurtigt i takt med, at trusselsbilledet og virksomhedens strategier ændrer sig.

Derfor kommer Saas - Security as a Service - til at spille en vigtig rolle på it-sikkerhedsområdet i de kommende år, lyder det fra Gartner.

Regulering

Der er meget stor opmærksomhed på den kommende persondataforordning fra EU, som træder i kraft 25. maj 2018.

Forordningen får konsekvenser for langt de fleste organisationer og er allerede nu på dagsordenen de fleste steder, da det i mange tilfælde kræver både forberedelse og forandringer at blive compliant med den.

Ifølge Gartner udgør forordningen en meget stor forretningsmulighed for it-sikkerhedsleverandørerne.

Læs også: 

Danske direktører frygter for it-sikkerheden: Investerer markant mere i it-sikkerhed end sidste år

Stort fald i sikkerhedshændelser sidste år - er vi blevet så meget bedre eller er der andet på færde?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere