Artikel top billede

Fire teknologier er ved at forandre it-sikkerhedsmarkedet ‘dramatisk'

It-sikkerhedsmarkedet er for tiden ved at forandre sig ‘dramatisk' på grund af fire tendenser, der udvikler sig med stor hast.

Fire software-tendenser er i færd med at forandre it-sikkerhedsmarkedet dramatisk og i så stort omfang, at der reelt er tale om en disruption.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der peger på, at transformationen på området går meget stærkt.

Motoren under udviklingen er ikke mindst, at erhvervslivet i meget stor udstrækning nu flytter deres it-brug over i cloud'en. Det skaber grobund for helt nye produkter, men også et nyt fokus for de it-sikkerhedsansvarlige.

"[Nye] teknologi-modeller ændrer den måde hvorpå risiko- og sikkerhedsfunktioner kan skabe værdi i en organisation," lyder det fra Gartner.

Samtidig er it-sikkerhed et område præget af stærkt stigende kompleksitet: Organisationernes drift, indtjening og konkurrenceevne bliver mere og mere afhængig af data og it, it-systemerne bliver mere og mere indbyrdes afhængige, mens brugernes adfærd bliver mere og mere fragmenteret og ud spredt ud på mange forskellige devices.

Og samtidig er hacker-miljøet blevet professionaliseret i stort omfang i de senere år.

De fire overordnede software-tendenser, der forandrer sikkerhedsområdet grundlæggende i denne tid, er ifølge Gartner:

Avancerede analyseværktøjer

De it-sikkerhedsansvarlige i virksomhederne søger ofte løsninger med indbyggede predictive analyseværktøjer, som kan forudsige mulige hændelser og automatisk formulere eventuelle modtræk.

Ifølge Gartner er det område under hastig udvikling, hvor de nye teknologier tæller blandt andet kunstig intelligens, machine learning og heuristiske metoder.

Integration af andre produkter

It-verdenen er for tiden præget af, at de store gamle leverandører bliver udfordret af et væld af små, innovative iværksætter-virksonheder, som udvikler nyskabende produkter.

Det gælder også på it-sikkerhedsområdet, hvor der findes et helt vækstlag præget af en ny og innovativ tilgang til sikkerhed.

Disse virksomheder er imidlertid små, og derfor ser Gartner et marked, der i meget stort omfang vil blive præget af integration, konsolidering og sammenlægning af virksomheder og produkter.

"I mange tilfælde vil modne leverandører opkøbe hurtigt-voksende virksomheder i deres jagt på fortsat vækst," lyder det fra Gartner.

Ligeledes vil vi se, at produkter bliver lagt sammen på kryds og tværs.

Meget mere cloud-baseret sikkerhed

For de it-ansvarlige i virksomheder og organisationer er fleksibilitet vigtig: De ønsker muligheden for at kunne ændre kurs lynhurtigt i takt med, at trusselsbilledet og virksomhedens strategier ændrer sig.

Derfor kommer Saas - Security as a Service - til at spille en vigtig rolle på it-sikkerhedsområdet i de kommende år, lyder det fra Gartner.

Regulering

Der er meget stor opmærksomhed på den kommende persondataforordning fra EU, som træder i kraft 25. maj 2018.

Forordningen får konsekvenser for langt de fleste organisationer og er allerede nu på dagsordenen de fleste steder, da det i mange tilfælde kræver både forberedelse og forandringer at blive compliant med den.

Ifølge Gartner udgør forordningen en meget stor forretningsmulighed for it-sikkerhedsleverandørerne.

Læs også: 

Danske direktører frygter for it-sikkerheden: Investerer markant mere i it-sikkerhed end sidste år

Stort fald i sikkerhedshændelser sidste år - er vi blevet så meget bedre eller er der andet på færde?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere