Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Systematic forventer rekordomsætning efter nye militærordrer / Nyt ‘powercenter' inden for kunstig intelligens i Danmark / Skak-program fra 1982 grundlagde dansk it-milliardærs formue

Systematic forventer rekordomsætning efter nye militærordrer. Nyt ‘powercenter' inden for kunstig intelligens i Danmark. Skak-program fra 1982 grundlagde dansk it-milliardærs formue. Hugo Games skal producere spil baseret på Vikings-serien. Amazon-aktien runder 1.000 dollar for første gang.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder onsdag morgen.

Systematic forventer rekordomsætning efter nye militærordrer

Aarhusianske Systematic forventer med to nye militærordrer i kassen at øge toplinien med mindst 40 procent i år til 850 millioner kroner, skriver Børsen.

De nye kontrakter er med henholdsvis militæret (170 millioner kroner) og Hjemmeværnet (under 10 millioner kroner, men skalerbart).

"Det går rigtigt stærkt. Vi er omkring 800 medarbejdere i ind- og udland lige nu, men vi har cirka 100 åbne job, som vi håber at få besat i løbet af de kommende måneder. Den lille aftale, vi har lavet med Hjemmeværnet, åbner også et helt nyt forretningsområde med stort potentiale," siger direktør Michael Holm til avisen.

Han er hovedaktionær. Øvrige ejere er Erik Bank Lauridsen og Alex Holm Jensen.

Nyt ‘powercenter' inden for kunstig intelligens i Danmark

Alexandra Instituttet åbner et nyt ‘powercenter' for kunstig intelligens under navnet ‘Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens' (DCAKI) i lokaler ved Københavns Universitet.

Centeret vil stille de nyeste teknikker og den nyeste viden på området til rådighed for virksomheder og organisationer.

"Vi kan se, at de virksomheder, der vil igang med at arbejde med moderne AI-teknikker, har svært ved at finde folk. Det betyder, at de har vanskeligt ved at realisere det potentiale, som teknologien rummer. Samtidig findes der en stribe forskellige platforme inden for AI og maskinlæring, som virksomhederne måske kan bruge lang tid på at få til at fungere. Men de ressourcer har vi. På centret får man adgang til en dataplatform, der allerede kører, AI-spidskompetencer samt et netværk til andre virksomheder, der arbejder med de samme teknikker," lyder det fra centerchef Flemming Andsersen.

Skak-program fra 1982 grundlagde dansk it-milliardærs formue

Den danske it-milliardær Kaare Danielsen tjente omkring 100 millioner kroner i fjor på ikke mindst Jobindex.dk, men hans formue blev grundlagt på et lille skakprogram på fire kb, som han udviklede som 20-årig i 1982.

"Det var pengene fra de skakprogrammer, jeg oprindeligt brugte til at stifte Jobindex. Der var ikke rigtig noget, der hed venturekapital dengang. Så det var skakpengene, der gav mig råd til at sige mit gode, faste job op og rive et år ud af kalenderen, uden at der skete noget ved det, hvis det gik galt," siger Kaare Danielsen til Finans.

Der blev sidste år solgt 40.000 skakcomputere med det lille program, og Kaare Danielsen får ‘nogle kroner' per styk.

Computerworld er i øvrigt en del af Jobindex-koncernen.

Hugo Games skal producere spil baseret på Vikings-serien

Den danske spilproducent Hugo Games skal udvikle et spil baseret på HBO-serien Vikings.

Spillet skal produceres i udgaver til både iOS, Android og Steam og bliver lanceret i 2018. Der bliver tale om et multiplayer strategispil, meddeler Hugo Games.

"Vi er stolte over at kunne indgå samarbejde med MGM Interactive om at overføre Vikings-fænomenet til spilverdenen," lyder det fra direktør Henrik Kølle i en udsendt pressemeddelelse.

Amazon-aktien runder 1.000 dollar for første gang

For første gang nogensinde har Amazon-aktien rundet 1.000 dollar. Det skete kortvarigt tirsdag. 

Amazon har ligget i en form for konkurrence med Googles moderselskab Alphabet i et stykke tid om at blive først til at runde den magiske grænse, som Alphabet dog stadig ligger under.

Amazon-aktien har i det seneste år været helt nede på kurs 682, men det går forrygende for selskabet, der i det seneste kvartal meldte om salgsvækst på 23 procent og vækst i Amazon Web Services på hele 42 procent.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere