Artikel top billede

Intels kreditkort-tynde computer kommer i salg i august

Intels Compute Card, en ultra-tynd computer kun en smule større end et kreditkort, kommer snart til salg - og andre leverandører er også på vej med lignende computere.

Ved Computex-messen i Taipei har Intel løftet lidt mere af sløret omkring sin kreditkort-lille Compute Card: En computer så lille, at den kan ligge i din lomme.

Det er en fuldt fungerende computer ikke meget større end et kreditkort med hukommelse, lagerplads og processorkraft, som er et ambitiøst bud på den modulære computer.

Intel løftede sløret for en lang række samarbejdspartnere såsom Dell, HP og Lenovo, ligesom Intel også offentliggjorde salgsdatoen for Compute Card: august 2017.

Tanken med Compute Card er, at du kan gå rundt med din egen computer inklusiv lagerplads og isætte den i et hav af medium-enheder via en dedikeret Compute Card-port.

Det kan eksempelvis være en bærbar-lignende skal, der bare består af batteri, tastatur og skærm (og mere lagerplads?) eller en All-in-One-computer til arbejdspladsen.

Lille i størrelse

Den lille computer fylder ikke mere end 9,5 x 5,5 x 0,5 centimeter og kommer i fire forskellige versioner. 

Du kan se Intels Compute Card-versioner herunder.

Det er ikke verdens mest kraftfulde computer, men stadig imponerende i så lille en skal. Intel har tidligere udviklet mini-computere i sin Compute Stick og før det i sine NUC-computere.

Læs også: Test: Intel Compute Stick er en imponerende mikro-computer - men kun brugbar til bestemte formål

På scenen ved Computex-messen fremviste Intel sin Compute Card sammen med en laptop-lignende skal, en skærm fra LG og en lille dockingstation, som alle kun blev drevet af Compute Card.

Spørgsmålet er, hvordan Compute Card kan og skal bruges i en verden, hvor det meste af folks data alligevel er i skyen og er tilgængeligt, uanset hvilken enhed man sidder ved. 

Intel forventer, at Compute Card både kan finde plads i virksomheder og i undervisningsverdenen, ligesom den kan bruges som en stærkere mini-computer i IoT-enheder såsom et "smart-køleskab."

Intel har endnu ikke offentliggjort priser på Compute Card.

Læs også: Oversigt: Her er de nye Mini-computere med Skylake
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.