Artikel top billede

Intels kreditkort-tynde computer kommer i salg i august

Intels Compute Card, en ultra-tynd computer kun en smule større end et kreditkort, kommer snart til salg - og andre leverandører er også på vej med lignende computere.

Ved Computex-messen i Taipei har Intel løftet lidt mere af sløret omkring sin kreditkort-lille Compute Card: En computer så lille, at den kan ligge i din lomme.

Det er en fuldt fungerende computer ikke meget større end et kreditkort med hukommelse, lagerplads og processorkraft, som er et ambitiøst bud på den modulære computer.

Intel løftede sløret for en lang række samarbejdspartnere såsom Dell, HP og Lenovo, ligesom Intel også offentliggjorde salgsdatoen for Compute Card: august 2017.

Tanken med Compute Card er, at du kan gå rundt med din egen computer inklusiv lagerplads og isætte den i et hav af medium-enheder via en dedikeret Compute Card-port.

Det kan eksempelvis være en bærbar-lignende skal, der bare består af batteri, tastatur og skærm (og mere lagerplads?) eller en All-in-One-computer til arbejdspladsen.

Lille i størrelse

Den lille computer fylder ikke mere end 9,5 x 5,5 x 0,5 centimeter og kommer i fire forskellige versioner. 

Du kan se Intels Compute Card-versioner herunder.

Det er ikke verdens mest kraftfulde computer, men stadig imponerende i så lille en skal. Intel har tidligere udviklet mini-computere i sin Compute Stick og før det i sine NUC-computere.

Læs også: Test: Intel Compute Stick er en imponerende mikro-computer - men kun brugbar til bestemte formål

På scenen ved Computex-messen fremviste Intel sin Compute Card sammen med en laptop-lignende skal, en skærm fra LG og en lille dockingstation, som alle kun blev drevet af Compute Card.

Spørgsmålet er, hvordan Compute Card kan og skal bruges i en verden, hvor det meste af folks data alligevel er i skyen og er tilgængeligt, uanset hvilken enhed man sidder ved. 

Intel forventer, at Compute Card både kan finde plads i virksomheder og i undervisningsverdenen, ligesom den kan bruges som en stærkere mini-computer i IoT-enheder såsom et "smart-køleskab."

Intel har endnu ikke offentliggjort priser på Compute Card.

Læs også: Oversigt: Her er de nye Mini-computere med Skylake
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere