Artikel top billede

Intels kreditkort-tynde computer kommer i salg i august

Intels Compute Card, en ultra-tynd computer kun en smule større end et kreditkort, kommer snart til salg - og andre leverandører er også på vej med lignende computere.

Ved Computex-messen i Taipei har Intel løftet lidt mere af sløret omkring sin kreditkort-lille Compute Card: En computer så lille, at den kan ligge i din lomme.

Det er en fuldt fungerende computer ikke meget større end et kreditkort med hukommelse, lagerplads og processorkraft, som er et ambitiøst bud på den modulære computer.

Intel løftede sløret for en lang række samarbejdspartnere såsom Dell, HP og Lenovo, ligesom Intel også offentliggjorde salgsdatoen for Compute Card: august 2017.

Tanken med Compute Card er, at du kan gå rundt med din egen computer inklusiv lagerplads og isætte den i et hav af medium-enheder via en dedikeret Compute Card-port.

Det kan eksempelvis være en bærbar-lignende skal, der bare består af batteri, tastatur og skærm (og mere lagerplads?) eller en All-in-One-computer til arbejdspladsen.

Lille i størrelse

Den lille computer fylder ikke mere end 9,5 x 5,5 x 0,5 centimeter og kommer i fire forskellige versioner. 

Du kan se Intels Compute Card-versioner herunder.

Det er ikke verdens mest kraftfulde computer, men stadig imponerende i så lille en skal. Intel har tidligere udviklet mini-computere i sin Compute Stick og før det i sine NUC-computere.

Læs også: Test: Intel Compute Stick er en imponerende mikro-computer - men kun brugbar til bestemte formål

På scenen ved Computex-messen fremviste Intel sin Compute Card sammen med en laptop-lignende skal, en skærm fra LG og en lille dockingstation, som alle kun blev drevet af Compute Card.

Spørgsmålet er, hvordan Compute Card kan og skal bruges i en verden, hvor det meste af folks data alligevel er i skyen og er tilgængeligt, uanset hvilken enhed man sidder ved. 

Intel forventer, at Compute Card både kan finde plads i virksomheder og i undervisningsverdenen, ligesom den kan bruges som en stærkere mini-computer i IoT-enheder såsom et "smart-køleskab."

Intel har endnu ikke offentliggjort priser på Compute Card.

Læs også: Oversigt: Her er de nye Mini-computere med Skylake
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere