Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Berygtede hackere lancerer abonnementsservice: Her kan du få nye Windows 10-exploits og data om nordkoreanske missil-programmer

Hackergruppen bag lækket af de NSA-værktøjer, der blev brugt til WannaCry-angrebet er på vej med nye exploits. Denne gang på abonnement.

"Har min organisation råd til ikke at være de første, der får adgang til det næste data-dump fra Shadow Brokers?"

Det spørgsmål opfordrer hackergruppen af samme navn virksomheder og regeringer til at stille sig selv i forbindelse med, at den lyssky gruppering nu har lanceret et exploit-abonnement.

Shadow Brokers lækkede for nylig et arsenal af hackerværktøjer fra NSA på internettet, og to af dem blev siden brugt i det verdensomspændende ransomware-angreb WannaCry.

Nu er det dog slut med at gøre værktøjerne frit tilgængelige for alle.

I stedet kræver Shadow Brokers et beløb svarende til knap 140.000 kroner i krypto-valutaen Zcash. Det skal give adgang til månedlige læk af exploits, hvoraf det første tilsyneladende kommer allerede i denne måned.

Hvad bliver det næste?

Exploit-abonnementet er givetvis attraktivt for ondsindede hackere, da det sidste læk fra Shadow Brokers indeholdt forholdsvis slagkraftige værktøjer.

Men med frygt som salgsparameter markedsfører gruppen også de kommende exploits til sikkerhedsfirmaer og myndigheder.

"If you caring about loosing $20k+ Euro then not being for you. Monthly dump is being for high rollers, hackers, security companies, OEMs, and governments," skriver Shadow Brokers på lettere fejlbehæftet engelsk.

Det er endnu uklart, hvad det kommende dump kommer til at indeholde.

Men i tidligere posts har Shadow Brokers antydet, at man er på vej med nye Windows 10-exploits og stjålne oplysninger om missil-programmer fra Kina, Rusland, Iran og Nordkorea.

Læs også: WannaCry kunne være undgået: NSA overvejede at stoppe Windows-exploit for fem år siden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere