Artikel top billede

Berygtede hackere lancerer abonnementsservice: Her kan du få nye Windows 10-exploits og data om nordkoreanske missil-programmer

Hackergruppen bag lækket af de NSA-værktøjer, der blev brugt til WannaCry-angrebet er på vej med nye exploits. Denne gang på abonnement.

"Har min organisation råd til ikke at være de første, der får adgang til det næste data-dump fra Shadow Brokers?"

Det spørgsmål opfordrer hackergruppen af samme navn virksomheder og regeringer til at stille sig selv i forbindelse med, at den lyssky gruppering nu har lanceret et exploit-abonnement.

Shadow Brokers lækkede for nylig et arsenal af hackerværktøjer fra NSA på internettet, og to af dem blev siden brugt i det verdensomspændende ransomware-angreb WannaCry.

Nu er det dog slut med at gøre værktøjerne frit tilgængelige for alle.

I stedet kræver Shadow Brokers et beløb svarende til knap 140.000 kroner i krypto-valutaen Zcash. Det skal give adgang til månedlige læk af exploits, hvoraf det første tilsyneladende kommer allerede i denne måned.

Hvad bliver det næste?

Exploit-abonnementet er givetvis attraktivt for ondsindede hackere, da det sidste læk fra Shadow Brokers indeholdt forholdsvis slagkraftige værktøjer.

Men med frygt som salgsparameter markedsfører gruppen også de kommende exploits til sikkerhedsfirmaer og myndigheder.

"If you caring about loosing $20k+ Euro then not being for you. Monthly dump is being for high rollers, hackers, security companies, OEMs, and governments," skriver Shadow Brokers på lettere fejlbehæftet engelsk.

Det er endnu uklart, hvad det kommende dump kommer til at indeholde.

Men i tidligere posts har Shadow Brokers antydet, at man er på vej med nye Windows 10-exploits og stjålne oplysninger om missil-programmer fra Kina, Rusland, Iran og Nordkorea.

Læs også: WannaCry kunne være undgået: NSA overvejede at stoppe Windows-exploit for fem år siden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere