Artikel top billede

Efter russisk phishing-kampagne: Google ændrer Gmail

Et stort antal Gmail-brugere blev for nylig ofre for en snedig phishing-kampagne med falske Google-dokumenter. Nu opruster Google med kunstig intelligens.

Hvis du bruger Gmail til erhverv, er det nu blevet lidt sværere at ramme dig med et phishing-angreb.

Google har nemlig implementeret nye machine learning-baserede sikkerheds-foranstaltninger, der skal sikre de mange erhvervsbrugere bedre.

Mellem 50 og 70 procent af alle indgående beskeder i Gmail-systemet er ifølge Google selv spam, og med machine learning kan Google blokere 99,9 procent af de uvelkomne mails.

Systemet sammenligner konstant legitime emails med spam og phishing-mails, og baseret på den sammenligning kortlægges bestemte indikatorer på, at en forsendelse er phishing.

Det betyder ikke, at kendetegnene er en phishing-garanti, men alle mails, der indeholder dem, bliver holdt tilbage til yderligere analyse.

Falske Google Docs

Sikkerhedsopdateringen kommer i kølvandet på det store phishing-angreb på Gmail i sidste måned, hvor falske Google Drive-links gav russiske hackere adgang til ofrenes Google-konti.

Den forbedrede phishing-detektor sammenkøres også med et konstant voksende bibliotek af mistænksomme URLer, som udløser en advarsel, hvis brugeren forsøger at klikke på en link, der ligner.

På det mere lavteknologiske plan har Google indført såkaldte "external reply warnings", der advarer brugere, hvis de er ved at sende en email ud af virksomhedens netværk.

Den nye sikkerhed udrulles i løbet af de kommende dage.

Læs også: Pas på: Gmail oversvømmes af smart phishing-trick - klik ikke på dette link
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere