Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny uddannelse: Bliv professionsbachelor i it-sikkerhed / 3A-it-ejere sælger ud: Skiller sig af med AV-firma / IO Interactive holder jobmesse: Vil forsøge at skaffe fyrede medarbejdere i job

Ny uddannelse: Bliv professionsbachelor i it-sikkerhed. 3A-it-ejere sælger ud: Skiller sig af med AV-firma. IO Interactive holder jobmesse: Vil forsøge at skaffe fyrede medarbejdere i job. Trustpilot-stifter har flere gang overvejet at sige farvel. Danfoss køber italiensk software-firma. Apple: App Store-udviklere har nu rundet 70 milliarder dollar i omsætning

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder fredag morgen.

Ny uddannelse: Bliv professionsbachelor i it-sikkerhed

KEA - Københavns Erhvervsakademi - åbner for en ny dedikeret it-sikkerhedsuddannelse, som ifølge KEA er den første af sin slags i Danmark.

De første studerende skal ifølge planen begynde til sommer. Man skal have en it-uddannelse i forvejen for at blive optaget, og de studerende får mulighed for at studere på både deltid og fuldtid frem mod en professions-bachelor i it-sikkerhed.

Indholdet bliver blandt andet governanc, bekæmpelse af hackere, ransomware, DDoS-angreb og en række andre it-sikkerhedsrelaterede emner.

Du kan læse mere om uddannelsen her.

3A-it-ejere sælger ud: Skiller sig af med AV-firma

It-manden Fritz Andersen overtager selskabet Informationsteknik med 33 medarbejdere og en omsætning i omegnen af 350 millioner kroner.

Informationsteknik sælger løsninger inden for blandt andet videovervågning, AV og mobility-verdenen.

Selskabet blev stiftet helt tilbage i 1973 - senest af fraselskabet 3A-it Holding, der ejes af de tidligere Atea-topchefer Peter Trans, Claus Hougesen, Carsten Ritzau og Kim Holtum Schouw, som altså nu sælger ud.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget Fritz Andersen betaler for Informationsteknik.

IO Interactive holder jobmesse: Vil forsøge at skaffe fyrede medarbejdere i job

Spil-firmaet IO Interactive holder i eftermiddag en minijobmesse i Copenhagen Capacity i København, hvor selskabet vil forsøge at hjælpe nogle af dets fyrede medarbejdere over i nye job.

Jobmessen er åben for eksempelvis spilfirmaer og spiludviklere med interesse i at møde IO Interactives medarbejdere.

Spilselskabet fyrede for en uges tid siden 75 medarbejdere. Det kan du læse mere om her: Hitman-firmaet IO Interactive fyrer: 75 medarbejdere mister jobbet.

Arrangementet finder sted mellem klokken 13:00 og 16:00.

Trustpilot-stifter har flere gang overvejet at sige farvel

Stifter af Trustpilot, Peter Mühlmann, sidder stadig bag roret i selskabet, som han stiftede for 10 år siden, og det er ganske usædvanligt for et iværksætterfirma, der har været gennem vækst-perioder som dem, som Trustpilot har været igennem.

Han har da også flere gange overvejet at trække sig.

"Jeg plejer altid at sige, at jeg tager tre år mere. Men det har jeg sagt i 10 år nu. Og med vores vækst er det spændende, at mit job skifter hver niende måned," siger han til Børsen.

Han siger til avisen, at han ikke har ‘nogen exithorisont.'

Danskerne er ved at klippe tv-forbindelsen

En halv million danskere har i dag slet ikke et tv-abonnement, mens en yderligere tredjedel af befolkningen overvejer at droppe deres abonnement. Til gengæld omsætter Netflix nu for en miliard kroner om året i Danmark.

Ifølge Business er det tegn på et marked i opbrud, hvor brugerne går efter selv at sammenstykke pakker, der dækker deres ønsker og forbrug.

Danfoss køber italiensk software-firma

Danfoss køber det italienske softwarefirma Prosa, der er specialist inden for Internet of Things - nærmere betegnet såkaldt telemetrisk teknologi, hvor måledata overføres via telekommunikation,

"Prosa bidrager med en stærk ekspertise inden for design af brugeroplevelse og vil sætte fart på lancering af nye løsninger på markedet. På kort sigt vil de stærke kompetencer, vi får med købet af Prosa, støtte os i at udvide vores produktserier, når vi udvikler stærke connectivity-løsninger til applikationer i kølekæden. På lang sigt forventer jeg, at opkøbet vil føre til mange flere forbundne køleløsninger," lyder det fra Jürgen Fischer, president Danfoss Cooling Segment, i en meddelelse.

Apple: App Store-udviklere har nu rundet 70 milliarder dollar i omsætning

Udvikler-miljøet i App Store har rundet en omsætning på 70 milliarder dollar, meddeler Apple. App Store blev lanceret i 2008 og har haft kraftig vækst stort set lige siden.

Ifølge Apple er antallet af downloads steget med 70 procent alene i det seneste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere