Artikel top billede

Google gør klar til kæmpe datacenter i Danmark - køber grunde i Fredericia

Det står endelig klart, at det er Google, der står bag opkøbet af grunde uden for Fredericia.

Google har købt grund for over 65 millioner kroner i industriområdet Prinsessens Kvarter ved Fredericia.

Grunden skal potentielt anvendes til et gigantisk datacenter.

Opkøbet er sket igennem virksomheden Dapsi International Aps, hvis moderskab er Alphabet.inc, der også er moderselskab for Google.

Det skriver Information efter at have gennemgået Dapsi Internationals regnskab. Google bekræfter købet over for avisen.

Grunden, der i alt måler 73,2 hektar land, er dog ikke øremærket til datacenter endnu, fortæller Google til Information.

"Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,« lyder det fra Google i en skriftlig kommentar.

Følger i Facebook og Apples fodspor

Computerworld har tidligere besøgt grunden ved Tårup sydvest for Fredericia.

Du kan se billederne her: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Energinet.dk er allerede i færd med at opføre en 150 kW højspændingsstation på nabogrunden, der ejes af Fredericia Kommune, til trods for, at Google fortæller, at der endnu ikke er planer om et datacenter.

Dog er der potentiale for et datacenter på størrelse med det center, som Apple er ved at bygge i Viborg. 

Det viser de tilgængelige dokumenter hos Fredericia Kommune: Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Angående højspændingsstationen svarer Google, "at virksomheden vil have energiinfrastrukturen på plads, skulle datacentret blive en realitet."

Google er den tredje store it-gigant, der opkøber jord i Danmark med potentielle eller reelle planer om gigantiske datacentre.

Apple er i færd med at bygge sit datacenter ved Viborg, og også Facebook har opkøbt en byggegrund på M.P. Allerupsvej i udkanten af Odense.

Læs også: Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.