Artikel top billede

(Foto: Vladimir_Timofeev / Vladimir_Timofeev)

Google gør klar til kæmpe datacenter i Danmark - køber grunde i Fredericia

Det står endelig klart, at det er Google, der står bag opkøbet af grunde uden for Fredericia.

Google har købt grund for over 65 millioner kroner i industriområdet Prinsessens Kvarter ved Fredericia.

Grunden skal potentielt anvendes til et gigantisk datacenter.

Opkøbet er sket igennem virksomheden Dapsi International Aps, hvis moderskab er Alphabet.inc, der også er moderselskab for Google.

Det skriver Information efter at have gennemgået Dapsi Internationals regnskab. Google bekræfter købet over for avisen.

Grunden, der i alt måler 73,2 hektar land, er dog ikke øremærket til datacenter endnu, fortæller Google til Information.

"Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,« lyder det fra Google i en skriftlig kommentar.

Følger i Facebook og Apples fodspor

Computerworld har tidligere besøgt grunden ved Tårup sydvest for Fredericia.

Du kan se billederne her: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Energinet.dk er allerede i færd med at opføre en 150 kW højspændingsstation på nabogrunden, der ejes af Fredericia Kommune, til trods for, at Google fortæller, at der endnu ikke er planer om et datacenter.

Dog er der potentiale for et datacenter på størrelse med det center, som Apple er ved at bygge i Viborg. 

Det viser de tilgængelige dokumenter hos Fredericia Kommune: Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Angående højspændingsstationen svarer Google, "at virksomheden vil have energiinfrastrukturen på plads, skulle datacentret blive en realitet."

Google er den tredje store it-gigant, der opkøber jord i Danmark med potentielle eller reelle planer om gigantiske datacentre.

Apple er i færd med at bygge sit datacenter ved Viborg, og også Facebook har opkøbt en byggegrund på M.P. Allerupsvej i udkanten af Odense.

Læs også: Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere