Artikel top billede

(Foto: Vladimir_Timofeev / Vladimir_Timofeev)

Google gør klar til kæmpe datacenter i Danmark - køber grunde i Fredericia

Det står endelig klart, at det er Google, der står bag opkøbet af grunde uden for Fredericia.

Google har købt grund for over 65 millioner kroner i industriområdet Prinsessens Kvarter ved Fredericia.

Grunden skal potentielt anvendes til et gigantisk datacenter.

Opkøbet er sket igennem virksomheden Dapsi International Aps, hvis moderskab er Alphabet.inc, der også er moderselskab for Google.

Det skriver Information efter at have gennemgået Dapsi Internationals regnskab. Google bekræfter købet over for avisen.

Grunden, der i alt måler 73,2 hektar land, er dog ikke øremærket til datacenter endnu, fortæller Google til Information.

"Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,« lyder det fra Google i en skriftlig kommentar.

Følger i Facebook og Apples fodspor

Computerworld har tidligere besøgt grunden ved Tårup sydvest for Fredericia.

Du kan se billederne her: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Energinet.dk er allerede i færd med at opføre en 150 kW højspændingsstation på nabogrunden, der ejes af Fredericia Kommune, til trods for, at Google fortæller, at der endnu ikke er planer om et datacenter.

Dog er der potentiale for et datacenter på størrelse med det center, som Apple er ved at bygge i Viborg. 

Det viser de tilgængelige dokumenter hos Fredericia Kommune: Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Angående højspændingsstationen svarer Google, "at virksomheden vil have energiinfrastrukturen på plads, skulle datacentret blive en realitet."

Google er den tredje store it-gigant, der opkøber jord i Danmark med potentielle eller reelle planer om gigantiske datacentre.

Apple er i færd med at bygge sit datacenter ved Viborg, og også Facebook har opkøbt en byggegrund på M.P. Allerupsvej i udkanten af Odense.

Læs også: Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere