Artikel top billede

Her er Apple nye Siri-højttaler: HomePod skal tage kampen op med Amazon og Google

Apple har løftet sløret for HomePod. En ny stemmestyret højttaler, der skal tage kampen op mod Google og Amazon

"HomePod."

Det er navnet på den helt nye stemmestyrede højttaler, som Apple løftede sløret for mandag aften.

Apple lancerede den nye højttaler under overskriften "Apple genopfinder musikken i hjemmet".

Men i realiteten kaster Apple sig dog ind i et etableret marked, hvor Apple kommer til at kæmpe direkte mod Amazons Echo-højttaler, der gennem de seneste år især er gået sin sejrsgang på det amerikanske marked.

I dag sidder Amazon tungt på markedet for stemmestyrede højttalere, og analysefirmaet eMarketer vurderede i sidste måned, at Amazons Echo-enheder sidder på 70,6 procent af det amerikanske markedet for stemmestyrede højttalere, mens Googles Home-højttaler sidder på 23,8 procent af markedet.

Ved præsentationen forsøgte Apple at differentiere sig fra konkurrenterne ved at lægge vægt på musikafspilning. Derfor gjorde Apple meget ud af at understrege HomePods evne "til at rocke dit hus," som det lød på scenen.

Udover at være en kraftfuld højttaler er HomePod udstyret med en af Apples egne A8-processor, og samtidig er den i stand til aflæse omgivelserne i hjemmet og tilpasse lyden til indretningen af dit hjem.

Indbygget Siri

Højttaleren har naturligvis Siri indbygget, og den er udstyret med seks mikrofoner, der kan registrere din stemme på lang afstand. 

Ligesom med Amazons Echo og Google Home kan Apples HomePod informere dig om nyheder, vejret, dine kalenderaftaler, styre dit lys og meget andet. 

Mange anser de intelligente og stemmestyrede højttalere som den næste store produktkategori, og analysehuset eMarketer vurderede tidlige på året , at der ved udgangen af 2017 vil være 35,6 millioner aktive stemmestyrede højttalere i USA, hvilket vil være en fordoblingen sammenlignet med sidste år.

HomePod kommer i hvid og sort og kommer til at koste 349 dollar (2300 kroner, red). Den bliver således betydeligt dyrere end Amazon Echo og Google Home, der har en listepris på henholdsvis 179 dollar dollar og 129 dollar. 

Amerikanerne vil kunne købe HomePod til december, mens den først i 2018 vil blive udbredt til andre dele af verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere