Artikel top billede

Her er Apple nye Siri-højttaler: HomePod skal tage kampen op med Amazon og Google

Apple har løftet sløret for HomePod. En ny stemmestyret højttaler, der skal tage kampen op mod Google og Amazon

"HomePod."

Det er navnet på den helt nye stemmestyrede højttaler, som Apple løftede sløret for mandag aften.

Apple lancerede den nye højttaler under overskriften "Apple genopfinder musikken i hjemmet".

Men i realiteten kaster Apple sig dog ind i et etableret marked, hvor Apple kommer til at kæmpe direkte mod Amazons Echo-højttaler, der gennem de seneste år især er gået sin sejrsgang på det amerikanske marked.

I dag sidder Amazon tungt på markedet for stemmestyrede højttalere, og analysefirmaet eMarketer vurderede i sidste måned, at Amazons Echo-enheder sidder på 70,6 procent af det amerikanske markedet for stemmestyrede højttalere, mens Googles Home-højttaler sidder på 23,8 procent af markedet.

Ved præsentationen forsøgte Apple at differentiere sig fra konkurrenterne ved at lægge vægt på musikafspilning. Derfor gjorde Apple meget ud af at understrege HomePods evne "til at rocke dit hus," som det lød på scenen.

Udover at være en kraftfuld højttaler er HomePod udstyret med en af Apples egne A8-processor, og samtidig er den i stand til aflæse omgivelserne i hjemmet og tilpasse lyden til indretningen af dit hjem.

Indbygget Siri

Højttaleren har naturligvis Siri indbygget, og den er udstyret med seks mikrofoner, der kan registrere din stemme på lang afstand. 

Ligesom med Amazons Echo og Google Home kan Apples HomePod informere dig om nyheder, vejret, dine kalenderaftaler, styre dit lys og meget andet. 

Mange anser de intelligente og stemmestyrede højttalere som den næste store produktkategori, og analysehuset eMarketer vurderede tidlige på året , at der ved udgangen af 2017 vil være 35,6 millioner aktive stemmestyrede højttalere i USA, hvilket vil være en fordoblingen sammenlignet med sidste år.

HomePod kommer i hvid og sort og kommer til at koste 349 dollar (2300 kroner, red). Den bliver således betydeligt dyrere end Amazon Echo og Google Home, der har en listepris på henholdsvis 179 dollar dollar og 129 dollar. 

Amerikanerne vil kunne købe HomePod til december, mens den først i 2018 vil blive udbredt til andre dele af verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere