Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Her er Apple nye Siri-højttaler: HomePod skal tage kampen op med Amazon og Google

Apple har løftet sløret for HomePod. En ny stemmestyret højttaler, der skal tage kampen op mod Google og Amazon

"HomePod."

Det er navnet på den helt nye stemmestyrede højttaler, som Apple løftede sløret for mandag aften.

Apple lancerede den nye højttaler under overskriften "Apple genopfinder musikken i hjemmet".

Men i realiteten kaster Apple sig dog ind i et etableret marked, hvor Apple kommer til at kæmpe direkte mod Amazons Echo-højttaler, der gennem de seneste år især er gået sin sejrsgang på det amerikanske marked.

I dag sidder Amazon tungt på markedet for stemmestyrede højttalere, og analysefirmaet eMarketer vurderede i sidste måned, at Amazons Echo-enheder sidder på 70,6 procent af det amerikanske markedet for stemmestyrede højttalere, mens Googles Home-højttaler sidder på 23,8 procent af markedet.

Ved præsentationen forsøgte Apple at differentiere sig fra konkurrenterne ved at lægge vægt på musikafspilning. Derfor gjorde Apple meget ud af at understrege HomePods evne "til at rocke dit hus," som det lød på scenen.

Udover at være en kraftfuld højttaler er HomePod udstyret med en af Apples egne A8-processor, og samtidig er den i stand til aflæse omgivelserne i hjemmet og tilpasse lyden til indretningen af dit hjem.

Indbygget Siri

Højttaleren har naturligvis Siri indbygget, og den er udstyret med seks mikrofoner, der kan registrere din stemme på lang afstand. 

Ligesom med Amazons Echo og Google Home kan Apples HomePod informere dig om nyheder, vejret, dine kalenderaftaler, styre dit lys og meget andet. 

Mange anser de intelligente og stemmestyrede højttalere som den næste store produktkategori, og analysehuset eMarketer vurderede tidlige på året , at der ved udgangen af 2017 vil være 35,6 millioner aktive stemmestyrede højttalere i USA, hvilket vil være en fordoblingen sammenlignet med sidste år.

HomePod kommer i hvid og sort og kommer til at koste 349 dollar (2300 kroner, red). Den bliver således betydeligt dyrere end Amazon Echo og Google Home, der har en listepris på henholdsvis 179 dollar dollar og 129 dollar. 

Amerikanerne vil kunne købe HomePod til december, mens den først i 2018 vil blive udbredt til andre dele af verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere