Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

LTE-netværket bliver opgraderet til gigabit-hastigheder: Derfor kommer der turbo på mobilnettet

Nye standarder tages i brug på LTE-nettet og vil snart muliggøre gigabit-hastigheder. Det sker samtidig med, at 5G-snakken tager til.

4G/LTE har efterhånden været på markedet i nogle år, og millioner af brugere verden over nyder godt af de hurtige trådløse forbindelser.

LTE-teknologien er dog slet ikke udnyttet fuldt ud endnu, og over de kommende år kommer vi til at se LTE-netværkenes hastighed og kapacitet stige voldsomt.

Med LTE Advanced Pro og Gigabit LTE - de to ultimative standarder/services på LTE-nettet - er der udsigt til gigabit-hastigheder på mobilnettet.

Gigabit har ellers hidtil primært været forbeholdt de kablede bredbåndsforbindelser.

Læs også: Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

Det vil også være en stærkt medvirkende årsag til, at LTE vil gå fra i 2017 at udgøre omkring 30 procent af mobilbruger-basen på globalt plan til 50 procent i 2024. Det skriver analysefirmaet ABI Research i en ny rapport.

Gigabit LTE, der er en særlig konfiguration på et LTE Advanced Pro-net, vil her i 2017 kun have omkring to millioner abonnenter på verdensplan, omkring fem procent af det samlede antal brugere af LTE Advanced Pro.

Kundeboom på vej

Få mobilnetværk og mobile enheder understøtter i dag Gigabit LTE, men det kommer til at ske over de kommende år, og så vil der ske ting og sager.

ABI Research forventer således, at 70 procent af alle LTE Advanced Pro-abonnenter i 2026 vil være Gigabit LTE-brugere.

"Det er en kritisk netværks-milepæl for operatører i et stadig mere konkurrencepræget marked og i evolutionen til 5G. Det er essentielt for operatører at understøtte det konstant voksende båndbredde-behov hos kunder, mens deres netværk også skal opgraderes til at understøtte 5G i fremtiden," lyder det fra Prayerna Raina, der er senioranalytiker i ABI Research.

Langt højere hastigheder

Det er især i løbet af det kommende halvandet års tid, at vi vil se mange operatører rundt omkring i verden begynde udrulningen af Gigabit LTE.

Dels betyder det højere hastigheder for kunderne, dels kan operatøren udnytte det tilgængelige frekvensspektrum endnu bedre.

Det er allerede sket hos blandt andet teleselskabet Sprint i New Orleans, hos Telstra i Sydney og hos Monaco Telekom.

"ABI Research forventer yderligere lanceringer i år fra alle de vigtige operatører i USA og også fra nogle af operatørerne i Asien, Europa og Canada," står der i rapporten.

Analysefirmaet forventer, at teleselskaberne generelt vil komme til at investere i både udbygningen af LTE med LTE Advanced, LTE Advanced Pro og Gigabit LTE på den ene side og 5G på den anden.

Hos Danmarks største teleselskab, TDC, kan man i dag forvente en hastighed på mellem 17 og 71 Mbit/s i download og 5 og 43 Mbit/s i upload ved udendørs brug af LTE-nettet.

TDC har dog også i byområder haft hastighedstests med over 250 Mbit/s download på de nyeste udgaver af LTE.

Med LTE-Advanced Pro-specifikationerne vil man potentielt kunne opnå download-hastigheder fra 450 Mbit/s og op til 1,2 Gbit/s.

Læs også:

Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

TDC er i fuld gang med at teste 5G i Danmark: Det kan du vente dig af 5G

4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år
Interview: NNIT har brudt den nedadgående vækstkurve, der har præget selskabet siden 2019. Nu kan selskabet igen fremvise vækst og er derved gået på medarbejderjagt, hvor der i år skal ansættes op mod 450 medarbejdere.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.