Artikel top billede

Han er den nye gulddreng i den danske it-branche: Skovler mere end en halv milliard kroner ind på et år

Pengene vælter ned i Netcompany-boss André Rogaczewskis lommer. Sidste år indkasserede han mere end 500 millioner kroner.

En årsindtægt på en halv millard kroner. Det lyder som et vanvidscenarie, hvor man rammer alle rigtige på en Eurojackpotkupon og udløser den helt store gevinst. 

Det er dog ikke en lottokupon men derimod et salg af Netcompany-aktier til en norsk kapitalfond i 2015, der har gjort den årsindtægt til virkelighed for André Rogaczewski, der er direktør og medstifter af Netcompany. 

Forgyldt af aktiesalg

Regnskabet for André Rogaczewskis personlige holdingselskab viser, at han sidste år landede et resultat efter skat på lige knap 543 millioner kroner. Det er en voldsom stigning fra året før, hvor resultatet "blot" udgjorde 27 millioner kroner.

Det bugnende resultat for 2016 på knap 543 millioner kroner gør, at André Rogaczewskis personlige holdingselskab nu er foret med mere end 660 millioner kroner.

Pengene stammer højst sandsynligt fra salget af halvdelen af selskabets aktier til den norske kapitalfond FSN Capital, der lagde omkring 1,1 milliarder kroner på bordet i december 2015. 

Læs mere om det her: Kapitalfond køber halvdelen af Netcompany for 1,1 milliard kroner - stiftere tjener kassen for anden gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere