Artikel top billede

Han er den nye gulddreng i den danske it-branche: Skovler mere end en halv milliard kroner ind på et år

Pengene vælter ned i Netcompany-boss André Rogaczewskis lommer. Sidste år indkasserede han mere end 500 millioner kroner.

En årsindtægt på en halv millard kroner. Det lyder som et vanvidscenarie, hvor man rammer alle rigtige på en Eurojackpotkupon og udløser den helt store gevinst. 

Det er dog ikke en lottokupon men derimod et salg af Netcompany-aktier til en norsk kapitalfond i 2015, der har gjort den årsindtægt til virkelighed for André Rogaczewski, der er direktør og medstifter af Netcompany. 

Forgyldt af aktiesalg

Regnskabet for André Rogaczewskis personlige holdingselskab viser, at han sidste år landede et resultat efter skat på lige knap 543 millioner kroner. Det er en voldsom stigning fra året før, hvor resultatet "blot" udgjorde 27 millioner kroner.

Det bugnende resultat for 2016 på knap 543 millioner kroner gør, at André Rogaczewskis personlige holdingselskab nu er foret med mere end 660 millioner kroner.

Pengene stammer højst sandsynligt fra salget af halvdelen af selskabets aktier til den norske kapitalfond FSN Capital, der lagde omkring 1,1 milliarder kroner på bordet i december 2015. 

Læs mere om det her: Kapitalfond køber halvdelen af Netcompany for 1,1 milliard kroner - stiftere tjener kassen for anden gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere