Artikel top billede

Han er den nye gulddreng i den danske it-branche: Skovler mere end en halv milliard kroner ind på et år

Pengene vælter ned i Netcompany-boss André Rogaczewskis lommer. Sidste år indkasserede han mere end 500 millioner kroner.

En årsindtægt på en halv millard kroner. Det lyder som et vanvidscenarie, hvor man rammer alle rigtige på en Eurojackpotkupon og udløser den helt store gevinst. 

Det er dog ikke en lottokupon men derimod et salg af Netcompany-aktier til en norsk kapitalfond i 2015, der har gjort den årsindtægt til virkelighed for André Rogaczewski, der er direktør og medstifter af Netcompany. 

Forgyldt af aktiesalg

Regnskabet for André Rogaczewskis personlige holdingselskab viser, at han sidste år landede et resultat efter skat på lige knap 543 millioner kroner. Det er en voldsom stigning fra året før, hvor resultatet "blot" udgjorde 27 millioner kroner.

Det bugnende resultat for 2016 på knap 543 millioner kroner gør, at André Rogaczewskis personlige holdingselskab nu er foret med mere end 660 millioner kroner.

Pengene stammer højst sandsynligt fra salget af halvdelen af selskabets aktier til den norske kapitalfond FSN Capital, der lagde omkring 1,1 milliarder kroner på bordet i december 2015. 

Læs mere om det her: Kapitalfond køber halvdelen af Netcompany for 1,1 milliard kroner - stiftere tjener kassen for anden gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere