Artikel top billede

Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"

Sikkerhedsleverandøren Kaspersky anklager Microsoft for at benytte ufine metoder til at promovere Windows Defender-softwaren i Windows 10.

Det er langt fra alle, der er lige begejstrede over Microsofts Windows Defender og måden, softwaren er koblet sammen med Windows på.

For nogle måneder siden fremlagde Kaspersky Lab-stifter og -direktør, Eugene Kaspersky, en hård kritik af Microsoft.

"Vi mener, at Microsoft har udnyttet sin dominerende position på markedet for operativsystemer til at skabe konkurrencemæssige fordele for egne produkter," udtalte han.

"Virksomheden forsøger at prakke brugerne Defender på, hvilket ikke er en fordel, når man ser det ud fra at skulle beskytte en bruger mod cyberangreb," lød det fra Eugene Kaspersky, der henviste til, at Windows Defender ofte ikke klarer sig særligt godt i forskellige antivirus-test.

Læs mere om det her: Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Kaspersky Lab rettede i første omgang henvendelse til myndighederne i Rusland i håbet om på den måde at kunne tvinge Microsoft til at stoppe med, hvad Kaspersky betegner som brud på konkurrencereglerne.

Indgiver officielle klager

Nu intensiveres tvisten mellem Kaspersky og Microsoft. I et nyt blogindlæg meddeler Eugene Kaspersky, at der nu er indgivet officielle klager til Europa-Kommissionen og til de tyske konkurrencemyndigheder.

"Vi ser meget tydeligt - og er klar til at bevise det - at Microsoft bruger sin dominerende position på markedet for operativsystemer voldsomt til at promovere sin egen - underlegne - sikkerhedssoftware (Windows Defender) på bekostning af brugernes eget valg af sikkerhedsløsning."

"Sådan en promovering er forbundet med tvivlsomme metoder, og vi vil gøre konkurrencemyndighederne opmærksomme på disse metoder," lyder det fra Eugene Kaspersky.

Her er Microsofts svar

Microsoft har efter den seneste udmelding fra Kaspersky udsendt en officiel udtalelse til en række medier, heriblandt Techspot. Her skriver Microsoft:

"Microsofts primære mål er at holde kunderne beskyttet, og vi er sikre på, at sikkerhedsfunktionerne i Windows 10 er i overensstemmelse med konkurrencereglerne."

"Vi er altid interesserede i feedback fra andre virksomheder, og vi er dybt engagerede med antimalware-leverandører og har foretaget en række handlinger for at adressere deres feedback."

"Vi kontaktede Kaspersky direkte for nogle måneder siden og tilbød at mødes direkte på topleder-niveau, men mødet er ikke blevet afholdt endnu," lyder det desuden fra Microsoft. 

Læs også:

Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Browser-producent anklager Microsoft: Windows 10 tvinger igen og igen brugerne til at have Edge som standard-browser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere