Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Beskæftigelsesminister: Sådan skal mit Disruptionråd arbejde / Danmarks bedste CIO kåres i aften / Skatteminister i samråd om nyt it-system til Skat

Beskæftigelsesminister: Sådan skal mit Disruptionråd arbejde. Danmarks bedste CIO kåres i aften. Skatteminister i samråd om nyt it-system til Skat. Conferize bliver noteret på First North. Økonom: Helt ny digital valuta kan overfløddigøre banker.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder torsdag morgen.

Beskæftigelsesminister: Sådan skal mit Disruptionråd arbejde

Under overskriften ‘Sådan skal mit Disruptionråd arbejde' ridser beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i Børsen kort sine visioner for det nye Disruptionråd op.

Her lægger han vægt på, at rådet er nedsat med henblik på at ruste danskerne og danske virksomheder til en fremtid med ‘mere digitalisering, flere robotter og mere kunstig intelligens.

"Vi skal sammen arbejde for, at danskerne trygt kan gå fremtiden i møde, at vi skaber gode arbejdspladser, og at vi fremmer et dynamisk erhvervsliv, der kan blive ved med at skabe vækst og velstand i Danmark. En oplagt gevinst er, at digitalisering og robotter kan styrke Danmark som produktionsland. Det giver os mulighed for lettere at konkurrere med lande, der har lavere lønomkostninger end os", skriver han.

Danmarks bedste CIO kåres i aften

Computerworld, IDC og Dansk IT kårer i aften Danmarks bedste CIO, Årets CIO 2017. Vinderen skal findes blandt de fem it-chefer, der er blevet nomineret til titlen. 

Årets CIO 2017 bliver del af en eksklusiv gruppe af dygtige CIO'er, som bærer titlen, som er blevet uddelt siden 2006.

Du kan læse mere om de fem nominerede CIO'er her. En af dem vinder prisen i aften.

Her er de fem dygtigste it-topchefer i Danmark: Er nomineret til Årets CIO 2017

Skatteminister i samråd om nyt it-system til Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er blevet kaldt i samråd af Socialdemokraterne om det allerede stærkt forsinkede skattesystem, eKapital.

"Det er meget problematisk, at der igen er den her type problemer med it-systemer, der dels koster mere at udvikle, men som også giver et tab af indtægter, så længe det ikke er på plads," siger socialdemokraternes skatteordfører og medlem af finansudvalget, Jesper Petersen, til Ekstra Bladet.

Computerworld kunne for en uges tid siden på baggrund af sagsakter afsløre, at eKapital steg voldsomt i pris.

Det kan du læse mere om her: Omstridt it-projekt hos Skat stiger voldsomt i pris: Har igen brug for 'betydelig budgetudvidelse'

Conferize bliver noteret på First North

It-virksomheden Conferize, der står bag en social platform til konferencer og lignende, lader sig børsnotere på First North-børsen i København, skriver Børsen..

Noteringen forventes at udløse mellem 20 millioner og 35 millioner kroner. Tidligere Falck-topchef Alan Søgaard Larsen samt tidligere Oticon-chef Lars Kolind har også skudt penge ind i virksomheden.

Økonom: Helt ny digital valuta kan overfløddigøre banker

Den helt nye digitale valuta SmartToken kan på sigt helt overfløddigøre bankerne, mener den belgiske økonom, Bernard Lietaer. 

Ifølge Business mener han, at Bitcoin kun er nyttig, hvis man vil spekulere, mens SmartToken gør det muligt at handle eller veksle penge uden om banker og andre mellemmænd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere