Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Beskæftigelsesminister: Sådan skal mit Disruptionråd arbejde / Danmarks bedste CIO kåres i aften / Skatteminister i samråd om nyt it-system til Skat

Beskæftigelsesminister: Sådan skal mit Disruptionråd arbejde. Danmarks bedste CIO kåres i aften. Skatteminister i samråd om nyt it-system til Skat. Conferize bliver noteret på First North. Økonom: Helt ny digital valuta kan overfløddigøre banker.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder torsdag morgen.

Beskæftigelsesminister: Sådan skal mit Disruptionråd arbejde

Under overskriften ‘Sådan skal mit Disruptionråd arbejde' ridser beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i Børsen kort sine visioner for det nye Disruptionråd op.

Her lægger han vægt på, at rådet er nedsat med henblik på at ruste danskerne og danske virksomheder til en fremtid med ‘mere digitalisering, flere robotter og mere kunstig intelligens.

"Vi skal sammen arbejde for, at danskerne trygt kan gå fremtiden i møde, at vi skaber gode arbejdspladser, og at vi fremmer et dynamisk erhvervsliv, der kan blive ved med at skabe vækst og velstand i Danmark. En oplagt gevinst er, at digitalisering og robotter kan styrke Danmark som produktionsland. Det giver os mulighed for lettere at konkurrere med lande, der har lavere lønomkostninger end os", skriver han.

Danmarks bedste CIO kåres i aften

Computerworld, IDC og Dansk IT kårer i aften Danmarks bedste CIO, Årets CIO 2017. Vinderen skal findes blandt de fem it-chefer, der er blevet nomineret til titlen. 

Årets CIO 2017 bliver del af en eksklusiv gruppe af dygtige CIO'er, som bærer titlen, som er blevet uddelt siden 2006.

Du kan læse mere om de fem nominerede CIO'er her. En af dem vinder prisen i aften.

Her er de fem dygtigste it-topchefer i Danmark: Er nomineret til Årets CIO 2017

Skatteminister i samråd om nyt it-system til Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er blevet kaldt i samråd af Socialdemokraterne om det allerede stærkt forsinkede skattesystem, eKapital.

"Det er meget problematisk, at der igen er den her type problemer med it-systemer, der dels koster mere at udvikle, men som også giver et tab af indtægter, så længe det ikke er på plads," siger socialdemokraternes skatteordfører og medlem af finansudvalget, Jesper Petersen, til Ekstra Bladet.

Computerworld kunne for en uges tid siden på baggrund af sagsakter afsløre, at eKapital steg voldsomt i pris.

Det kan du læse mere om her: Omstridt it-projekt hos Skat stiger voldsomt i pris: Har igen brug for 'betydelig budgetudvidelse'

Conferize bliver noteret på First North

It-virksomheden Conferize, der står bag en social platform til konferencer og lignende, lader sig børsnotere på First North-børsen i København, skriver Børsen..

Noteringen forventes at udløse mellem 20 millioner og 35 millioner kroner. Tidligere Falck-topchef Alan Søgaard Larsen samt tidligere Oticon-chef Lars Kolind har også skudt penge ind i virksomheden.

Økonom: Helt ny digital valuta kan overfløddigøre banker

Den helt nye digitale valuta SmartToken kan på sigt helt overfløddigøre bankerne, mener den belgiske økonom, Bernard Lietaer. 

Ifølge Business mener han, at Bitcoin kun er nyttig, hvis man vil spekulere, mens SmartToken gør det muligt at handle eller veksle penge uden om banker og andre mellemmænd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere