Artikel top billede

Ledere vælter ind på it-uddannelse på ITU: Kraftig stigning i ansøgere til master-uddannelse

Antallet af ansøgere til IT-Universitets master-uddannelse i it-ledelse stiger voldsomt, lyder det fra universitetet.

Antallet af ansøgninger om at blive optaget på IT-Universitetets master-uddannelse i it-ledelse er steget med hele 68 procent i år i forhold til i fjor, lyder det fra IT-Universitetet.

Universitetet har i år modtaget 57 ansøgninger om at blive optaget på master-uddannelse, meddeler det.

I 2016 modtog universitetet 34 ansøgninger til de i alt 45 pladser på deltidsuddannelsen, som koster små 100.000 kroner og tager fire semestre at gennemføre.

Ifølge IT-Universitetet er omkring halvdelen af ansøgerne er ansat i det offentlige.

"Der er virkelig kommet fokus på digitaliseringen af den offentlige sektor, og det er en anden type digitalisering end tidligere. Man er på vej væk fra store fagsystemer og skal i stedet til at bruge de nye eksponentielle teknologier, som alle taler om, altså robotteknologi, kunstig intelligens, big data og så videre," lyder det fra Stig Lundbech, der er it-direktør i Københavns Kommune og sidder i det såkaldte aftagerpanel, der er tilknyttet masteruddannelsen, i en udsendt meddelelse fra universitetet.

Stig Lundbech var i 2014 nomineret til titlen som Årets CIO. Han og Københavns Kommune oprettede sidste år en særlig Koncern IT-funktion.

Du kan læse mere om hans tanker om it-ledelse her: Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: Folk kan bare ringe.

Ifølge IT-Universitetet er det stigende antal ansøgerne udtryk for, at mange organisationer i dag på tærsklen til den digitale fremtid, der på mange måder kommer til adskille sig fra de metoder, som vi i dag anvender inden for mange forskellige discipliner.

Det betyder, at it-cheferne ikke længere kun skal sikre stabil drift, men at de skal forstå forretningen, dens strategier, økonomi, forretningsmodeller og de øvrige discipliner, som normalt er forbundet med mere forretningsmæssig ledelse.

Det er noget, som de bedste CIO'er i dag forstår: De har i dag forlængst tilegnet sig forretningens værdisæt og fokus. Omvendt nærmer også forretningens folk sig nu it-afdelingens klassiske områder.

Du kan finde nogle eksempler på moderne CIO'ers tankesæt her: Danmarks fem bedste CIO'er har én vigtig ting til fælles: Præcision

Du kan læse mere om master-uddannelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere