Artikel top billede

Ledere vælter ind på it-uddannelse på ITU: Kraftig stigning i ansøgere til master-uddannelse

Antallet af ansøgere til IT-Universitets master-uddannelse i it-ledelse stiger voldsomt, lyder det fra universitetet.

Antallet af ansøgninger om at blive optaget på IT-Universitetets master-uddannelse i it-ledelse er steget med hele 68 procent i år i forhold til i fjor, lyder det fra IT-Universitetet.

Universitetet har i år modtaget 57 ansøgninger om at blive optaget på master-uddannelse, meddeler det.

I 2016 modtog universitetet 34 ansøgninger til de i alt 45 pladser på deltidsuddannelsen, som koster små 100.000 kroner og tager fire semestre at gennemføre.

Ifølge IT-Universitetet er omkring halvdelen af ansøgerne er ansat i det offentlige.

"Der er virkelig kommet fokus på digitaliseringen af den offentlige sektor, og det er en anden type digitalisering end tidligere. Man er på vej væk fra store fagsystemer og skal i stedet til at bruge de nye eksponentielle teknologier, som alle taler om, altså robotteknologi, kunstig intelligens, big data og så videre," lyder det fra Stig Lundbech, der er it-direktør i Københavns Kommune og sidder i det såkaldte aftagerpanel, der er tilknyttet masteruddannelsen, i en udsendt meddelelse fra universitetet.

Stig Lundbech var i 2014 nomineret til titlen som Årets CIO. Han og Københavns Kommune oprettede sidste år en særlig Koncern IT-funktion.

Du kan læse mere om hans tanker om it-ledelse her: Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: Folk kan bare ringe.

Ifølge IT-Universitetet er det stigende antal ansøgerne udtryk for, at mange organisationer i dag på tærsklen til den digitale fremtid, der på mange måder kommer til adskille sig fra de metoder, som vi i dag anvender inden for mange forskellige discipliner.

Det betyder, at it-cheferne ikke længere kun skal sikre stabil drift, men at de skal forstå forretningen, dens strategier, økonomi, forretningsmodeller og de øvrige discipliner, som normalt er forbundet med mere forretningsmæssig ledelse.

Det er noget, som de bedste CIO'er i dag forstår: De har i dag forlængst tilegnet sig forretningens værdisæt og fokus. Omvendt nærmer også forretningens folk sig nu it-afdelingens klassiske områder.

Du kan finde nogle eksempler på moderne CIO'ers tankesæt her: Danmarks fem bedste CIO'er har én vigtig ting til fælles: Præcision

Du kan læse mere om master-uddannelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere