Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ledere vælter ind på it-uddannelse på ITU: Kraftig stigning i ansøgere til master-uddannelse

Antallet af ansøgere til IT-Universitets master-uddannelse i it-ledelse stiger voldsomt, lyder det fra universitetet.

Antallet af ansøgninger om at blive optaget på IT-Universitetets master-uddannelse i it-ledelse er steget med hele 68 procent i år i forhold til i fjor, lyder det fra IT-Universitetet.

Universitetet har i år modtaget 57 ansøgninger om at blive optaget på master-uddannelse, meddeler det.

I 2016 modtog universitetet 34 ansøgninger til de i alt 45 pladser på deltidsuddannelsen, som koster små 100.000 kroner og tager fire semestre at gennemføre.

Ifølge IT-Universitetet er omkring halvdelen af ansøgerne er ansat i det offentlige.

"Der er virkelig kommet fokus på digitaliseringen af den offentlige sektor, og det er en anden type digitalisering end tidligere. Man er på vej væk fra store fagsystemer og skal i stedet til at bruge de nye eksponentielle teknologier, som alle taler om, altså robotteknologi, kunstig intelligens, big data og så videre," lyder det fra Stig Lundbech, der er it-direktør i Københavns Kommune og sidder i det såkaldte aftagerpanel, der er tilknyttet masteruddannelsen, i en udsendt meddelelse fra universitetet.

Stig Lundbech var i 2014 nomineret til titlen som Årets CIO. Han og Københavns Kommune oprettede sidste år en særlig Koncern IT-funktion.

Du kan læse mere om hans tanker om it-ledelse her: Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: Folk kan bare ringe.

Ifølge IT-Universitetet er det stigende antal ansøgerne udtryk for, at mange organisationer i dag på tærsklen til den digitale fremtid, der på mange måder kommer til adskille sig fra de metoder, som vi i dag anvender inden for mange forskellige discipliner.

Det betyder, at it-cheferne ikke længere kun skal sikre stabil drift, men at de skal forstå forretningen, dens strategier, økonomi, forretningsmodeller og de øvrige discipliner, som normalt er forbundet med mere forretningsmæssig ledelse.

Det er noget, som de bedste CIO'er i dag forstår: De har i dag forlængst tilegnet sig forretningens værdisæt og fokus. Omvendt nærmer også forretningens folk sig nu it-afdelingens klassiske områder.

Du kan finde nogle eksempler på moderne CIO'ers tankesæt her: Danmarks fem bedste CIO'er har én vigtig ting til fælles: Præcision

Du kan læse mere om master-uddannelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.