Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

5G-nedtur truer: Vesteuropa og Danmark kan blive tabere i 5G-kapløbet

Milliardinvesteringerne i 5G er allerede i fuld gang på globalt plan, og meget tyder på, at Vesteuropa slet ikke vil kunne følge med, når der kommer fart på 5G-udrulningen i andre regioner i verden.

Snakken om 5G er for alvor begyndt at gribe om sig her i Danmark, hvor der er udsigt til, at selve licens-auktionen over 5G-frekvenserne vil blive afholdt næste år. Læs mere om det her:

Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Meget tyder dog på, at man i andre dele af verden allerede er meget længere fremme med 5G som den næste mobil-teknologi.

Det fremgår af netværksgigantens Ericssons netop offentliggjorte globale mobility rapport 2017 (PDF).

Her kan man læse, at Ericsson forventer, at der vil komme flere hundrede millioner 5G-abonnementer frem mod 2022.

"Det forventes, at antallet af 5G-abonnementer vil nå mere end 500 millioner i 2022," står der i rapporten.

Kræver både hardware og netværk

"Et 5G-abonnement vil kræve en enhed, der kan understøtte 5G-services og- brugsscenarier, som som er sluttet til et 5G-netværk."

Det ikke mindst i forhold til det sidste, at Danmark med fordel kan skifte til den store klinge og få mere fart i udrulningen af 5G.

I hvert fald er der foruroligende forudsigelser i rapporten fra Ericsson, hvis man tilhører dem, der mener, at nye teknologiske fremskridt - her i form af 5G - er noget positivt.

Kun fem procent på 5G i Vesteuropa

Det fremgår nemlig af rapporten (se figur nederst), at Vesteuropa - og herunder altså Danmark - i 2022 vil have 90 procent af alle mobilabonnementer på det velkendte LTE-netværk, mens kun fem procent vil være på 5G.

I Nordamerika ventes det, at hele 25 procent af mobilabonnementerne vil køre på 5G-nettet i 2022, og i Asien-Stillehavet vil det være 10 procent, der anvender 5G.

Med andre ord er to af de regioner, som Europa gerne skal kunne konkurrere med på teknologi-fronten, altså langt længere fremme med 5G, og det vil man for alvor kunne se konsekvenserne af i 2022, hvis man skal tro Ericsson-rapporten.

Også Central- og Østeuropa står til at halte markant bagefter med andelen af mobilabonnementer på 5G, mens også Latinamerika og Mellemøsten og Afrika ligger meget ringe placeret i Ericssons forudsigelse.

Læs også: Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

5G er udset til at blive andet og mere end endnu en ny netværksteknologi med lidt mere hastighed og kapacitet.

Det er med andre ord ikke bare efterfølgeren til 4G/LTE, vi taler om, men en helt ny og anderledes form for netværksteknologi, der blandt andet er bygget fra bunden af til at kunne understøtte internet of thing og nye brugsscenarier, hvor eksempelvis meget lav latency i mobilnetværket er et krav.

Læs mere om 5G:

Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder

TDC er i fuld gang med at teste 5G i Danmark: Det kan du vente dig af 5G

Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Vigtig 5G-aftale er i hus: Her er de vilde hastigheds-specifikationer for 5G




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere