Artikel top billede

(Foto: IBM)

Nu skal det danske sundhedsvæsen bruge kunstig intelligens: Region indgår stor aftale med IBM

Region Hovedstaden har indgået en ny million-aftale med IBM, der gennem de kommende år skal levere kunstig intelligens-løsninger til regionen.

Region Hovedstaden har indgået en fem-årig aftale på op til 30 millioner kroner med IBM, der skal levere kunstig intelligens løsninger til det danske sundhedsvæsen.

Det skriver Region Hovedstanden i en pressemeddelelse.

Ifølge regionen giver kunstig intelligens og brugen af data mulighed for at optimere behandlingen og udnytte ressourcerne i sundhedsvæsenet bedre.

"Vi skal ikke frygte teknologien og brugen af kunstig intelligens. Tværtimod vil det på sigt være med til at frigøre ressourcer og dermed indfri ambitionen om et menneskeligt sundhedsvæsen. Computere og robotter kan ikke erstatte læger og sygeplejesker, men de kan bidrage med ekstra viden, hurtighed og kompetencer, som kan understøtte det arbejde som udføres på hospitalerne.  Det er et potentiale, der helt klart skal udnyttes til gavn for patienterne", oplyser regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen .

Det fremgår desuden af pressemeddelelsen, at den nye aftale med IBM er et led i Region Hovedstaden plan om at blive en af verdens førende regioner indenfor udviklingen af moderne sundheds- og velfærdsløsninger.

Kunstig intelligens er hot

Kunstig intelligens har gennem de seneste år været et af de hedeste og mest omtale emner i den internationale it-verden.

Eksempelvis har det amerikanske medie Buzzfeed News for nylig lavet en analyse af udskrifterne fra de de såkaldte earnings call, som virksomheder afholder, når de aflægger regnskaber.

Buzzfeeds analyser viser, at topledere aldrig før har bruget begrebet så hyppigt, som de gør i dag.

I det første kvartal af 2013 var det blot seks virksomheder, som nævnte kunstig intelligens i deres earnings call, mens antallet var eksploderet til 244 virksomheder i første kvartal af 2017.

Læs også: Her er det buzzword som alle topledere i øjeblikket kaster om sig med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere