Prøvekørsel af det nye Skype anno 2017: Nyt design og mere stabilitet

Microsoft er i færd med at ommøblere Skype-appen til den moderne tidsalder og starter med Skype til Android. Vi har prøvekørt løsningen.

Aaah, Skype.

Den danske stolthed, som blev opkøbt af Microsoft, chatprogrammet, der forbinder verden tværs sprog og kulturer, tjenesten, der binder virksomheder sammen både eksternt og internt...

...og programmet, som får selv den mest it-lærde til at rive sig i håret over banale fejl, som burde være rettet for længe siden

Programmet har gennem årene været berørt af en lang række moderniseringer, redesigns og nye funktioner. Men det føles samtidig glemt af Microsoft, når man sammenligner med andre chat- og kommunikationstjenester som Facebook Messenger, Snapchat, WeChat og Discord.

Derfor opdaterer Microsoft Skype.

Bygget op fra bunden skal det nye Skype addressere mange af de funktioner og formål, som et personligt chatprogram skal have anno 2017.

Læs også: Microsoft genopbygger Skype fra bunden med nyt design: Sådan kommer Skype til at se ud

I første omgang er det nye Skype kun udsendt til Android.

iOS får opdateringen i løbet af den næste måned, og versioner til Windows og Mac kommer på et senere tidspunkt.

Derfor har vi testet det nye Skype på en Sony Xperia ZX Premium-telefon for at se, om det nye Skype er bedre end det gamle.

Farve-mekka
Målet for den nye Skype-app er at gentænke hele formålet med en kommunikations-tjeneste.

Da Microsoft opkøbte Skype i 2011, var Skype en af de mest velfungerende globale kommunikationstjenester, men i dag flyder markedet over med forskellige tjenester til forskellige formål.

Det har taget Microsoft to år at udvikle den nye app, som ved første øjekast ikke ser ud af meget. Designet har ændret sig med nye, graduerede farver og talebobler, som kan kommenteres med emojis/smileys.

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?

Dog føles appen markant hurtigere end tidligere. Både ved opstart og ved navigation rundt i appen.

Allerede her er vi fans, trods de graduerede, lidt flowerpower-agtige farver og underlige bølgede streger til at markere, hvor en samtale slutter og starter.

Desuden kan du bruge Skype på fuldstændig samme måde, som du altid har gjort det. Beskeder sendes stadig - omend i farverige bobler - og stemme- og videosamtaler er stadig en grundlæggende del af appen.

Det virker mere stabilt end tidligere, og Microsoft har indbygget en form for "recap"-funktion, så hvis du overser et Skype-møde, kan du hurtigt få overblikket over delte filer, videoer og tekst, så du kan blive opdateret.

omvendt kan du ikke se, når folk er online... Kom nu Microsoft, sådan en funktion er simpelthen for banal til at må blive glemt.

Ung med de unge
En del af appen går nu ud på hurtig deling af billeder og beskeder på samme måde som apps som Snapchat for netop at fange de unge, der ikke just har været Skypes primære målgruppe.

Ved at swipe til højre på startskærmen i Skype-appen kan du hurtigt tage et billede, og swiper du til venstre kan du se "højdepunkter". En pendant til Snapchats og Instagrams Stories - en serie af billeder og video, der eksisterer i en uge af gangen.

Det fungerede ikke rigtig for os i testperioden.

Min kollega kunne i hvert fald ikke se mine "højdepunkter" af billeder fra Computerworlds parkeringsplads her i Herlev (det er selvfølgelig heller ikke just et højdepunkt at stå på en parkeringsplads i Herlev...). Intelligens indbygget... med Bing
En stor del af det nye Skype er indbygget intelligente bots og add-ons, som tilgås ved at swipe til venstre under en given samtale.

Forskellen mellem bots og add-ons virker ikke ligetil, og hvad værre er, at de fleste ikke fungerer på dansk.

Læs også: Prøvekørt: Microsoft Teams samler virksomhedens kommunikation og Office 365 på én platform - og du bør teste det

I den amerikanske version har du en række forskellige add-ins som hurtig søgning af events omkring dig eller hurtige søgninger, men udvalget er i øjeblikket meget skrabet på dansk.

Ligeledes skulle Cortana, Microsofts digitale assistent være behjælpelig med anvisninger til dit og dat, men da Cortana ikke virker på dansk endnu, mister vi også den funktion.

Du kan søge i Giphy - en gigantisk samling af GIF's - og i en nyheds-app, der tilsyneladende hovedsageligt består af clickbait-fyldte videoer fra et medie kaldet "Buzzvideos." 

Cortanas fravær i Danmark skyldes primært Bing.

Bing-søgemaskinen er stadig kun i en form for beta i Danmark, og uden en velfungerende Bing, fungerer Cortana ikke. Derfor er det også tvivlsomt, om du vil komme til at bruge den indbyggede søgemaskine i Skype, da den søger i... jep... Bing.

Hvad er det nye Skype?
Den nye Skype-app er et forsøg fra Microsoft side for at gøre bod for klientens fejl de seneste par år.

Bygget op fra bunden burde den være mindre bug-fikseret, og det nye design bringer lidt liv tilbage i appen.

Appen har et stort potentiale, men da Cortana og de mange andre intelligente apps endnu ikke for alvor virker på dansk, er den del endnu mangelfuld.

Den nye Skype-app er blot en bedre Skype-app.

Skype-appen er endnu kun opdateret til Skype for forbrugere. Skype for business er uberørt. Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
KMD's milliardaftale sender Tech Mahindra til tælling: IBM stjæler infrastrukturaftale fra konkurrenten
Interview: IBM snupper ikke kun 300 medarbejdere og infrastruktur fra KMD. Selskabet napper også en stor aftale fra den indiske konkurrent Tech Mahindra i samme ombæring.
Computerworld
Datatilsynet advarer om falske GDPR-tilsyn: Mystiske folk i tøj fra sikkerhedsfirma dukkede op hos dansk ørelæge
Dansk klinik er blevet udsat for et mistænkeligt besøg af to mænd i forklædning som tilsynsfolk fra Datatilsynet. Datatilsynet kommer nu med et opråb: "Jeg håber, at vi med denne advarsel kan undgå, at det gentager sig."
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
Stor outsourcing i Region Hovedstaden kan føre til medarbejderflugt
Der er en risiko for, at vigtige it-medarbejdere vælger at forlade Region Hovedstaden, hvis et nyt stort outsourcing-projekt gennemføres.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.