Artikel top billede

Morgen-briefing: Fra i dag er det slut med tårnhøje roamingafgifter i EU / Ukendt dansk it-firma på vej mod en milliard i omsætning / USA overvejer at forbyde kinesiske investeringer i amerikansk AI

Fra i dag er det slut med tårnhøje roamingafgifter i EU. Ukendt dansk it-firma på vej mod en milliard i omsætning. USA overvejer at forbyde kinesiske investeringer i amerikansk AI. Flyselskab vil udstyre personalet med digitale briller.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder torsdag morgen

Fra i dag er det slut med tårnhøje roamingafgifter i EU

I dag lukker EU for de omstridte roamingafgifter til europæiske telekunder. Det betyder, at du kan tale, smse og bruge data i et andet EU-land inden for de rammer, som dit mobilabonnement dækker herhjemme.

Til gengæld skal teleselskaberne med nye regler afregne roaming med hinanden, og det har allerede fået en række danske mobilselskaber til at hæve priserne med 10-20 kroner.

Der kan meget vel være flere prisstigningerne i vente, da mobilselskaberne i løbet af sommerferien vil få et klarere indtryk af danskernes data-brug i udlandet, når nu de ikke skal betale roaming-afgift for den.

Ukendt dansk it-firma på vej mod en milliard i omsætning

Det blot fire år gamle danske it-selskab Egiss, der leverer computerudstyr til store virksomheder som Bestseller og Tetrapak, rundede i 2016 en omsætning på 425 milliarder kroner.

Overskuddet er dog på beskedne 344.000 kroner.

I 2018 skal salget gerne runde en milliard kroner, lyder det fra stifter Jesper Ravn i Børsen.. Han bor til daglig i Schweiz.

"Vi har ramt et område, hvor store globale virksomheder åbenbart har nogle dårlige erfaringer med upålidelige leverandører. Vi har lagerkontorer flere steder i verden og kan levere computere med få dages varsel," siger han til avisen.

USA overvejer at forbyde kinesiske investeringer i amerikansk AI

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, foreslår i en lækket rapport, at USA forbyder kinesiske organisationer at investere i amerikanske iværksætter-virksomheder, der arbejder med kunstig intelligens.

Ifølge Pentagon er et forbud nødvendigt for at forhindre, at kineserne får adgang til de avancerede algoritmer, der blandt andet anvendes af amerikansk militær, skriver BBC.

Flyselskab vil udstyre personalet med digitale briller

Flyselskabet Emirates overvejer at udstyre personalet med AR-briller, som skal gøre det muligt for stewardesser og andre løbende at kunne se detaljer om hver enkelt passagerer i takt med, at de passerer dem.

Ideen er, at det skal gøre personalet i stand til at yde bedre service ved eksempelvis på forhånd at kunne se passagerernes individuelle præferencer, rejsemønstre og lignende.

Emirates tror ifølge Bloomberg, at denne manøvre kan højne servicen så meget, at det kan trække kunder til fra eksempelvis de skrabede lavprisselskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.